Produksjon, utvikling og lansering

Her kan du søke tilskudd og stipend til utvikling, produksjon og lansering av kinofilm, dokumentar, kortfilm, serier og spill. Her finner du også informasjon om søknadsfrister, kurs og siste tildelinger.

Gå til ordningene for produksjon, utvikling og lansering

Insentivordningen

Ordningen kan gi tilskudd på opptil 25 % av godkjente kostnader til internasjonale filmer og serier, som er helt eller delvis spilt inn i Norge. Søknadsfristen for 2016 utløp i januar. Det vil bli utlyst en søknadsfrist for 2017 i løpet av 2016.

Gå til insentivordningen

Formidling av film og spill

Her kan du søke tilskudd til filmimport og distribusjon, videodistribusjon, lokale film- og kinotiltak, filmfestivalvirksomhet, nasjonale midler til film i Den kulturelle skolesekken, andre filmkulturelle tiltak samt innkjøpsordningene for film og spill.

Gå til ordningene for formidling

Izer Aliu med verdenspremiere i Toronto

Regissør Izer Alius første langfilm, Hunting Flies, er tatt ut til Discovery-seksjonen ved filmfestivalen i Toronto. Dette er seksjonen for debutfilmer av fremtidens regissører med et særskilt filmtalent.

Rapport om effektene av insentivordningen

Norsk Filminstitutt har engasjert konsulentselskapet Olsberg SPI til å lage en rapport om effektene av insentivordningen etter første runde med tildelinger. Rapporten skal gi NFI et datagrunnlag og en metode for å kunne måle utviklingen og effektene av insentivordningen på sikt.

Erik Skjoldbjærg til Toronto med Pyromanen

Pyroman i regi av Erik Skjoldbjærg får sin internasjonale premiere på filmfestivalen i Toronto i begynnelsen av september. Thrilleren, basert på Gaute Heivolls prisbelønte bok Før jeg brenner ned, skal vises i seksjonen Contemporary World Cinema.