Norsk filminstitutt

Sesongens første Blått Lerret tok for seg to av høstens norske filmer som det knytter seg mest forventninger til; Thelma og Askeladden – I Dovregubbens hall. I tillegg presenteres en serie som er TV2s storsatsing i høst; Grenseland. Se opptak fra intervjuene på Blått Lerret her. 

Neste Blått Lerret er 18. oktober og 22. november. 

Thelma


Thelma har nettopp flyttet fra sin religiøse familie på Vestlandet for å studere i Oslo da hun plutselig får et voldsomt anfall på lesesalen. Filmen er en overnaturlig thriller om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende og uforklarlige krefter. Thelma er Joachim Triers fjerde spillefilm, og denne gang har han med sitt faste team av ypperlige filmfolk i alle ledd laget et verk som har høstet svært gode kritikker. Filmen ble meget godt mottatt som åpningsfilm på Filmfestivalen i Haugesund og vises også på filmfestivalen i Toronto i disse dager.

Premiere: 15. september 2017
Sjanger: Thriller/Spenning/Romantikk
Lengde: 1 t. 56 min. 
Regi: Joachim Trier
Manuskript: Eskil Vogt og Joachim Trier
Skuespillere: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen. 
Produsent: Thomas Robsahm for Motlys AS

Askeladden – i Dovregubbens hall


Dette er spektakulær eventyrfilm basert på Asbjørnsen og Moes klassiske fortellinger. Vi er i Norge, en gang for lenge, lenge siden. Den fattige bondesønnen Espen Askeladd og brødrene hans begir seg ut på en farefull ferd for å redde kongerikets prinsesse, så de kan bruke belønningen til å gjenoppbygge familiegården. Prinsessen er kidnappet av selveste Dovregubben; et grusomt troll som sies å være umulig å bekjempe. Dette er den første av flere filmer om Askeladden. 

Premiere: 29. september 2017
Sjanger: Eventyrfilm
Regi: Mikkel Brænne Sandemose
Manuskript: Aleksander Kirkwood Brown og Espen Enger
Skuespillere: Vebjørn Enger, Eilie Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Allan Hyde, Thorbjørn Harr, Arthur Berning, Robert Skjærstad, Synnøve Macody Lund, Gard B. Eidsvold, Ida Ursin-Holm
Produsenter: Synnøve Hørsdal og Åshild Ariane Ramborg for Maipo Film AS

Grenseland


For å beskytte familien, dekker drapsetterforskeren Nikolai (Tobias Santelmann) for broren sin. Et dobbeltspill i tjeneste eskalerer i stadig mer uforsvarlige løgner, forbrytelser og drap, og han kan ikke tilstå uten å ødelegge de han er glad i. Fanget i et moralsk grenseland oppdager Nikolai sannheten om drapet han dekket for, og det truer med å gjøre ham til drapsmann selv.

Premiere: høst 2017
Sjanger: Dramaserie
Serieskapere: Basert på en historie av Megan Gallagher og Alexander Opsal.
Manuskript: Megan Gallagher, Bjørn Ekeberg og Melike Leblebicioglu. 
Regissører: Gunnar Vikene (episode 1-3), Bård Fjulsrud (episode 4-6) og Rune Denstad Langlo (episode 7 og 8).
Skuespillere: Tobias Santelmann, Ellen Dorrit Petersen 
Produsent: Produsent: Håkon Briseid for Monster Scripted.

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no