69 minutter av 86 dager, 2017, regi: Egil Håskjold Larsen

Dokumentarfilmpris til norsk film på Hot Docs

Publisert:06.05.2017

Den norske dokumentarfilmen 69 minutter av 86 dager har fått Emerging International Filmmaker Award på Hot Docs, nord-amerikas største dokumentarfilmfestival. Igjen viser Norge seg som ledende i verden på dokumentarfilm.

Pris til kortfilmen Odd er et egg i Tribeca

Publisert:28.04.2017

Den norske kortfilmen Odd er et egg mottok i kveld pris for beste animasjonsfilm på filmfestivalen i Tribeca i New York. Og norske animasjonsfilmer blir sterkt representert på animasjonsfilmfestivalen i Annecy.

Tilskudd til dramaserier og samproduksjoner

Publisert:30.03.2017

Mars måned er på hell og Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til åtte prosjekter. Tre dramaserier får produksjonstilskudd hvor to av tilskuddene går til nye sesonger av etablerte serier, og ett går til en thrillerserie omhandlende krigsforbrytelser. De resterende fem tilskuddene er gitt til samproduksjoner med utenlandsk hovedprodusent.

Utviklingstilskudd til syv spill i mars

Publisert:29.03.2017

I mars måned ble det gitt utviklingstilskudd til syv spill. Fire av prosjektene har vært i utvikling en stund og har fått tilskudd fra NFI tidligere. Tre prosjekter fra selskapene Perfectly Paranormal, Hyper Games og Tinimations er nye.

Første VIP-stipend i 2017 tildelt

Publisert:09.03.2017

Margreth Olin, Kim Hiorthøy og Cecile Mosli er tildelt 2017s første VIP-stipend på 200.000 kroner hver.

Produksjonstilskudd til dokumentar og kortfilm

Publisert:03.03.2017

I februar og mars har Norsk filminstitutt gitt produksjonstilskudd til 13 nye prosjekter. Tilskuddene fordeler seg på fem dokumentarer, hvor én er en dokumentarserie, og åtte kortfilmer.

Foto av: Cartoon Saloon

Tilskudd fra insentivordningen til sju prosjekter

Publisert:09.02.2017

Sju av søkerne til insentivordningen for film- og serieproduksjoner har i dag fått tilbud om tilskudd. Årets første runde insentivtildelinger viser at ordningen tiltrekker seg store internasjonale produksjoner som vil legge hele eller deler av opptakene sine til Norge. Både spillefilmer og norske og internasjonale dramaserier er denne gangen blant mottakerne.

Artwork: Alen Grujic / Maipo Film

Tilskudd til filmene Askeladden og Dragens hjerte

Publisert:08.02.2017

Norsk filminstitutt ga i dag tilskudd etter markedsvurdering til to prosjekter: Askeladden – I Soria Moria slott, og Dragens hjerte. Også spillefilmen Spionen, om skuespilleren Sonja Wigert, og Nye veier-prosjektet Ervin fikk produksjonstilskudd.

Kongens nei og Fra balkongen til filmfestivalen i Berlin

Publisert:25.01.2017

Den store kritiker- og publikumssuksessen Kongens nei og Ole Giævers kommende film Fra balkongen er invitert til filmfestivalen i Berlin.

Oskars Amerika, 2017, Regi: Torfinn Iversen
Oskar's America, 2017, Dir.: Torfinn Iversen

Norske barnefilmer til Berlin

Publisert:14.01.2017

Oskars Amerika er invitert til verdens viktigste barnefilmfestival, Generation-seksjonen ved Berlin internasjonale filmfestival. I det samme barnefilmprogram vises også kortfilmen Odd er et egg og samproduksjonene Richard Storken og kortfilmen Min Homosøster.