Alenebarna

Publisert: 22.02.2012 | Sist endret: 22.02.2012

Semaforfilm er tildelt 150.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Alenebarna.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmens åtte år gamle hovedperson, Christ Mena, er enslig mindreårig flyktning fra Burma og tilhører minoriteten karenfolket. Han og tre eldre brødre levde flere år i en flyktningleir i grenseområdet mellom Thailand og Burma, der moren deres døde. For fire år siden kom brødrene som kvoteflyktninger til Norge. Her valgte norske myndigheter å splitte søskenflokken. Christ Mena fikk ny familie, nye søsken og nye venner, men synes særlig at savnet etter storebroren er sårt og vanskelig å takle.

Semaforfilm basert i Bergen lager dokumentarfilmer om og for barn og unge. Regissørene Linda Hellevik og Gunnbjørg Hage har laget flere dokumentarer for selskapet, blant annet filmen Her er jeg og skolen min og tv-serien Drømmer.

- Alenebarna er et gjennomført barnedokumentarfilmprosjekt gjort med hjerte, som har innsikt og empati. Filmens hovedperson er karismatisk, og temaet formidles med et gjennomført formspråk. Alenebarna blir en god norsk barnedokumentar som vil berøre publikum, sier konsulent Maria Fuglevaag Warsinska-Varsi.

Prosjektinformasjon:
Produksjonsselskap: Semaforfilm
Produsent: Linda Hellevik og Gunnbjørg Hage
Manuskript: Linda Hellevik og Gunnbjørg Hage
Regissør: Linda Hellevik og Gunnbjørg Hage
Totalbudsjett:796.768 kroner
Tilskudd fra NFI: 150.000 kroner
Opptaksstart: 1. september 2011
Antatt premiere: 25. april 2012

Kontakt:
Linda Hellevik
Produsent
TLF: 95906842
linda.hellevik@semaforfilm.no