Bilder og anmeldelser fra Cannes 2015

For Norge har årets Cannes-festival vært historisk med Joachim Triers Louder Than Bombs i hovedkonkurransen. Her har vi samlet anmeldelser av filmen, og bilder fra arbeidet vårt under festivalen. Du kan også lese årets Cannes-magasin, som inneholder flere eksklusive intervju.

To spillpriser under Nordic Game

DOS Studios ble tildelt prisen for Best Nordic Handheld Game for «Size DOES Matter», og Krillbite Studio mottok den gjeve prisen Best Artistic Achievement for «Among the sleep» under gårsdagens Nordic Game Award i Malmø.

Filmfestivalen i Cannes 2015

For første gang på 36 år er Norge representert i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Cannes. Norsk filminstitutt vil være på plass og har stand på Croisetten under hele festivalen fra onsdag 13. til søndag 24. mai sammen med de andre nordiske landene. Her er full oversikt over norsk films representasjon i Cannes.

Dolby Atmos-seminar

Dolbys nye lydsystem Atmos gir publikum en imponerende, mer naturtro og omsluttende lydopplevelse. Vil Atmos bidra til å styrke kinoenes posisjon og gi publikum en bedre filmopplevelse? NFI:LAB og Norsk Filmlydforening inviterer til seminar med fremtredende lyddesignere og miksere fra Norge og Danmark, som deler sine erfaringer med Dolby Atmos.

Meld på prosjekt til Cinekid-markedet

Cinekid for Professionals i Amsterdam arrangerer sitt årlige samproduksjonsmarked, Junior Co-Production Market, for medieprosjekter rettet mot barn. I år går arrangementet av stabelen 22. og 23. oktober. Siste frist for å melde på prosjekter er 15. juni.

Tilskudd til filmkulturelle tiltak

Planlegger du en stumfilmkonsert, et kortfilmarrangement, et dokumentarfilmseminar? Norsk filminstitutt gir tilskudd til filmkulturelle tiltak som underbygger de nasjonale filmpolitiske målene satt av regjeringen. Neste søknadsfrist er 1. juni.

Her finner du retningslinjer og søknadsskjema