Nordisk filmhelg på Filmens Hus 25. - 26. oktober 2014

Nordisk filmhelg 25.-26. oktober

Publisert: 03.09.2014 | Sist endret: 22.10.2014

Velkommen til Nordisk filmhelg lørdag og søndag 25.-26. oktober, og visning av alle filmene som er nominert til Nordisk råds filmpris 2014. Mellom visningene serverer vi forfriskninger og hver av filmene vil ha innledninger og Q&As med folk fra både foran og bak kamera.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

For tredje året på rad arrangerer Norsk filminstitutt Nordisk filmhelg på Filmens Hus. Oslos filminteresserte publikum inviteres til visninger av alle de fem nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris. I år står blant annet Ruben Östlund, Peter Aalbak Jensen, Kristofer Hivju og Lisa Loven Kongsli på gjestelisten.

I tillegg til filmvisninger blir det samtaler med gjester fra både foran og bak kamera, og det blir mingling og servering av forfriskninger mellom visningene.

- Under filmhelgen får Oslos kinopublikum en unik anledning til å se god nordisk film, møte både filmskapere og skuespillere, og gjøre opp sin egen mening om hvilken av de fem nominerte filmene som fortjener årets Nordisk Råds Filmpris, sier Sindre Guldvog, direktør i Norsk filminstitutt. - Det er med stor glede vi ønsker velkommen til nok en Nordisk filmhelg på Filmens Hus.

Program

(oppdateres løpende og med forbehold om endringer)

Lørdag 25. oktober

 

Kl. 14.00

Åpning av Nordisk filmhelg

v/Sindre Guldvog, Administrerende direktør, Norsk filminstitutt

 

Turist, regi: Ruben Östlund, Sverige

Gjester: Ruben Östlund, Lisa Loven Kongsli og Kristofer Hivju. Q&A ledet av forfatter, manusforfatter og filmkritiker Erlend Loe etter filmvisning.

Turist

Regissør Ruben Östlund retter i sin nye film sitt satiriske blikk mot en kjernefamilie på skiferie i idylliske Alpene. Den handler om etterspillet av en katastrofe (som aldri inntreffer). Hva skjer hvis en far kun redder seg selv når hele familien står i fare for å bli tatt av et snøskred? Hva hadde du gjort? Hvordan hadde du reagert? Alt ligger til rette for en tragisk komedie eller komisk tragedie, og ikke minst et nådeløst oppgjør med den skandinaviske folkesjelen.

Les mer og kjøp billetter til Turist

 Kl. 17.30

 Concrete Night, regi: Pirjo Honkasalo, Finland

Gjester: Skuespiller Jari Virman og fotograf Peter Flinckenberg. Q&A ledet av regissør Eirik Svensson etter filmvisningen.

Concrete_Night_5

Concrete Night er en drømmende oddyssé om unge Simo som i løpet av en natt i kvelende og fantastiske Helsinki følger sin eldre kriminelle bror gjennom en rekke skjebnesvangre hendelser. 14 år gamle Simo søker etter selvtillit og evne til å beskytte seg selv mot sine omgivelser . Han mangler sin egen identitet . Simo og storebroren Ilkka er sønner av en hjelpeløs og uforutsigbar alenemor .

Les mer og kjøp billetter til Concrete Night

 Kl. 20.00

 Om hester og menn, regi: Benedikt Erlingsson, Island

Gjester: Benedikt Erlingsson og produsent Fridrik Thor Fridriksson.  Q&A ledet av regissør Anne Sewitsky før filmvisning.

Om-hester-og-menn

Hvis du trodde islandshesten var et dyr som alle andre, så tro om igjen. For hva slags dyr er det egentlig som kan overleve øyas barske klima, med kraftige stormer og vulkanutbrudd? Denne ensemblefilmen går tettere innpå hester og folk i den islandske villmarka, og gir et fascinerende bilde av det tette, nærmest overnaturlige båndet mellom dem.

Les mer og kjøp billetter tll Om hester og menn

 Søndag 26. oktober

 

 Kl. 13.00

 Presentasjon i Filmmuseet

 Kl. 14.00

 Nymphomaniac, regi: Lars von Trier, Danmark

Gjest: Produsent Peter Aalbæk Jensen. Q&A ledet av Jakob Berg i forkant av filmen.

  Nymphomaniac

Nymphomaniac er en vill og poetisk historie om en kvinnes erotiske reise fra fødselen til 50-årsalderen, fortalt av hovedpersonen Joe, en selvdiagnostisert nymfoman. En kald vinterkveld fnner den eldre sjarmerende ungkaren Seligman henne banket til det ugjenkjennelige i en gate. Han tar henne med hjem for å pleie henne mens han snakker med henne om hennes liv.

Les mer og kjøp billetter til Nymphomaniac

 Kl. 19.00

 Mottakelse (åpen for publikum)

 Kl. 20.30

Blind, regi: Eskil Vogt, Norge

Gjester: Eskil Vogt og skuespiller Henrik Rafaelsen. Q&A  ledet av Cinematekleder Jan Langlo i forkant av filmvisningen.

Blind, 2014, regi: Eskil Vogt

Blind er et morsomt og uforutsigbart drama om hvordan våre innerste fantasier og lengsler preger vår opplevelse av verden utenfor. Etter at Ingrid mistet synet i voksen alder, vil hun ikke lenger bevege seg ut av leiligheten. Hun føler at mannen hennes er der på dagtid, at han har sneket seg inn og observerer henne i det skjulte. Ingrid erindrer fortsatt hvordan verden rundt henne ser ut, men minnene blir svakere og svakere og kanskje er hun i ferd med å miste fullstendig grep om virkeligheten?

Les mer og kjøp billetter til Blind

Billetter

Enkeltbillett: kr 50,- (vanlig Cinemateket medlemspris til alle denne helgen)

Billetter til alle filmene samlet: kr 200,-

Dersom du skal ha billetter til alle filmene samlet må du kjøpe de i billettskranken på Filmens Hus/Cinemateket. Enkeltbilletter kan du også kjøpe på nett.

Velkommen til en hyggelig høsthelg med god film!

Kontakt NFI

  • Julie Ova
  • Avdelingsdirektør, Publikumsavdelingen
  • Telefon: +47 22 47 45 25
  • Mobil: +47 924 69 955
  • E-post: julie.ova@nfi.no
Anett Fondevik
  • Anett Fondevik
  • Informasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 22 47 45 41
  • Mobil: +47 936 33 933
  • E-post: anett.fondevik@nfi.no