Nordisk råds filmpris til Louder Than Bombs

Publisert: 01.11.2016 | Sist endret: 02.11.2016

Joachim Triers Louder Than Bombs ble tirsdag kveld under prisutdelingen i København kåret til vinner av Nordisk råds filmpris for 2016. Dette er aller første gang en norsk film mottar prisen som ble delt ut første gang for 13 år siden.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Relatert

Relaterte lenker

Tidligere har Triers filmer Reprise og Oslo, 31. august også vært nominert til prisen, men det var altså på tredje forsøk at det skulle gå hele veien inn til juryens hjerter. 

Pensum på filmskoler i hele verden

Juryen omtaler Louder Than Bombs som «en skarp, oppfinnsom og visjonær film om en familie som går i oppløsning i årene etter morens og ektefellens død. Joachim Trier og hans team tar fortellerkunsten til et nytt nivå. Den komplekse oppbygningen, den følelsesmessige dybden og evnen til å splitte opp klisjeer burde gjøre dette verket til fast pensum på filmskoler over hele verden«.
Prisen er på 350.000 danske kroner, og deles mellom filmens regissør (Trier), manusforfatter (Eskil Vogt) og produsent (Thomas Robsahm).

Nordisk pris på tross av engelsk talespråk

I en pressemelding som har kommet i forbindelse med utdelingen sier Joachim Trier:

- Bak Louder Than Bombs står det en gruppe mennesker fra flere av de nordiske landene, og jeg vil takke juryen for å gi oss denne ærefulle prisen. Jeg vil spesielt takke dem for å hedre filmen med denne nordiske prisen på tross av at den har et engelsk talespråk. For meg er det bildene, eller selve filmspråket, som utgjør det mest personlige ved mitt arbeid, og filmspråket kjenner ingen nasjonale grenser, sier Joachim Trier.
 
- Dette er veldig gøy og en stor ære. Jeg må innrømme at jeg hadde nesten gitt opp håpet om at vi noen gang skulle få denne prisen - personlig er dette fjerde gang jeg har vært nominert og har blitt ganske vant til å gå tomhendt hjem, sier manusforfatter Eskil Vogt.

-Det er ikke mange filmpriser som henger høyere enn Nordisk råds filmpris, uttaler produsent Thomas Robsahm.

Cannes og Toronto

Louder Than Bombs er Joachim Triers tredje langfilm og hadde verdenspremiere i hovedkonkurransen i filmfestivalen i Cannes i mai i fjor. Filmen ble også vist under Special Presentation-programmet ved Toronto International Film Festival i september. Med Louder Than Bombs har Joachim Trier og Eskil Vogt også mottatt både Kanonprisen og Amandaprisen for henholdsvis beste regi og beste manus.

Den nordiske juryen har bestått av Per Juul Carlsen (Danmark), Jaana Puskala (Finland), Hilmar Oddsson (Island), Silje Riise Næss (Norge) og Jannike Åhlund (Sverige).

Kontakt NFI

  • Jakob Berg
  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 22 47 45 91
  • Mobil: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg@nfi.no