Samiske filmer, norsk serie og talenter i Berlin

Samiske filmer er med i eget urbefolkningsprogram på Berlinalen, den norske serien Lykkeland skal presenteres for internasjonal tv-bransje og Thea Hvistendal og Andrea Berentsen Ottmar er norske deltagere i Berlinale talents.

Norske barnefilmer til Berlin

Oskars Amerika er invitert til verdens viktigste barnefilmfestival, Generation-seksjonen ved Berlin internasjonale filmfestival. I det samme barnefilmprogram vises også kortfilmen Odd er et egg og samproduksjonene Richard Storken og kortfilmen Min Homosøster.

Norsk drama kan vinne en million i Gøteborg

Arild Andresens nye drama, Hjertestart, er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i Gøteborg og konkurrerer dermed om prisen på en million kroner. Nowhere to Hide konkurrerer om dokumentarfilmprisen på 100.000 kr og Mette M. Bølstad og Stephen Ulander kan vinne den nyopprettede manusprisen for dramaserier på 200.000 kr for sitt arbeid med Nobel.

Her er den norske filmvåren 2017

Hele 17 norske filmer har premiere på kinoene denne våren. Etter et svært godt norsk filmår i 2016, kan kinopublikummet glede seg til et like godt og bredt utvalg filmer denne våren. Den norske filmvåren 2017 byr på spenningsfilmer, dramaer, skrekkfilm, kunstnerisk ambisiøse filmer og komedier. Ikke minst har barna mye å glede seg til; både spillefilmer og dokumentarfilmer.

Owlboy er årets spill

Lørdag 7. januar ble Spillprisen 2016 arrangert på Filmens hus i Oslo i etterkant av NM i Gameplay. Årets store vinner var det kritikerroste pixelart-spillet Owlboy fra D-pad Studios, som vant hele tre priser inkludert Årets spill. Laget Pock Rockets vant NM i Gameplay, og får dermed 100.000 kroner i utviklingstilskudd fra NFI.

Om våre nye tilskuddsordninger

Våre nye tilskuddsordninger, som trådde i kraft 1.januar, er nå publisert. Her finner du oversikt over de viktigste endringene og opptak av informasjonsmøte vi arrangerte før jul.