Etter Trolljegeren - du tror det når du ser det

Arrangementsdato:09.02.2011

I samarbeid med Filmkameratene, Gimpville, Storm Studios, Superrune og Storyline studios inviterer Norsk Filminstitutt til et heldags seminar om norsk VFX (visuelle effekter) arbeid med Trolljegeren som case study.

Den store dokumentardagen på Filmens Hus

Arrangementsdato:17.03.2011

Torsdag 17. mars inviterer Norsk filminstitutt til gratis heldagsseminar om dokumentarfilm, med profilerte gjester, debatt og gratis filmpremiere. Seminaret arrangeres under dokumentarfilmfestivalen Eurodok.

TIL FORUM - Hvordan lykkes internasjonalt med din dokumentar

Arrangementsdato:18.03.2011

TIL FORUM er et utviklingsverksted for dokumentarister, og retter seg mot dokumentarfilmteam (regissør/produsent) som ønsker å få filmen sin finansiert internasjonalt.

Digital Storytelling 2011

Arrangementsdato:13.04.2011

Foredragsholdere fra film og spillutviklingsmiljøene i Norge, Norden og utlandet samles i Oslo for å presentere arbeider, utveksle erfaringer og bli inspirert!

Oslo Digital Cinema Conference

Arrangementsdato:13.05.2011

Konferansen er rettet mot filmfotografer, men også regissører, produsenter og filmarbeidere som ønsker å holde seg oppdatert om den siste utviklingen i digital filmproduksjon, planlegging/forarbeid, opptak og etterarbeid/post, samt 3D filmproduksjon.

Seminar med dobbelt Oscarvinnende lyddesigner

Arrangementsdato:25.05.2011

Norsk filminstitutt inviterer til seminar med lyddesigner og dobbelt Oscarvinner Randy Thom i Filmens hus onsdag 25. mai. Thom har jobbet på en rekke av de største Hollywoodfilmene. Påmeldingsfrist er 10. mai.

Sound as storytelling – seminar med Randy Thom

Arrangementsdato:25.05.2011

Norsk filminstitutt inviterer til seminar med den Oscarvinnende lyddesigneren og lydmikseren Randy Thom. Han vil ta utgangspunkt i sin lange karriere og snakke om hvorfor lyd er viktig som en del av helheten i historiefortelling på film.

Nye fortellerformer – nye fortellerstrategier

Arrangementsdato:05.09.2011

En mesterklasse med Frans Baunsgaard
For manusforfattere, regissører, fotografer og klippere

Informasjonsseminar om Digitalt fortalt

Arrangementsdato:12.09.2011

NFI:LAB inviterer til informasjonsseminar om dramatiske fortellinger i den nye digitale verden mandag 12. september kl. 10.00-12-00 i Filmens hus. Målgruppen er dramatikere, filmskapere og spilldesignere.

Piloten og Plakaten - hvordan nå frem til publikum

Arrangementsdato:15.09.2011

Både Jesper Osmund og Thomas Robsahm holder sine foredrag torsdag 15. september. Fredag 16.september er åpen for de av dere som har en pilot/trailer/plakat som dere vil diskutere med Jesper Osmund - One to one. Påmeldingsfrist er mandag 5. september! Verkstedet Piloten og plakaten handler om det viktigste av alt i filmproduksjon - hvordan få solgt inn idéen din på et tidlig tidspunkt? Hvordan kan du bli presis nok i ditt uttrykk så du ikke setter hele filmidéen din på spill?