Web-tv mai 2017

Publisert: 26.04.2017 | Sist endret: 11.05.2017

I mai-utgaven av Blått Lerret gikk vi i dybden på to kommende serier: Monster og ZombieLars. Blant serieskaperne møtte vi Anne Sewitsky og Thomas Seeberg Torjussen. I tillegg kom den hyperproduktive regissøren og produsenten Henrik M. Dahlsbakken og presenterte sin nye film Rett vest sammen med skuespiller Ingar Helge Gimle. Nyt opptakene.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Programledere denne gang var Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich.

Kortfilm: Kartleseren

Kartleseren 

Kartleseren er skrevet og regissert av Mikal Hovland. Han gikk ut av regilinja ved Den norske filmskolen i 2012 og har siden jobbet for blant annet produksjonsselskapet Rollo Tomasi som har produsert kortfilmen. Filmen skildrer et rally-race der unggutten Jon får prøve seg som kartleser for storebroren. Men en ny jente i byen avleder oppmerksomheten hans. Det er Trond Nilssen og Andre Eriksen som spiller hovedrollene. Produsent er Thomas Lien. 

 

ZombieLars

ZombieLars er en morsom og spennende serie om å være annerledes i et tiltagende konformt samfunn. Lars er elleve år og levende ulevende, som er den politisk korrekte betegnelsen for levende døde, som i sin tid erstattet den nedlatende betegnelsen zombie. I den fiktive byen Bekkebakken, hvor mangfoldstanken er forkastet og enfoldet dyrkes, møter han en rekke mytiske skapninger fra populærkulturen, og fra folkloren. En ninja, en kvart heks, et troll, et par nisser og en bytting, for å nevne noen. Felles for dem alle er at de er misforstått av populærkulturen og hjemsøkt av fordommer. Sammen finner de stolthet i det som av samfunnet forøvrig anses som avvik, men det å komme ut av skapet er ikke uten risiko og omkostninger.

Premiere: 2017
Sjanger: Drama
Format: 13 x 15 min.
Serieskapere: Thomas Seeberg Torjussen  og  Gisle Halvorsen
Regissører: Atle Knudsen og Tonje Voreland
Manuskript: Thomas Seeberg Torjussen og Thomas Moldestad
Fotograf: Anna Myking og Snorre Solfjeld
Skuespillere: Leonard Valestrand Eike, Hannah Raanes-Holm, Helena F. Ødven, Dat Gia Nguyen, Laila Goody, Ine Marie Wilmann
Produsenter: Anne Bergseng og Gisle Halvorsen
Eksekutiv produsent: Eric Vogel


Monster

En ung kvinne blir funnet drept i et bygdesamfunn i nord, og et åsted avdekker en massegrav. Den lokale politikvinnen Hedda (Ingvild Holthe Bygdnes) settes på saken sammen med spesialetterforskeren Joel Dreyer (Jakob Oftebro), som kommer sørfra. To mennesker, som i likhet med samfunnet de befinner seg i, preges av enorme motsetninger. Når flere brutale drap begås, sprer frykten seg i det lille samfunnet. Det samme gjør rykter, mistanker og frykten for å avsløre seg selv. Jakten på sannheten blir personlig når flere gamle drapssaker knyttes til hverandre. Blant disse saken om Heddas mor, som forsvant for over 30 år siden. Jo nærmere etterforskerne kommer en løsning, desto farligere blir det. Ingen er trygge – verken for seg selv eller andre.

Premiere: Høst 2017
Sjanger: Mysteriedrama
Format: 7 x 55 minutter
Regissør og serieskaper: Anne Sewitsky
Regissør: Pål Jackman
Manusforfatter og serieskaper: Hans Christian Storrøsten
Fotograf: Jørgen Johansson
Skuespillere: Ingvild Holthe Bygdnes, Jakob Oftebro, Bjørn Sundquist, Gørild Mauseth
Ansvarlig produsent: Lasse Greve Alsos

 

Rett vest

Dramakomedien Rett vest omhandler vikarlæreren Kasper (Benjamin Helstad), som mister jobben samme dag som hans transseksuelle far Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle) får et mentalt sammenbrudd. For å komme seg vekk fra elendigheten bestemmer de seg for å reise over fjellet til øya Ona, for å representere Kaspers nylig avdøde mor i norgesmesterskapet i quilting. Rett vest er en varm og rørende feelgoodfilm om alt det vakre som kan komme ut av sorgen.

Premiere: Høst 2017
Sjanger
: Dramakomedie
Lengde:
85 minutter
Regissør/manusforfatter/produsent: Henrik M. Dahlsbakken
Skuespillere: Benjamin Helstad, Ingar Helge Gimle, Iben Akerlie, Anne Krigsvoll, Reidar Sørensen, Trine Wiggen, Ine Jansen, Henrik Mestad, Per Schaanning, Bente Børsum, Marte Germaine Christensen, Inga Ibsdotter Lilleaas, Tuva Børgedotter Larsen.
Fotograf: Oskar Dahlsbakken

Kontakt NFI

  • Marianne Hjerpseth
  • Lanseringsrådgiver Norge
  • Telefon: +47 22 47 45 16
  • Mobil: +47 930 28 889
  • E-post: marianne.hjerpseth@nfi.no
  • Jakob Berg
  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 22 47 45 91
  • Mobil: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg@nfi.no