Agnosia

Hvem avgjør hvilke filmer som ender opp på norske kinolerret? Med hvilke kriterier? Hvor godt sitter disse høye herrer og damer i sine dype smaksdommerstoler? Og ikke minst: hvilken påvirkningskraft har en filmkritiker og journalist?

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmfakta

Nasjonalitet:
Spania
Produsert:
2010
Regi:
Eugenio Mira
Språk:
Spansk
Tekstet:
Norsk
Spilletid:
1t 50 min
Med:
Barbara Goenaga, Eduardo Noriega, Felix Gomez, Martina Gedeck, Sergi Mateu, Jack Taylor

På leting etter svar har Cinemas filmjournalist Torgeir Blok snakket med kinosjefer og direktører for en rekke av norges største filmdistributører. Svarene kan du lese i påskeutgaven av Cinema, men for å sette disse på prøve vil journalisten nå vise sin egen film på kino. Uten å støtte seg på store navn i rulleteksten eller kjempebudsjett til reklamekampanjer, vil han finne ut om det er mulig å fylle største sal i Filmens Hus (Tancred, 195 sitteplasser) bare med løfte om en fantastisk film.

 Filmen heter Agnosia og er en forholdsmessig ukjent retro-futuristisk-romantisk-thriller fra Spania, 2010. Dels kjærlighetshistorie, dels steampunk, dels spenning og historisk kostymedrama, overrasker manuset konstant med nye krumspring. Se for deg Delicatessen uten slapstickhumor, legg på et lag av The Prestige, spe på en dash Romeo and Juliet, krydre med et par klyper av Jack the Ripper, og du har kanskje en anelse om hva du kan vente deg.

 Du er herved invitert til å være med på en veldig spesiell opplevelse, og vise at det ikke bare er store Hollywoodproduksjoner som hører hjemme på norske kinolerret. I tillegg får du kanskje se et bilde av deg selv i neste nummer av Cinema, hvor du kan lese om hvilke markedsføringsstrategier som ble iverksatt og hvor mange som møtte opp m.m.

 Filmen presenteres av 180.no.

Kommentarer

/ Alle kommentarer