Trio – Jakten på Olavsskrinet

Produksjonsselskap: NordicStories AS
Produsent: Rune H. Trondsen
Regissør: Margret Bergheim
Manuskript: Trond Morten K. Venaasen og Morten Hovland
Totalbudsjett for prosjektet: 19.287.000

Om prosjektet


Etter tre år som serie på NRK Super flytter TRIO over til det store lerretet i en spenningsfylt actionhistorie der jakten på Olav den Helliges verdifulle skrin står i sentrum. I hundrevis av år har man lett etter det myteomspunne Olavsskrinet, uten hell. Nå er Trio på sporet, men problemet er bare at livsfarlige skattejegere er på sporet av dem. I denne spektakulære skattejakten med Olavsmyten, Nidarosdomen og Norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og Bestens liv på spill. 

Om regissør og manusforfattere

Margret Bergheim har jobbet som regissør siden slutten av 90-tallet. Hun har vært tilknyttet seriene Hvaler, Spesialenheten, Dauinger og Trio –Cybergullet i rollene som regissør, konseptuerende regissør eller kreativ produsent. Bergheim har bred erfaring med instruksjon av barn gjennom mange produksjoner. Hun har mottatt tre Gullruten-priser for underholdningsprogrammer, og én for for beste barneprogram: Dauinger (2013). Hun er nominert til Kidscreen 2016 for beste barnedramaserie for Trio – Cybergullet. 

Trond Morten Venaasen er utdannet manusforfatter fra Den norske filmskolen, og har jobbet som manusforfatter siden 2004. Han står bak både konsept og episoder til flere NRK-serier, og samarbeider med de Oscarnominerte forfatterne Ostby/Fergus på to spillefilmprosjekter. Venaasen er medforfatter på alle tre sesongene av Trio sammen med Morten Hovland.

Morten Hovland er utdannet Cand.philol. med fagene psykologi, drama/teater og film ved NTNU 2007, og Fjernsynsregi ved Høgskolen i Lillehammer 1994. Han har jobbet som manusforfatter, kreativ produsent og regissør siden 1995. Av produksjoner kan nevnes: Den EMMY-nominerte STIKK!, Fjortis, Himmelblå 3, spillefilmen Bestevenner og TRIO – Odins Gull, som fikk Gullruten i 2014. Sammen med Arne Lindtner Næss, regisserer Hovland nå 3. sesong av TRIO, med premiere NRK-Super våren 2016.

Kontaktperson

Rune H. Trondsen
Produsent
Telefon: 905 75 869
rune.trondsen@nordicstories.no

Tilskudd fra Norsk filminstitutt

Spillefilm etter markedsvurdering
05.02.2016: 6.000.000 kroner kroner
Konsulent: Panel

Konsulentens vurdering
Prosjektet ble gitt et høyt skår av denne rundes panel og ble innstilt som nr. 2 i denne runden. Prosjektet kom i posisjon på grunnlag av estimert publikumstall holdt opp mot filmens budsjett.