Bransjedag DOK 2017 - Hva nå?

Publisert: 10.02.2017 | Sist endret: 10.02.2017

Hva skjer når man får avslag? Hvilke valg tar man da? Vi dykker dypt i søknadsprosessen og dialogen mellom filmskaper og forvaltning. Filmen er klar. Hva nå? Hvilke valg er allerede tatt og hvilke skal tas? Vi samtaler om det å italesette filmen.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

NFI:LABs årlige Bransjedag DOK samler i år regissør og produsent bak filmene Nowhere to Hide og Ishavsblod til samtaler om det å ta valg. Moderator for dagen er Ove Rishøi Jensen fra European Documentary Network (EDN).

Målgruppe: Dokumentarister
Dato: torsdag 30. mars
Tid: 11:00 - 16:00 (kaffe og registrering fra kl. 10:30)
Sted: Filmens Hus, Lillebil kino
Deltageravgift: 500,-

Påmeldingsfrist: tirsdag 28. mars 2016. Meld deg på!

Program for dagen

 

11:00 - 11:10 Introduksjon av dagen. Ved Ove Rishøj Jensen
11:10 - 13:10

Søknadsprosessen. Mette Cheng Munthe Kaas og Zaradasht Ahmed i samtale med KriStine Skaret.
Hva skjer når man får avslag? Hvilke valg tar man da? Vi dykker dypt i søknadsprosessen og dialogen
mellom filmskaper og forvaltning.
Jakob Berg modererer.

13:10 - 13:50 Lunsj
13:50 - 15:50

Lanseringen. Mette Cheng Munthe Kaas, Zaradasht Ahmed (Nowhere to Hide) og
Gry Elisabeth Mortensen og Trude Berge Ottersen (Ishavsblod) i samtale med Ove Rishøj Jensen.
Hva nå? Filmen er klar. Hvilke valg er allerede tatt og hvilke skal tas? Vi samtaler om det å italesette filmen.

15:50 Avrunding. Ved Ove Rishøj Jensen

Medvirkende

Mette Cheng Munthe Kaas

Mette Cheng Munthe Kaas er produsent, interaktiv produsent og filmklipper. Hovedsakelig av dokumentarfilm. Hun startet sin karriere som filmklipper, og har jobbet som det de siste 20 årene. I 2014 grunnla hun sitt eget produksjonsselskap, Ten Thousand Images AS. Gjennom Ten Thousand Images har hun produsert og klippet den prisbelønte dokumentaren No Word for Worry, samt bakomfilmen New Words for Worry og Kabang - Nordic Origins. Hennes siste produksjon Nowhere to Hide vant hovedprisen på IDFA i 2016

Zaradasht Ahmed

Regissør og fotograf Zaradasht Ahmed er en kurdisk / norsk filmskaper. Han er født og oppvokst i Nord-Irak. Hans tidligere arbeid inkluderer den prisbelønte dokumentaren Road to Diyarbakir. Zaradasht har mange års erfaring med å jobbe med dokumentarfilm i Midt-Østen, Nord-Afrika, og Asia. En av hans siste filmer om temaet ulovlig innvandring til Europa (for SVT Sveriges Television) - Fata Morgana - har blitt vist på en rekke prestisjetunge filmfestivaler. Hans siste film Nowhere to Hide vant hovedprisen på IDFA i 2016

Nowhere to Hide

Dokumentarfilmen Nowhere to Hide følger den unge medisinstudenten Nori Sharif gjennom fem år i dramatisk endring og gir en unik tilgang til en av verdens farligste og mest utilgjengelige områder - "dødens triangel" i Sentral-Irak. Han starter med å filme historiene til overlevende og håpet om en bedre framtid etter den amerikanske tilbaketrekning fra Irak i 2011, men opplever selv å bli fanget mellom IS og ulike irakiske militsgrupper. Han må redde sin egen familie. Når han blir tvunget til å flykte fra sitt hjem for å overleve denne "nye krigen" hvor fienden er usynlig og det ikke fins steder å gjemme seg, snur han kameraet på seg selv.    

Koko Film

Koko Film er et Tromsøbasert produksjonsselskap for dokumentarfilm, bestående av Trude Berge Ottersen og Gry Elisabeth Mortensen – begge med bakgrunn fra Visuell Antropologi. De er et tospann som kjører co-regi, mens Gry produserer og Trude fotograferer. Deres visjon er å lage skitne filmer med varme, kulde og twist.

Ishavsblod

En arktisk, havgående roadmovie, med barske kvinner og menn, som trosser uvær, kulde og ensomheten i Ishavet. Selv om omgivelsene er rå, er samholdet varmt, og vi presenteres for et sjarmerende persongalleri - som den værbitte kaptein Bjørne, den skjønne skårungen Håkon, og entusiasten Espen som har tatt vare på sin bestefars ullundertøy i håp om å en gang bli like kul og tøff som gamlegutta. Ishavsblod er en hjertelig hyllest til en utdøende kystkulturs svanesang, med et country-inspirert soundtrack som understreker hvem vi her har med å gjøre: Havets cowboyer.

Ove Rishøj Jensen

Ove Rishøj Jensen har arbeidet hos EDN siden 2003, og er ansvarlig for en rekke workshops, pitching sessions og seminarer i både online og offline versjoner. Ove har blandt annet programlagt initiativer som EDN Online Pitching Sessions, Docs in Thessaloniki, The EDN Pitch Pilot Workshop, Meet the Docs på European Film Market og The EDN Outreach & Distribution Workshop. Dessuten har han arbeidet sammen med en rekke organisasjoner og festivaler på å skreddersy kurs, seminarer og workshops. Dette gjelder blandt andet DocPro i Teheran, IDFA DocLab i Holland, San Sebastian Film Festival i Spania, DOX in Vitro i Slovakia, RealYoung i Sverige og NFI:LAB Barn og DOK i Norge. Ved siden av jobben ved EDN arbeider Ove for det svenske produksjonsselskab Auto Images som Outreach Manager og Producer og er medlem av styret i Doc Lounge, et nordisk nettverk av dokumentarklubber.

KriStine Ann Skaret

KriStine Ann Skaret har nylig avsluttet åremålstillingen som dokumentarfilmkonslulent på NFI. Hun har tidligere jobbet som produsent for Medieoperatørene (blant annet Diary form the Revolution, Imagening Emanuel, The Shadow) , og vil fra 1. april gå inn som produsent hos Stray Dogs Productions. Stine jobber også med undervisning, som dramaturg og som skribent. 

Jakob Berg

Jakob Berg er kommunikasjonsrådgiver i Norsk filminstitutt. Berg har utdanning innen informasjon og bakgrunn som journalist, tekstforfatter, regissør og informasjonsrådgiver.

Kontakt NFI

Anna Kristina Knaevelsrud