Filmhøsten 2015

Vi inviterer presse og filmbransje til presentasjon av den norske filmhøsten på kino. Det skjer på Filmens Hus tirsdag 11. august. Siste frist for påmelding er onsdag 5. august.

Endringer i forskrift om tilskudd

Norsk filminstitutt (NFI) informerer om at Kulturdepartementet har vedtatt endringer i forskrift om tilskudd til audiovisuelle produksjoner, med virkning fra 1. juli 2015. NFI har samtidig foretatt endringer i forskrift om etterhåndstilskudd til kinofilm og forskrift om tilskudd til utvikling og produksjon av kinofilm etter kunstnerisk vurdering.

Filmens Hus stengt i juli

Cinemateket, Filmkafeen og Filmmuseet holder stengt fra og med onsdag 1. juli til og med fredag 31. juli. Dørene åpner lørdag 1. august med barnevisninger, og fullpakket program fra og med søndag 2. august.

Utviklings- og produksjonsavdelingen holder stengt fra og med 6. til og med 24. juli

Menneskerettighetsprisen for kortfilm

Kulturdepartementets menneskerettighetspris for kortfilm deles ut denne høsten. Alle kan foreslå kandidater til prisen. Frist: innen 15. august.

Les Arcs co-produksjonsforum

Filmfestivalen i Les Arcs 12. – 19. desember, som i år har Norge som fokusland, har åpnet påmeldingen til sitt co-produksjonsforum – The Coproduction Village.

Eurimages-støtte til norsk film

Eurimages har tildelt filmstøtte på 350.000 euro til den animerte kinofilmen «The Tower», med norsk hovedprodusent Tenk.tv AS i samproduksjon med svenske Cinenic Film AB, franske Les Contes Modernes og polske WJTeam.