Trolljegeren, regi: André Øvredal (2010).

Etter Trolljegeren - du tror det når du ser det

Publisert: 13.01.2011 | Sist endret: 12.05.2015

I samarbeid med Filmkameratene, Gimpville, Storm Studios, Superrune og Storyline studios inviterer Norsk Filminstitutt til et heldags seminar om norsk VFX (visuelle effekter) arbeid med Trolljegeren som case study.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Trolljegeren handler om tre høgskolestudenter fra medielinjen i Volda som får i oppgave å lage dokumentarfilm om en lokal personlighet. De velger å fokusere på en folkesky mann som kommer til bygda med jevne mellomrom. Til å begynne med vet de bare at han skal hete Hans og de mistenker ham for å være ulovlig bjørnejeger. Det viser seg imidlertid at mannen langt fra er krypskytter. Han har et langt farligere og mer fantastisk yrke.

Vfx-arbeidet på Trolljegeren markerer nok engang et vannskille i hvordan man arbeider med visuelle effekter for spillefilm i Norge.
Vi har derfor samlet sentrale aktører fra Trolljegeren til åpenhjertig å dele sine gode og dårlige erfarninger fra produksjonen.

Foredragsholdere:
Regissør Andé Øverdal, fotograf Hallvard Bræin, vfx supervisor Øystein Larsen & vfx produsent Marcus Brodersen, Rune Spaans (Superrune), Gimpville, animasjon supervisor Nina Bergstrøm og animatør Atle Blakseth, Storm Studios og lyddesigner Baard Haugan fra Storyline m.fl.

Målgruppe: Filmprodusenter, regissører, fotografer, VFX, manusforfatter og andre profesjonelle som jobber med VFX og film.
Dato:              Onsdag 9. februar 2011
Tid:                 10:00 – 18:00
Sted:              Tancred, Filmens Hus, Dronningens gate 16, Oslo
Egenandel:   300,- inkl. lunsj
Påmelding innen mandag 31. Januar 2011.

Påmelding skjer ved å klikke på lenken under her:

Kontakt NFI

  • Nedin Mutic
  • Rådgiver NFI:LAB
  • Telefon: +47 22 82 24 19
  • Mobil: +47 995 38 485
  • E-post: nedin.mutic@nfi.no