Everything Sank In You, Motlys AS
Everything Sank In You, Motlys AS

Everything Sank In You

Produksjonsselskap: Motlys A/S
Produsent: Natalya Sarch og Thomas Robsahm
Regissør: Ellen Ugelstad
Manuskript: Ellen Ugelstad
Antatt premieredato: Juni 2015
Totalbudsjett for prosjektet: 222.222 kroner

Om prosjektet


Everything Sank In You er andre film i musikkvideo-triologien Silent Treatment. Ellen Ugelstads dokumentar Indian Summer inspirerte til låta Everything Sank In You av bandet Highasakite og nå henter Ellen Ugelstad inspirasjon fra deres musikk. I denne filmen utforskes det kunstneriske samarbeidet videre i krysningspunktet mellom dokumentar, tekstanimasjoner og musikk.

Regissør

Ellen Ugelstad er billedkunstner og regissør og utdannet ved Academy of Art University i San Francisco. Hun arbeider både med film, installasjon, foto og tekst. Som regissør har hun jobbet med musikkvideo, eksperimentell film og dokumentar. Dokumentarfilmen Indian Summer (2011) hadde premiere under Den Europeiske Dokumentarfilm-festivalen og ble nominert til International Young Talent Award under DOK Leipzig, og Nordic Dox Award under CPH:DOX. Filmen ble vist på NRK våren 2011 og ble året etter nominert i to Gullruten-kategorier. Høsten 2012 ble Indian Summer vist som en installasjon på Høstutstillingen.

Produsenter

Thomas Robsahm har produsert en rekke langfilmer, dokumentarer og kortfilmer, blant annet Engelen, Ungdommens råskap, Kroppen min, Dei mjuke hendene av Margreth Olin, samt Svarte pantere, SOS og Det største i verden, som han har regissert selv. Han vunnet flere priser, blant annet fem Amandaer og tre Gullruten, samt Gullstolen og Terje Vigen på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Robsahm har også vært langfilmkonsulent i Norsk filminstitutt fra 2009-2013. Han jobber nå som produsent i Motlys og produserer bl.a. Joachim Triers Louder Than Bombs.

Natalya Sarch leder Motlys dokumentar sammen med Thomas Robsahm. Tidligere har hun vært programsjef for dokumentarfilmfestivalen Human Rights Human Wrongs og har vært involvert i produksjonen av en rekke langfilmer og dokumentarer. Hun er utdannet ved Emerson College i Boston, USA.

Kontaktperson:

Natalya Sarch
Produsent, Motlys AS
Telefon: 22  8083 70
E-post: natalya@motlys.com

Tilskudd fra Norsk filminstitutt

Produksjon av dokumentar etter konsulentvurdering
19.11.2014: 200.000 kroner
Konsulent: Even G. Benestad

Konsulentens vurdering
Ellen Ugelstads prosjekt er abstrakt og meget fasinerende. Musikk og bilde er relativt utstudert i fiksjonen, men i dokumentaren er dette fremdeles ganske nytt. Derfor er det fint å kunne støtte et prosjekt som har som mål å skape atmosfære og utrykk gjennom form og musikk. Regissøren har også vist at hun er en filmskaper med et helt eget utrykk, noe som klart har kommet frem i blant annet dokumentarfilmen Indian Summer.