Stillbilde fra spillet Project O (Funcom AS / Stunlock, 2012).
Funcom AS skal samprodusere spillet Project O med det svenske spillselskapet Stunlock Studio.

Project O (arbeidstittel)

Publisert: 28.10.2011 | Sist endret: 27.10.2011

Funcom AS er tildelt 800 000 kroner i utviklingstilskudd til spillet Project O (arbeidstittel).

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Project O (arbeidstittel) er et lag-basert taktisk online action spill for ungdom. Handlingen utspiller seg i en post-apokalyptisk verden hvor forskjellige fraksjoner sloss for kontroll over begrensede ressurser. Spillet er i stor grad fokusert på samarbeid. Hovedmålgruppen er 12 til 18 år.

Funcom AS er Norges største spillutvikler og står bak store produksjoner som Drømmefall, Anarchy Online, Conan, The secret World og barnespillet Monsterhelter. Selskapet inngikk i 2010 et samarbeid med Stunlock Studio i Sverige. Stunlock var da et helt nytt selskap som var startet opp av studenter i 2009. Deres eksamensprosjekt, Bloodline Champions, ble etter hvert et kommersielt spill utgitt av Funcom. Funcom og Stunlock skal sammen utvikle og produsere Project O.

-Samproduksjoner av spill er ikke noe vi ser så mye av, men dette prosjektet utvikles i samarbeid mellom Funcom i Norge og Stunlock i Sverige. At ressurser og kompetanse slås sammen i spennende prosjekter som dette er positivt og jeg har stor tro på at dette vil bli et veldig spennende spill som vil fenge ungdommen både her hjemme og i et større internasjonalt marked, sier Kaja Hench Dyrlie, produksjonsrådgiver for spill ved Norsk filminstitutt.

Prosjektinformasjon

Produksjonsselskap: Funcom  AS
Produsent/prosjektleder: Henning Solberg
Regissør/kreativ leder: Peter Ilves
Distribusjonsform: Online
Ferdigstilling, utvikling: 01.12.2012

Kontaktperson

Produsent og prosjektleder Henning Solberg
Funcom AS
Tlf.: 41 33 41 47