Blått Lerret mars 2017

Web-tv mars 2017

Publisert: 09.03.2017 | Sist endret: 30.03.2017

Mars-versjonen av Blått Lerret bød på den nyskapende spillefilmen DRIB, laget av spillefilmdebutanten Kristoffer Borgli. I tillegg fikk vi innsikt i Ole Giævers spillefilm Fra Balkongen og Anniken Hoels dokumentarfilm Dødsårsak: Ukjent

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Det ble en kveld for kunstneriske ambisøse spillefilmer og dokumentarfilmer og det som er derimellom på Blått Lerret der kveldens programleder var filmprodusent Tonje Skar Reiersen.  

Disse gjestet Blått Lerret denne dagen:
Dødsårsak: Ukjent – Anniken Hoel og produsent Andrew Grant
DRIB: Kristoffer Borgli, Amir Asgharnejad
Fra Balkongen: Ole Giæver, Marte M. Solem

Kortfilm: Tipp-topp 

Tipp topp, 2016, regi: Jan Otto Ertesvåg
Tipp-topp er en animert kortfilm. Søppel har drevet på land fra havet og blir animert i fjæra der det strandet, på rullesteinstrender, berg og sandstrender. Det er nesten en slags dramatisert dokumentar i problemstilling, budskap, medvirkende og locations.Filmens utgangspunkt er forankret i problemene som oppstår med mye plast i havene, og som vi oppdager når plasten driver på land.

Manus: Jan Otto Ertesvåg
Foto: Jan Otto Ertesvåg
Animasjon: Jan Otto Ertesvåg m fl
Klipp: Jan Otto Ertesvåg
Lyd: Jan Terje Eideseth
Produksjon: Jan Otto Ertesvåg
 

DRIB

DRIB er en fiksjon/dokumentar-hybrid som gjenforteller historien om da et amerikansk reklamebyrå ble lurt til å samarbeide med den norske kunstner- og komikeren Amir Asgharnejad, for å promotere en energidrikk med ekte voldsvideoer.DRIB utforsker mediamanipulasjon og moderne markedsføring med en film som viser hvordan noe fiktivt kan ha reelle konsekvenser, og avslører innsideinformasjon om en industri og et firma som forgjeves har prøvd å stoppe denne filmen fra å bli laget. For å unngå juridiske komplikasjoner har det reelle energidrikkmerket blitt erstattet med et fiktivt: DRIB.

Premiere: Mai 2017
Sjanger: Hybrid
Lengde: 1t 30 min
Regi: Kristoffer Borgli
Manus: Kristoffer Borgli
Skuespillere: Amir Asgharnejad, Brett Gelman, Adam Pearson, Annie Hamilton, Alexandra Marzella
Produsenter: Magne Lyngner og Riina Spørring Zachariassen for Bacon Osl.

Fra balkongen

Fra balkongen tar publikum med på en tid- og romodyssé mellom ytterpunktene av dette som vi kaller livet. I mer enn ett år følger filmen Ole og familien gjennom hverdag og høytider, minner og fantasier og store og små spørsmål. Det er en humoristisk utforskning av hvordan vi lever livene våre i dag og hva det vil si å være et menneske.
Ole Giæver har tidligere gitt oss filmer som Fjellet og Mot naturen.

Premiere: Juni 2017
Sjanger: Drama/ Komedie
Lengde: 1t 26min
Regi: Ole Giæver
Manus: Ole Giæver
Skuespillere: Ole Giæver, Trine Wiggen, Renée Reif m.fl.
Produsent: Maria Ekerhovd for Mer film AS

Dødsårsak: Ukjent

Hvor mye er et menneskeliv verdt for legemiddelindustrien?  Et plutselig, uventet dødsfall relatert til antipsykotiske medisiner, igangsetter en global etterforskning av legemiddelindustrien og hvordan de har gjort potensielt dødelige medikamenter til bestselgere – årlig omsatt for mange milliarder.I 2005 dør Renate, søsteren til regissør Anniken Hoel. Dødsårsaken klassifiseres som ukjent, og når Anniken begynner å nøste opp i omstendighetene rundt søsterens mystiske dødsfall, oppdager hun at Renate er en av mange som har mistet livet under behandling med antipsykotika. Bare i Norge kan det være snakk om hele 2500 dødsfall. Anniken prøver å finne ut hvordan dette kan ha gått til uten at noen har snakket om det, eller forsøkt å forhindre dødsfallene. Sporene hun finner leder henne fra Norge og institusjonene til legemiddelfirmaene og de politiske maktsentrene i EU og USA – hvor hun avdekker et svært komplekst system.

Premiere: Vår 2017
Sjanger: Dokumentarfilm
Lengde: 1 t 25 min
Regi: Anniken Hoel
Manus: Anniken Hoel
Produsent: Andrew Grant for Manifestofilm AS