Stillbilde fra Oslo, 31. august (Joachim Trier / Motlys, 2011)
Anders Danielsen Lie og Hans Olav Brenner i Joachim Triers Oslo, 31. august (Motlys AS, 2011).

Joachim Trier invitert til Toronto

Publisert: 02.08.2011 | Sist endret: 05.09.2011

Joachim Trier som i 2006 vant Discovery-prisen i Toronto med sin debutfilm Reprise, er invitert tilbake med sin andre spillefilm, Oslo, 31. august.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Filmen hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes i mai, og fikk en strålende mottagelse.

På dagens pressekonferanse, offentliggjorde Toronto filmfestival flere av årets filmer. Joachim Triers allerede kritikerroste andrefilm, Oslo, 31. august, er invitert til festivalens Vanguard-seksjon, bestående av "filmer som bryter med alle konvensjoner, der de utfordrer sjangere og fortellerstiler for å fortelle provoserende historier på en ny og frisk måte".

Joachim Trier, et internasjonalt navn

Joachim Trier fikk raskt et internasjonalt navn etter verdenspremieren på filmfestivalen i Karlovy Vary, Tsjekkia med spillefilmdebuten, Reprise (2006), hvor han vant prisen for beste regi og Don Quijote-prisen. Noen måneder senere vant han Discovery-prisen i Toronto, før filmen fortsatte å vinne priser på filmfestivaler over hele verden, fikk gode anmeldelser og distribusjon i flere land, inklusive USA, Tyskland, Frankrike og England. Det amerikanske bransjebladet Variety utpekte Joachim Trier som en av ”10 Directors to Watch” i 2007.
- Etter Reprise, som ble en internasjonal suksess, føles det godt å vite at min nye film har mulighet til å følge i samme fotspor, uttaler regissør Joachim Trier. Toronto filmfestival var den første filmfestivalen som inviterte Reprise, og jeg er veldig takknemlig for å bli invitert tilbake til festivalen som startet den amerikanske suksessen til Reprise.

Toronto International Film Festival

Toronto internasjonale filmfestival er en av verdens største publikumsfestivaler med over 300 filmer fra mer enn 60 land. Filmfestival er også en av verdens viktigste arenaer for kjøp og salg av film, og kjøpere, festivalprogrammerere og presse fra hele verden deltar. Festivalen finner sted for 36. gang, i perioden 8. - 18. september 2011. Det er ingen internasjonal konkurranse ved festivalen, men alle filmene konkurrerer om publikumspris, i tillegg til at den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI deler ut en pris til beste film i Special Presentation-seksjonen og i Discovery-seksjonen. Festivalen fordeler filmene i totalt 17 forskjellige program. Filmer har gjerne 2-3 publikumsvisninger i løpet av festivalen, og en visning for presse og industri. Det er ingen mulighet for å kjøpe egne markedsvisninger, slik man f.eks kan på filmfestivalene i Berlin og Cannes.

Internasjonal distribusjon

Oslo, 31. august hadde verdenspremiere i det prestisjefulle programmet Un Certain Regard, og fikk meget gode anmeldelser fra norsk og internasjonal presse. Filmens som selges av det tyske selskapet The Match Factory, er allerede solgt til flere territorier, blant annet UK, Frankrike, Benelux, Sveits, Polen, Sverige og Danmark.

Om filmen

Et døgn, en mann, en by. Oslo, 31. august er et portrett av Oslo i dag - inspirert av kultromanen ”Le feu follet” av Pierre Drieu la Rochelle fra 1931. Filmen er et visuelt og emosjonelt drama om en mann drevet til sitt eksistensielle nullpunkt.

Trier har fortsatt sitt tette samarbeid fra Reprise med Eskil Vogt på manussiden og skuespiller Anders Danielsen Lie i hovedrollen. Oslo, 31. august er produsert av Motlys i co-produksjon med Don’t Look Now ved produsentene Hans-Jørgen Osnes, Yngve Sæther og Sigve Endresen
-Det har vært en stor glede for oss å jobbe med en regissør som har en følsomhet for alle filmmediets fasetter helt ut i fingertuppene, noe som har slått ut i full blomst i denne filmen. Oslo, 31. august er en film vi håper vil berøre svært mange, både internasjonalt og her hjemme, uttaler produsentene.

Avslutter i Haugesund

Det er tidligere offentliggjort at Oslo, 31. august er årets avslutningsfilm for Den norske filmfestivalen i Haugesund den 25. august. Filmen distribueres av Norsk Filmdistribusjon (tidligere Sandrew Metronome) og får ordinær kinopremiere 31. august.

Kontakt NFI

  • Stine Oppegaard
  • Fagleder, spillefilm utland
  • Telefon: +47 22 47 45 75
  • Mobil: +47 908 59 638
  • E-post: stine.oppegaard@nfi.no