Kongens nei og Fra balkongen til filmfestivalen i Berlin

Publisert:25.01.2017

Den store kritiker- og publikumssuksessen Kongens nei og Ole Giævers kommende film Fra balkongen er invitert til filmfestivalen i Berlin.

Regissør Thea Hvistendahl

Samiske filmer, norsk serie og talenter i Berlin

Publisert:20.01.2017

Samiske filmer er med i eget urbefolkningsprogram på Berlinalen, den norske serien Lykkeland skal presenteres for internasjonal tv-bransje og Thea Hvistendal og Andrea Berentsen Ottmar er norske deltagere i Berlinale talents.

Oskars Amerika, 2017, Regi: Torfinn Iversen
Oskar's America, 2017, Dir.: Torfinn Iversen

Norske barnefilmer til Berlin

Publisert:14.01.2017

Oskars Amerika er invitert til verdens viktigste barnefilmfestival, Generation-seksjonen ved Berlin internasjonale filmfestival. I det samme barnefilmprogram vises også kortfilmen Odd er et egg og samproduksjonene Richard Storken og kortfilmen Min Homosøster.

Hjertestart, 2017, Regi: Arild Andresen
Handle with Care, 2017, Dir.:Arild Andresen

Norsk drama kan vinne en million i Gøteborg

Publisert:13.01.2017

Arild Andresens nye drama, Hjertestart, er tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i Gøteborg og konkurrerer dermed om prisen på en million kroner. Nowhere to Hide konkurrerer om dokumentarfilmprisen på 100.000 kr og Mette M. Bølstad og Stephen Ulander kan vinne den nyopprettede manusprisen for dramaserier på 200.000 kr for sitt arbeid med Nobel.

Presentasjon av den norske filmvåren på kino

Her er den norske filmvåren 2017

Publisert:10.01.2017

Hele 17 norske filmer har premiere på kinoene denne våren. Etter et svært godt norsk filmår i 2016, kan kinopublikummet glede seg til et like godt og bredt utvalg filmer denne våren. Den norske filmvåren 2017 byr på spenningsfilmer, dramaer, skrekkfilm, kunstnerisk ambisiøse filmer og komedier. Ikke minst har barna mye å glede seg til; både spillefilmer og dokumentarfilmer.

Richard the Stork

Richard Storken

Publisert:10.01.2017

Den foreldreløse spurven Richard vokser opp i en storkefamilie, og tror derfor at han er en av dem. Når storkene trekker sørover til Afrika om høsten, må de forlate Richard, for en liten spurv vil ikke klare den lange reisen. Men Richard er en modig og ivrig fyr, og bestemmer seg for å følge etter.

Karsten og Petra, 2018
Casper and Emma, 2018

Karsten og Petra - Ut på tur

Publisert:10.01.2017

Ferien nærmer seg og Karsten og Petra skal på tur i fjellet med familiene sine. På turen får de mange spennende villmarksopplevelser, men det viktigste for Karsten
og Petra blir å spleise Petras mamma med Aksel, en veldig kul aktivitetsleder som de møter på veien. Alt går selvsagt ikke etter planen, men de tar med seg noen viktige lærdommer om kjærlighet, familie og fjellvettregler.

The Rules for Everything

Publisert:10.01.2017

Storm er 10 år. Når faren hennes forsvinner, og moren hennes begynner å lage instruksjonsfilmer med en østeuropeisk selvhjelpsguru, må Storm bestemme seg for hvilke regler tilværelsen kan kokes ned til for at ikke verden skal falle fra hverandre. The Rules for Everything er en enkel komedie om de vanskelige spørsmålene i livet.

Oskars Amerika, 2017, Regi: Torfinn Iversen
Oskar's America, 2017, Dir.: Torfinn Iversen

Oskars Amerika

Publisert:10.01.2017

Oskar (10) må tilbringe sommeren hos den gretne bestefaren sin når moren drar fra ham. Heldigvis møter Oskar mannen Levi, som bor i skogen sammen med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika for å finne Oskars mor.

Kings Bay, 2017, Dir.: Stig Svendsen

Kings Bay

Publisert:10.01.2017

I 1962 omkommer 21 gruvearbeidere i en eksplosjon i Kings Bay-gruven på Svalbard. Hva som utløste eksplosjonen er til dags dato et mysterium. Hva om ulykken i Kings Bay-gruven på Svalbard ikke var en ulykke? En regjering måtte
gå av, men visste de noe som ingen har fortalt?