Nye veier-tilskudd

Fire nye prosjekter av regissørene Lars Petter Gallefoss, Marianne Ulrichsen, Sunniva Sundby og Charlotte Røhder Tvedt er tildelt tilskudd til prosjektutvikling av film under 60 minutter i talentprogrammet Nye veier. I tillegg er fire regissører tildelt tilskudd til idéutvikling av langfilm.

Trier i hovedkonkurransen Cannes

Joachim Triers tredje spillefilmen Louder Than Bombs er som eneste nordiske film invitert til hovedkonkurransen i Cannes. Filmen skal konkurrere om en av verdens mest ettertraktede filmpriser – Gullpalmen – på filmfestivalen som finner sted i Cannes i mai måned.

Blått Lerret onsdag 6. mai

Velkommen til Parkteatret og vårens siste Blått Lerret-arrangement. På plakaten står spenningsfilmen Bølgen, den animerte spillefilmen Knutsen & Ludvigsen og den fæle Raspotin, samt Kari-Anne Moes nye dokumentarfilm Pøbler.

Filmkritikerprisen 2015 til Blind

Filmkritikerprisen 2015 for fjorårets beste norske langfilm tildeles Blind, regissert av Eskil Vogt. Andrea Bræin Hovig mottok prisen for beste fagfunksjon og Anja Breien ble tildelt hedersprisen Budbringeren. Blind deltar også på Chicago Critics Film Festival i mai.

Velkommen til Filmkaféen

Filmkaféen byr på en rekke velsmakende retter og god drikke som kan nytes både i restauranten og på den hyggelige uteserveringen. Vi har alle rettigheter, også i kinosalene.

Nye tilskudd i mars

Publikum kan glede seg til nye kortfilmer, dokumentarfilmer og kinofilmer etter siste vedtaksrunde ved Norsk filminstitutt. Tematikk og handling spenner fra blant annet massemord, heksejakt, hevn og fattigdom til barndom, meningen med livet og frykten for å ikke bli sett.