Olga

Publisert: 22.02.2012 | Sist endret: 22.02.2012

Tundra Film AS er tildelt 645.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Olga.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmen skildrer en ung samisk jente fra Lovozero i det russisk-samiske området ikke langt fra den norske grensen. Olga er foreldreløs og oppvokst på barnehjem i Russland. Som attenåring sendes hun hjem og blir utstøtt av sitt eget folk. Olga er en oppvakt tenåring og en fantastisk historieforteller, og denne filmen følger henne på veien mot identitet og verdighet.

Paul Anders Simma har over 30 års erfaring som regissør og produsent på dokumentarer, kortfilm og spillefilm for kino og tv. Han har mottatt flere priser for filmene sine. Simmas siste arbeid er dokumentarfilmen How to kill a reindeer, som snart har premiere. Hilde Korsæth har lang fartstid i NRK og har siden 2000 jobbet som dokumentarfilmskaper med oppdrag for norske og utenlandske TV-kanaler og filmprodusenter. Med base i Tromsø har hun et særlig fokus på historier fra nordområdene. Hun regisserte filmen Min elskede om Jan Henry T. Olsen og Laila Lanes, som fikk mye oppmerksomhet i 2011.

- Paul-Anders Simmas tidligere filmer har hatt suksess innen nordisk co-produksjon og hans nye film har dermed godt potensial for stort publikum. Med Olga viser han sin styrke som filmregissør, med en særegen filmatisk stemme som løfter fram karakterer og unike temaer fra nordområdene, sier konsulent Maria Fuglevaag Warsinska-Varsi.

Prosjektinformasjon:
Produksjonsselskap: Tundra Film A/S
Produsent: Hilde Korsæth
Manuskript: Paul-Anders Simma
Regissør: Paul-Anders Simma
Totalbudsjett: 1.648.700 kroner
Totalt tilskudd fra NFI: 645.000 kroner
Opptaksstart: 20.3. 2012
Antatt premiere: 1.3.2013

Kontakt: 
Hilde Korsæth
Produsent
post@tundrafilm.no