Essensen av Treff ditt publikum

Arrangementsdato:27.09.2011

Denne uken har NFI:LABs seminarrekke Treff ditt publikum fylt kinosalen Lillebil med foredrag om lansering av film. Se intervjuer med foredragsholderne her.

Hva er "transmedial historiefortelling"?

Arrangementsdato:18.10.2011

Mandag 17. oktober holdt regissør Hanna Sköld og spilldesigner Karin Ryding verksted for norske film- og spillskapere om å fortelle historier med hjelp av flere ulike medier, såkalt "transmedial historiefortelling". Se intervju med kursholderne her.

Se intervju med Michel Reilhac

Arrangementsdato:19.10.2011

Onsdag 19. oktober gjestet administrerende direktør i ARTE France Cinema, Michel Reilhac, NFI:LAB og holdt kurset Transmedia as a state of mind. Se intervju med Reilhac som forklarer hva transmedia er og hva som er utfordringene for film og fjernsyn fremover.

Nye distribusjonsmodeller

Arrangementsdato:31.10.2011

Se intervjuer fra seminaret VoD-underlige nye verden med foredragsholderne Dan Cryan, Wendy Bernfeld, Erik Brataas, Erlend Jonassen, Erik Zmuda, Cornelia Boysen og Eric Vogel.

Se intervju med Mary Harron

Arrangementsdato:31.03.2012

Kanadiske Mary Harron debuterte med I Shot Andy Warhol i 1996, som både ble nominert til Independent Spirit Award for beste film og fikk juryens spesialpris ved Sundance. Her kan du se intervjuet vi gjorde med henne i forbindelse med mesterklassen hun holdt for NFI:Lab i mars 2012.

En bok, to filmer - forskjeller i lydbildet?

Arrangementsdato:17.04.2012

En lyddesigner, en produsent og en filmkomponist snakker om forskjeller i lydbildet på to filmproduksjoner basert på samme bok, Stieg Larssons Män som hatar kvinnor. Se samtalen de har med Larry Sider her.

Slik kan du selge en film internasjonalt

Arrangementsdato:21.09.2012

Se her hvilke tips Berlinale-direktør Dieter Kosslick, Sonja Heinen fra Berlinale Co-production Market og TrustNordisk-direktør Rikke Ennis har til norske filmprodusenter.

Anna og Anne om samarbeid og utfordringer

Arrangementsdato:21.09.2012

NFI:LAB inviterte filmregissør Anne Sewitsky og filmfotograf Anna Myking til Filmens hus for å fortelle om deres samarbeid gjennom en kortfilm og to spillefilmer. Se intervju med dem her.

Hvordan coacher man skuespillere? Pascal Luneau forteller

Arrangementsdato:21.09.2012

I slutten av januar var Pascal Luneau på besøk hos NFI:LAB for å lære regissører, produsenter og skuespillere om skuespiller-coaching. Se en videoreportasje med ham her.

Intervjuer med lanseringseksperter

Arrangementsdato:21.09.2012

Tirsdag 1. november 2011 arrangerte NFI:LAB fagdagen Lansering i utlandet. Se intervjuer med foredragsholderne Julietta Sichel og Ginger Corbett her.