Barnas filmrom og Filmmuseet

Barnehager kan se film gratis og leke i Barnas filmrom i 2. etasje i Filmens Hus. I 1.etasje ligger Filmmuseet med blant annet Karius og Baktus og tanna til Jens.

Filmdetektiv, Filmmuseum og film

I Filmmuseet lærer elevene hvordan enkeltbilder blir til film og de kan leke Filmdetektiver. I Barnas filmrom kan de se film gratis. I animasjonsverkstedet kan de selv prøve seg som animasjonsfilmskapere.

Utstillinger og Filmmuseet

Det har blitt laget animasjonsfilm i Norge siden 1913. I utstillingen Animert i 100 år og i Filmmuseet kan elevene lære mer om filmhistorien og hvordan tegninger og figurer blir levende på film.

Utstillinger og Filmmuseet

Det har blitt laget animasjonsfilm i Norge siden 1913. I utstillingen Animert i 100 år og gjennom omvisning i Filmmuseet kan elevene lære mer om filmhistorien og hvordan animasjonsfilm lages.

Lei en kinosal, book et foredrag

Videregående skoler kan leie en kinosal til et eget opplegg, eller booke et foredrag med ulike tema som for eksempel Filmens ABC, filmmusikk, lyd i film, kjønn i skandinavisk film.

Tilbud i Den kulturelle skolesekken

Skoleåret 2015/2016 har vi to produksjoner: kinoforestillingen Stumfilmkonserten og animasjonsverksted i Filmverkstedet.

Les mer om stumfilmkonsert og omvisning