Nye veier dokumentaren Mågalúf har fått produksjonstilskudd ©SpættFilm

Tilskudd til dokumentar- og kortfilmer

Publisert: 01.06.2017 | Sist endret: 01.06.2017

Fem dokumentarfilmer og syv kortfilmer har denne uken fått produksjonstilskudd

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Norsk filminstitutt tildelte 31. mai 2017 produksjonstilskudd til fem dokumentarfilmer og syv kortfilmer etter konsulentvurdering. En av dokumentarfilmene, Mågalúf, er et Nye veier prosjekt og en av kortfilmene, The Bear, er en samproduksjon. I tillegg har ni dokumentarprosjekter fått utviklingstilskudd.

 

Dokumentar

 

Faces Like Mine

Fuuse AS med regissør Deeyah Kahn er tildelt 300 000 kroner i produksjonstilskudd til en dokumentarfilm som vil reise viktige spørsmål om stereotypier i media, og hvilke konsekvenser det har for samfunnet. Og spesielt – hva gjør det med barn og unge som vokser opp med denne typen fortellinger om oss og de andre?

 

The Fall of Aleppo

Fenris Film AS med regissør Nizam Najar er tildelt 1 500 000 i produksjonstilskudd til filmen The Fall of Aleppo.  Regissør Nizam Najar følger en gruppe sivile over flere år som må gripe våpen for å forsvare seg mot sin egen regjering i Aleppo. Sammen med Nizam er vi med fra de håpefulle dagene, gjennom desperasjon, død og indre splittelse - inntil byen faller, og de overlevende fra gruppen må flykte.

 

Fengslet og forlatt

Speranza Film AS er med regissør Katja Høgset er tildelt 930 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen Fengslet og forlatt om Ila fengsel og forvaringsanstalt hvor de sykeste og farligste innsatte isoleres i årevis – og om Norges fremste rettspsykiater Randi Rosenqvist, som kjemper for å bevare deres menneskeverd.

 

Dacca og reinsdyrene

F(x) produksjoner AS med regissør Fridtjof Kjæreng er tildelt 950 000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen om nordmannen Reiulf Aleksandersen fra Kautokeino som har drømt om å drive med reinsdyr siden han var barn. Men for å drive med rein i Nord-Norge må man være same.

 

 

Dokumentar - Nye Veier

 

Mågalúf

Spætt Film AS med regissør Jon Vatne er tildelt 1 057 500 i produksjonstilskudd til dokumentaren Mågalúf. Dokumentaren ser nærmere på stedet Magalúf hvor ungdommer kommer for én ting: Fest. Stedet er rene frisonen for alle tabuer. Finnes det noen fornuft i dette? Hvorfor må unge mennesker gjøre dette? Regissør Jon Vatne ønsker å finne svar, og vil på en kunstferdig måte vise oss sitt Mågalúf.

 

 

 

Kortfilm

 

Apokalypse Nord

Ape&Bjørn AS med regissør Jakob Rørvik er tildelt 500 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Apokalypse Nord. Filmen handler om Oda som venter på at verden skal ta slutt. Og så skjer det.

 

Virgins4Lyfe

Frokost Film AS med regissør Thea Hvistendahl er tildelt 180.000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Virgins4Lyfe, en historie om Astrid og Issi, to fjortenåringer og deres siste kveld på Sydenferie – en film som utforsker vennskap og status.

 

N.N - et kortfilmessay

Substans Film AS med regissør Ellen Ugelstad er tildelt 660 000 kroner i produksjonstilskudd til et filmessay om en mann som har tent på seg selv i Torshovdalen. Noen uker senere avdukes skulpturen Hodet. N.N. Filmen undersøker sammenhengen mellom kunst, politikk og hverdag.

 

The ManChador

Ape&Bjørn AS med regissør Kaveh Tehrani er tildelt 1 250 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen The ManChador, en mockumentary om den iranske IT-entreprenøren Saeed (46) som finner opp Manchadoren, en sovemaske som skal stagge mannens blikk og frigjøre kvinnen fra bruken av hijab. The ManChador er en samfunnskritisk satire som åpner for nye perspektiver på en allerede kjent, betent og fastlåst tematikk.

 

The Manila Lover

Barbosa Film AS med regissør Johanna Pyykkö er tildelt 1 000 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen The Manila Lover om en norsk, hvit, middelaldrende mann som drar til Filipinene for å møte kjærligheten, men møter isteden fordommene sine.

 

De første dagene

Chezville AS med regissør Eva Sørhaug er tildelt 1 050 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen De første dagene. Filmen følger en mann "H" som etter sin død havner i en venteromsverden og må løse gåten: hvordan komme seg videre herfra?

 

 

Samproduksjon kortfilm

 

The Bear

Motlys AS med regissør Johannes Stjärne Nilsson er tildelt 500 000 kroner i samproduksjonstilskudd til kortfilmen The Bear. En kvinne midt i karrieren går en dag lei av å være menneske, skaffer seg bjørnekostyme og emigrerer til villmarka. Men når sivilisasjonen henter henne inn, må hun velge hvilken verden hun vil tilhøre. The Bear er en film om en lengsel etter å være noe annet.

 

 

Utviklingstilskudd til ni dokumentarfilmprosjekter.

 

Mer informasjon og kontaktpersoner for hvert prosjekt finner du ved å klikke på de enkelte titlene over.

Kontakt NFI

  • Lars Løge
  • Dokumentarfilmkonsulent
  • Telefon: +47 22 82 24 03
  • Mobil: +47 415 14 180
  • E-post: Lars.Loge@nfi.no
  • Helle Hansen
  • Dokumentarfilmkonsulent
  • Telefon: 22 47 88 60
  • Mobil: +47 907 15 467
  • E-post: helle.hansen@nfi.no
Kari Moen Kristiansen