Blått lerret februar 2017

Web-tv februar 2017

Publisert: 01.11.2016 | Sist endret: 07.02.2017

Årets første Blått Lerret - onsdag 1. februar - bød på festivalaktuelle Hjertestart med Kristoffer Joner i hovedrollen, den prisbelønte dokumentaren Nowhere to Hide og dramaserien Best før, med Linn Skåber i hovedrollen. Her kan du se opptak fra kvelden.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Regissør Arild Andresen har tidligere vunnet store priser i Berlin og Gøteborg for sine filmer, og hans nye prosjekt Hjertestart er i disse dager i hovedkonkurransen i Gøteborg. Men Andresen rekker likevel å ta turen innom Parkteatret og Blått Lerret for å presentere Hjertestart. En annen prisvinner er dokumentarfilmen Nowhere to Hide av Zaradasht Ahmed som fikk hovedprisen på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival. Ahmed kommer til Parkteatret for å fortelle om dokumentarfilmen som er en historie om menneskers kamp for å overleve i et Irak der krig har blitt normen. Tredje post på programmet til Blått Lerret denne februarkvelden er Best før, en situasjonsbasert komedie om et samlivsbrudd, hvor vi følger Rita (Linn Skåber) og hennes kamp for å få livet på rett kjøl igjen.

 

Kortfilm: The Absence of Eddy Table

The Abscence of Eddy Tale, 2014, Regi; Rune Spaans

Hva om din største skrekk og store kjærlighet er én og den samme? Eddy Table roter seg bort i en dunkel skog. Der møter han ei mystisk jente og farlige parasitter. Han burde rømme, men noe holder ham igjen. Rune Spaans sin romantiske skrekk-kortfilm er basert på arbeidene til den canadiske kunstneren Dave Cooper.

Regissør: Rune Spaans
Produsent: Eric Vogel for Tordenfilm AS.
Varighet: 12 minutter.

Hjertestart

Hjertestart handler om offshorearbeideren Kjetil (Kristoffer Joner) og hans adoptivsønn Daniel. Når kona dør blir Kjetil etterlatt med sin seks år sønn. For å finne mer ut om guttens bakgrunn, tar Kjetil med seg Daniel tilbake til Colombia. Reisen vil forandre dem begge for alltid.

Premiere: 24. februar.
Sjanger: Drama
Lengde: 1 t.  40 min.
Regissør: Arild Andresen
Manus: Hilde Susan Jægtnes, Jorge Camacho og Arild Andresen
Skuespillere: Kristoffer Joner, Kristoffer Bech, Marlon Moreno, Ellen Dorrit Petersen
Produsent: Hans-Jørgen Osnes for Motlys AS

Nowhere to Hide 

Nowhere to Hide beskriver kampen for å overleve i et Irak der krig har blitt normen. Vi følger Nori Sharif som er familiefar, helsearbeider og talentfull filmer, mens han dokumenterer livet i et av verdens farligste områder over flere år. Krigen blir stadig mer brutal og uforutsigbar, og når sykehuset som Nori arbeider på blir angrepet blir han tvunget til å flykte. Etter dette vender Nori kamera mot seg selv og sin familie, og er nødt til å innse at de nå deler skjebne med de som han over år har skildret som krigens ofre.  Filmen vant i november den svært prestisjetunge hovedprisen under dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam. Det var første gang en norsk film vinner denne prisen.

Premiere: vår 2017
Sjanger: dokumentarfilm
Lengde: 1 t 25 min
Regi: Zaradasht Ahmed
Manus: Zaradasht Ahmed, Hans Husum og Terje Lind Bjørsvik
Produsent: Mette Cheng Munthe Kaas for Ten Thousand Images AS

Best:Før

Best:Før er en komedie i ti episoder, om Lena Danielsen som får midtlivskrisen midt i trynet når hun får sparken som journalist i et trendy magasin, og tar mannen sin i å være utro med en yngre kvinne. Lena må starte livet sitt på nytt, og ender opp i lavt betalt jobb på et gamlehjem og med en dating-tilværelse som skriker utdatert middelaldrende kvinne.  Men med hjelp fra de eldre på gamlehjemmet og sin bestevenninne, Astrid, finner hun livsgleden tilbake og oppdager at ”forty is the new twenty”. 

Premiere: vår 2017
Sjanger: dramaserie/komedie
Lengde: 10 x 23 min på TV2
Regi: Line Fougner
Manus:Terje Solli, Line Fougner Christensen og Linn Skåber
Produsenter: Aleksander Herresthal og Sara Rogne for Seefood TV

Kontakt NFI

  • Marianne Hjerpseth
  • Lanseringsrådgiver Norge
  • Telefon: +47 22 47 45 16
  • Mobil: +47 930 28 889
  • E-post: marianne.hjerpseth@nfi.no
  • Jakob Berg
  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 22 47 45 91
  • Mobil: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg@nfi.no