Norsk filminstitutt

Norsk Filminstitutt ga i dag tilskudd etter markedsvurdering til to prosjekter: Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul, og Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant.

Markedsfilmene fikk tilskudd på hvert sitt tilskuddsnivå, som er nytt av 2017 etter ny forskrift om tilskudd til audiovisuell produksjon.

Klikk på titlene for mer informasjon om prosjektene

Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant 

Qvisten Animasjon AS med regissørene Rasmus A. Sivertsen og Marit Moum Aune er tildelt 15 000 000 kroner i produksjonstilskudd til den markedsvurderte spillefilmen Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant, der vi møter to unge pirater på jakt etter en forsvunnet bror.

Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul


Fantefilm Fiksjon AS med regissør Andrea Eckerbom er tildelt 7 000 000 kroner i produksjonstilskudd til den markedsvurderte spillefilmen Snekker Andersen og den vesle bygda som glømte at det var jul, som er basert på en av Prøysens mange historier. Vi gjenforenes med Anders Baasmo Christiansen som Julenissen og Trond Espen Seim som Snekker ’n som vi ble kjent med i den første filmen om Snekker Andersen og Julenissen.

  • Hanne Merethe Okstad
    • Hanne Merethe Okstad

    • Rådgiver lansering utland
    • Telefon: +47 917 26 414
    • E-post: hanne.merethe.okstad[@]nfi.no