Liv Ullmann og Frøken Julie til Toronto

Frøken Julie, med Liv Ullmann som regissør og Jessica Chastain og Colin Farrell i hovedrollene, er invitert til filmfestivalen i Toronto i september. Festivalen er en av verdens største publikumsfestivaler, og har blitt et viktig springbrett for norske filmer internasjonalt.

Sommeren 2014 på Filmens Hus

Filmens Hus, Filmmuseet og Cinemateket er stengt fra mandag 30. juni til og med søndag 27. juli (Cinemateket og Filmkaféen til og med torsdag 31. juli). NFI behandler ikke søknader i denne perioden.

Første i norsk/nederlandsk avtale

I fjor inngikk Norsk filminstitutt en avtale med det nederlandske filmfondet for å sikre flere samproduserte dokumentarfilmer mellom Norge og Nederland. Nå ser man det første resultatet av avtalen, da Nederland sist uke ga tilskudd til Igor Devolds Den tilfeldige rockestjerne.

Viktig om tilskuddsordningene

Det er foretatt enkelte justeringer i tilskuddsordningene.

Tilskudd til Systad Jacobsen

Regissør Jannicke Systad Jacobsen er blitt tildelt produksjonstilskudd etter kunstnerisk vurdering til kinofilmen Pontus Halmstrøms etterlatenskaper under Norsk filminstitutts siste vedtaksmøte før sommeren.

Ny kortfilmsamling på dvd

Norsk filminstitutt lanserer også i år en ny dvd med det beste av norske kortfilmer: Norsk Kort 2014. Samlingen blir lansert under kortfilmfestivalen i Grimstad lørdag 14. juni.

Les mer om Norsk Kort 2014