Ti år med Blått Lerret - noen av høydepunktene (produsert av Friksjon Film AS)

Hva er Blått Lerret?

Publisert: 20.08.2014 | Sist endret: 05.01.2016

Blått Lerret arrangeres seks til åtte ganger i året (alltid på en onsdag kl. 19.30) på Parkteatret i Oslo og er åpent for både bransje og publikum. Det skal være en sosial og faglig møteplass hvor filmbransjen presenterer og diskuterer aktuelle film- og tv-prosjekter, og samtidig gir publikum en mulighet til å se og lære mer om norsk film.

Tips sendt!

* = Påkrevd felt

Blått Lerret så dagens lys 18. november i 2003, på utestedet Blå i Oslo. Navnet Blått Lerret henspiller ikke av den grunn på vårt første tilholdssted Blå, men på filmfaktoren "blue screen". Etter første sesong 2003/2004 flyttet arrangementet fra Blå til Rockefeller i sesongen 2004/05, for så å ende opp på Parkteatret Scene høsten 2005, hvor arrangementet fortsatt finner sted. Siden oppstarten i 2003 har Blått Lerret blitt arrangert månedlig i periodene januar-april og september-desember, hvert år. Blått Lerret gjester også tidvis filmfestivaler rundt om i landet og da ofte i en spesialutgave, knyttet opp mot de ulike arrangører og festivalpartnere.

Praktisk informasjon

Parkteatret Scene ligger på Olaf Ryes plass 11 på Grünerløkka i Oslo. Tlf 22 35 63 00. Dørene åpner kl. 19.30, med programstart ca kl 20.00. Billetter til arrangementet koster kr 75,- i døra eller kr 75,- + avgift hos Billettservice.no og direktesalg på Billettservices utsalgsteder.

Har du spørsmål til Blått Lerret eller tips til redaksjonen, ta gjerne kontakt med prosjektleder Marianne Hjerpseth. Norsk filminstitutt er ansvarlig produsent og hovedarrangør for Blått Lerret i Oslo og er også opphavsrettslig eier av alt Blått Lerret-materiale for print og web. Arrangementet er direkte underlagt lanseringsavdelingen hos Norsk filminstitutt. Mediepartnere er bransjemagasinet Rushprint og Aftenposten.