Synstolkning av norske filmer

Fra og med 2017 må alle filmer som får støtte fra Norsk Filminstitutt synstolkes. Det finnes nå en løsning som alle kan bruke for synstolkning og som NFI anbefaler.

Tilskudd til dramaserier og samproduksjoner

Mars måned er på hell og Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til åtte prosjekter. Tre dramaserier får produksjonstilskudd hvor to av tilskuddene går til nye sesonger av etablerte serier, og ett går til en thrillerserie omhandlende krigsforbrytelser. De resterende fem tilskuddene er gitt til samproduksjoner med utenlandsk hovedprodusent.

Filmkritikerprisen 2017 til Kongens nei

Filmkritikerprisen 2017 for fjorårets beste norske langfilm går til Kongens nei, regissert av Erik Poppe. Prisen for beste fagfunksjon blant fjorårets norske filmer gikk til Bente Børsum for hovedrollen i filmen Sensommer, regissert av Henrik Martin Dahlsbakken, mens hedersprisen Budbringeren gikk til professor Anne Gjelsvik.

Årsrapporten er klar

NFIs årsrapport for 2016 er nå klar. 2016 var et svært godt år for norsk film, serier og spill. Du får alt av tall og fakta i rapporten som du kan laste ned her. Nytt denne gang er at årsrapporten blant annet inneholder tall for kvinnelige hovedroller i filmer, oversikt over hvem som finansierer filmen og oversikt over totalmarkedet for film, både innen kino, tv og VOD.

Reise- og studiestipend til Sunny Side of the Doc 2017

Vi utlyser inntil fire stipend á inntil kr. 12 000, for deltakelse i en nordisk delegasjon på Sunny Side of the Doc 19-22 juni 2017. Søknadsfristen er torsdag 6. april 2017.

Reise- og studiestipend til Nordic Game Malmø 2017

Norsk filminstitutt utlyser inntil åtte reise- og studiestipend á inntil kr. 10 000,- (inntil 12.000,- for deltagere som også skal delta på Pitch & Match) til Nordic Game i Malmø 17-19. mai. Søknadsfrist 6. april 2017.