Vi kan ikke hjelpe alle, Banaccas Film AS
Vi kan ikke hjelpe alle, Banaccas Film AS

Vi kan ikke hjelpe alle

Produksjonsselskap: Banaccas Film AS
Produsent: Sara Waldeck
Regissør: Nina Knag
Manuskript: Nina Knag
Produksjonsstart: 26.03.2015
Antatt premieredato: 15.06.2015
Totalbudsjett for prosjektet: 1.075.000

Om prosjektet


En kald vinterdag opplever fem år gamle Alexa at moren ikke har penger og er på randen av sammenbrudd. I håp om å redde dem ut av situasjonen tar Alexa en beslutning hun aldri vil glemme.

Vi kan ikke hjelpe alle er basert på novellen med samme navn av Ingvild H. Rishøi.

Regissør

Regissør Nina Knag har filmfaglig utdannelse fra Universitetet i Bergen, London Metropolitan University og Westerdals. Hun har blant annet regissert novellefilm Å snu seg mot solen, som er vist på en rekke norske og internasjonale filmfestivaler samt på NRK, og hatt regi på flere musikkvideoer og kortfilmer. Hun har også deltatt på Berlinale Talent Campus. Nina Knag har selv skrevet manuset til filmen, basert på Rishøis novelle.

Produsent og produksjonsselskap

Banaccas Film AS er et nyetablert produksjonsselskap som ble opprettet i Bergen 2014 av produsent Sara Waldeck. Waldeck har tidligere jobbet som produsent i Flimmerfilm i Bergen, vært produksjonssjef i produksjonsselskapet Tre Vänner i Sverige, og linjeprodusent og produksjonsleder på over 20 langfilmer.          

Kontaktperson:

Sara Waldeck
Produsent, Banaccas Film AS
Telefon: 405 52 064
E-post: sara@banaccas.com

 

 

Tilskudd fra Norsk filminstitutt

Produksjon av kortfilm etter konsulentvurdering
27.03.2015: 625.000 kroner
Konsulent: Kari Moen Kristiansen

Konsulentens vurdering
Dette er en sosialrealistisk og sterk filmfortelling om en liten jente som opplever å måtte ta ansvar for sin egen mor og med det mister sin barndoms uskyld for alltid. Nina Knag viser et sterkt personlig engasjement for historien og tematikken. Hun er et spennende og engasjert regitalent som vil si noe om følelsen av utilstrekkelighet, og stoltheten og skammen det fører med seg å være fattig i Norge i dag.