Tipp-topp. Regi: Jan Otto Ertesvåg. Copyright Hammerhai as
Tipp-topp. Regi: Jan Otto Ertesvåg. Copyright Hammerhai as

Tipp-topp

Produksjonsselskap: Hammerhai AS
Produsent: Jan Otto Ertesvåg
Regissør: Jan Otto Ertesvåg
Manuskript: Jan Otto Ertesvåg
Produksjonsstart: Januar 2015
Antatt premieredato: Sommer 2015
Totalbudsjett for prosjektet: 901.783

Om prosjektet


Tipp-topp er en animasjonsfilm som tar tak i et stort og uoversiktlig miljøproblem; plast i havet. Plasten flyter på de store verdenshavene, og ingen tar ansvar for det og foreløpig er det lite engasjement for å gjøre noe med det. De største synlige problemene er foreløpig langt unna og dermed lett å skyve fra seg. Tipp-topp er en leken og underholdende kort animasjonsfilm om plastkorker som flyter i land i fjæra.

Om regissør og produsent

Regissør og produsent Jan Otto Ertesvåg er utdannet fra animasjonslinjen i Volda og har i tillegg en master fra the Royal College of Art i London. Han eier og driver produksjonsselskapet Hammerhai, et animasjonsstudio beliggende på Valderøya. Ertesvåg har gjennom årene regissert en rekke kortfilmer som har blitt vist og vunnet priser ved flere internasjonale festivaler. Han har også vært animatør på en rekke andre produksjoner.

Kontaktperson:

Jan Otto Ertesvåg
Produsent, Hammerhai AS
Telefon: 481 07 661
E-post: janotto@hammerhai.no

Tilskudd fra Norsk filminstitutt

Produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
27.10.2014: 260.000 kroner
Konsulent: Åse Meyer

Konsulentens vurdering
Tipp-topp er en dialogløs animasjonsfilm som har plast-korker som hovedkarakterer. Filmen bygges opp over en dramatisk struktur der vi følger søppelets vandring fra sjøen til land, via alt som skjer i fjæra. Men det kommer stadig flere plastkorker mot land, det tar ikke slutt selv der filmen slutter. Korkene og plasten fremstår som lystige og glade karakterer, de er nesten vakre der de skaper levende formasjoner i sterke farger. Tipp-topp er en underholdende animasjonsfilm som synliggjør et stort miljøproblem, men uten en moralistisk pekefinger.