Eventyrspillet Pode har fått tilskudd ©Henchmann & Goon

Tilskudd til utvikling av åtte spill

Publisert: 29.05.2017 | Sist endret: 29.05.2017

Norsk filminstitutt har fredag 26. mai gitt til sammen 7 millioner kroner i tilskudd til utvikling av åtte spill. Et av prosjektene, Pode, har fått tilskudd fra NFI tidligere.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Spillene tar oss med på nye oppdrag med David Jones, fisking i Barentshavet, inn i Yggdrasils ni verdener og gir oss skrekkopplevelser i en norsk stavkirke og muligheten til å trene verdens råeste fightere.

-Det kom inn 34 søknader denne runden, og det var stor bredde i både søknadsbunken og i tildelingene. Det viser at det er stor aktivitet og høyt kvalitetsnivå i den norske spillbransjen uttaler Kaja Hench Dyrlie i NFI.

 

Spillene som har fått tilskudd er:

 

Chess for kids with Magnus

Play Magnus AS er tildelt 500.000 kroner i tilskudd til det ultimate sjakk-læringsspillet som hjelper barn å utvikle ferdigheter som hukommelse, problemløsning og kreativitet gjennom sjakk.

 

Fishing: Barents Sea

Misc Games AS er tildelt 500.000 kroner i tilskudd til et spill hvor du kan oppleve å være kaptein på en fiskebåt, seile rundt langs den vakre og ville nordnorske kysten i all slags vær, preget av midnattssol, nordlys og blåsorte bølger på leting etter havets gull.

 

Pode

Henchmann & Goon AS er tildelt 700.000 kroner i tilskudd til et puzzle-basert eventyrspill hvor vi følger to venner gjennom en vakker underjordisk verden fylt med gåter og mysterier.

 

Mesmer

Rain AS er tildelt 500.000 kroner i tilskudd til et unikt "roguelike"-spill der du får oppleve oppløpet til en revolusjon mot et diktatur gjennom flere forskjellige karakterers øyne.

 

Einherjar TTG

Turbo Tape Games AS er tildelt 800.000 kroner i tilskudd til et taktisk brettspill i Yggdrasils ni verdener. Spillerne tar rolle som guder, og kjemper mot andre spillere ved å mane frem vesener kjent fra Norrøn mytologi.

 

IGI – Vi går inn!

Artplant AS er tildelt 2.000.000 kroner i tilskudd til IGI - Vi går inn! - det tredje spillet i den populære Project IGI-serien som følger ex-SAS agenten David Jones. Spillet gir fansen opplevelsen de elsker, og tilfører nye elementer og oppdateringer.

 

The Fold

Antagonist AS er tildelt 500.000 kroner i tilskudd til en oppgave- og løsningsbasert skrekkopplevelse i en norsk stavkirke, der progresjon oppnås gjennom utforskning, logisk tenkning og et snev av mot.

 

Fight

Megapop AS er tildelt 1.500.000 kroner i tilskudd til et spill som inviterer spillere til å stige inn i fremtidens E-sport verden som trener for verdens råeste fightere!

 

For mer informasjon om og kontaktpersoner for spillene, klikk på titlene over.

Neste søknadsfrist for tilskudd til utvikling av spill er 6.september 2017.

 

Kontakt NFI

Kaja Hench Dyrlie
  • Kaja Hench Dyrlie
  • Seksjonleder produksjon/produksjonsrådgiver spill
  • Telefon: +47 22 47 66 51
  • Mobil: +47 951 46 912
  • E-post: kaja.hench.dyrlie@nfi.no