Tilskudd fra insentivordningen til sju prosjekter

Sju av søkerne til insentivordningen for film- og serieproduksjoner har i dag fått tilbud om tilskudd. Årets første runde insentivtildelinger viser at ordningen tiltrekker seg store internasjonale produksjoner som vil legge hele eller deler av opptakene sine til Norge. Både spillefilmer og norske og internasjonale dramaserier er denne gangen blant mottakerne.

Tilskudd til filmene Askeladden og Dragens hjerte

Norsk filminstitutt ga i dag tilskudd etter markedsvurdering til to prosjekter: Askeladden – I Soria Moria slott, og Dragens hjerte. Også spillefilmen Spionen, om skuespilleren Sonja Wigert, og Nye veier-prosjektet Ervin fikk produksjonstilskudd.

Kongens nei og Fra balkongen til filmfestivalen i Berlin

Den store kritiker- og publikumssuksessen Kongens nei og Ole Giævers kommende film Fra balkongen er invitert til filmfestivalen i Berlin.

Samiske filmer, norsk serie og talenter i Berlin

Samiske filmer er med i eget urbefolkningsprogram på Berlinalen, den norske serien Lykkeland skal presenteres for internasjonal tv-bransje og Thea Hvistendal og Andrea Berentsen Ottmar er norske deltagere i Berlinale talents.

Norske barnefilmer til Berlin

Oskars Amerika er invitert til verdens viktigste barnefilmfestival, Generation-seksjonen ved Berlin internasjonale filmfestival. I det samme barnefilmprogram vises også kortfilmen Odd er et egg og samproduksjonene Richard Storken og kortfilmen Min Homosøster.

Norsk drama kan vinne en million i Gøteborg

Arild Andresens nye drama, Hjertestart, er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i Gøteborg og konkurrerer dermed om prisen på en million kroner. Nowhere to Hide konkurrerer om dokumentarfilmprisen på 100.000 kr og Mette M. Bølstad og Stephen Ulander kan vinne den nyopprettede manusprisen for dramaserier på 200.000 kr for sitt arbeid med Nobel.