Produksjon, utvikling og lansering

Her kan du søke tilskudd og stipend til utvikling, produksjon og lansering av kinofilm, dokumentar, kortfilm, serier og spill. Her finner du også informasjon om søknadsfrister, kurs og siste tildelinger.

Gå til ordningene for produksjon, utvikling og lansering

Insentivordningen

Ordningen kan gi tilskudd på opptil 25 % av godkjente kostnader til internasjonale filmer og serier, som er helt eller delvis spilt inn i Norge. Søknadsfristen for 2016 utløp i januar. Søknadsfrist 2017: 26. januar.

Gå til insentivordningen

Formidling av film og spill

Her kan du søke tilskudd til filmimport og distribusjon, videodistribusjon, lokale film- og kinotiltak, filmfestivalvirksomhet, nasjonale midler til film i Den kulturelle skolesekken, andre filmkulturelle tiltak samt innkjøpsordningene for film og spill.

Gå til ordningene for formidling

Tilskudd til tre dramaserier

Norsk filminstitutt ga tilskudd til tre dramaserier 1. desember. Samlet favner prosjektene bredt i tematikk og målgrupper. Vi skal tilbake til 1969 og Ekofiskfeltet og starten på Norges oljeeventyr, vi får oppleve nesten voksne foreldre som prøver være ansvarlige rollemodeller og tolv år gamle Martins første forelskelse.

Hovedpris på verdens største dokfilmfestival til Nowhere to Hide

På den prestisjetunge dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam, vant den norske filmen Nowhere to Hide onsdag kveld festivalens hovedpris for beste kinodokumentar. Det er første gang en norsk film vinner prisen.

Ny forskrift til audiovisuell produksjon

Norsk filminstitutt har utarbeidet ny forskrift om tilskudd til audiovisuell produksjon, som trer i kraft 1. januar 2017. Den er nå publisert på Lovdata. Her kan du lese om noen av de viktigste endringene i den kommende forskriften.