Kongens nei videre i Oscar-løpet

Publisert:16.12.2016

Norges Oscar-kandidat i kategorien beste ikke-engelskspråklige film, Kongens nei, er ett steg nærmere en nominasjon når den nå er blant ni filmer på kortlisten i kategorien.

Tilskudd til fem Nye veier-prosjekter

Publisert:12.12.2016

Regissørene André Chocron, Jannicke Systad Jacobsen, Tonje Hessen Schei, Marius Myrmel og Thea Hvistendahl fikk utviklingstilskudd til Nye veier-prosjekter i siste tildelingsrunde. Blant prosjektene er det tre kortfilmer, én spillefilm og én dokumentar.

Foto: Egil Eriksson.

Tilskudd til tre dramaserier

Publisert:01.12.2016

Norsk filminstitutt ga tilskudd til tre dramaserier 1. desember. Samlet favner prosjektene bredt i tematikk og målgrupper. Vi skal tilbake til 1969 og Ekofiskfeltet og starten på Norges oljeeventyr, vi får oppleve nesten voksne foreldre som prøver være ansvarlige rollemodeller og tolv år gamle Martins første forelskelse.

Kortfilmfestivalen

Nytt festivalutvalg på plass

Publisert:18.11.2016

Med ny forskrift verksettes nå Regjeringens plan om en helhetlig filmpolitikk. Fristen for å søke tilskudd til filmfestivaler, som gir de største enkelttilskuddene, gikk ut denne uken, og vi har satt ned et utvalg på fire personer som skal vurdere søknader som styrker filmtilbudet for publikum over hele landet.

Girlberts grusomme hevn, 2016, Regi: Hanne Larsen
Gilbert's Revenge, 2016, Dir.: Hanne Larsen

Prisdryss for norske filmer i Lübeck

Publisert:05.11.2016

På prisutdelingen for den 58. nordiske filmfestival i Lübeck lørdag 5. november vant Gilberts grusomme hevn barnejuryens pris, Flukten vant dokumentarfilmprisen, mens Interfilm Church Prize gikk til festivalens åpningsfilm Rosemari.

Utviklingstilskudd til åtte spill

Publisert:27.10.2016

I oktober har Norsk filminstitutt gitt utviklingstilskudd til åtte spill. Tilskuddene favner bredt innen den dyktige norske spillbransjen, som vokser som aldri før. Fire av titlene som fikk tilskudd er allerede godt på vei i utviklingsfasen, og fire er helt nye produksjoner. Og felles for alle er store ambisjoner for det interaktive mediet som fortellerkunst.

Produksjonstilskudd til 17 filmer

Publisert:26.10.2016

I oktober måned har Norsk filminstitutt gitt produksjonstilskudd til hele 17 filmprosjekter, som spenner alle formatene; kinofilm, dokumentar, kortfilm og samproduksjoner. I samproduksjonene denne tildelingsrunden ser vi at betydelige kunstneriske bidrag og store deler av etterarbeidet kommer fra Norge.

Kongens nei, 2016, Regi Erik Poppe
The King's Choice, 2016, Dir: Erik Poppe

Kronprinsparet viser Kongens nei i Toronto

Publisert:18.10.2016

Den norske Oscar-kandidaten og publikumssuksessen Kongens nei vises for utvalgte gjester og bransjeaktører i Toronto i forbindelse med det norske kronprinsparets offisielle besøk i Canada.

Mogadishu Soldier. Regi: Torstein grude for Piraya Film AS

Rekordstor norsk dokumentardeltagelse på IDFA

Publisert:10.10.2016

De ni norske dokumentarene Mogadishu Soldier, Nowhere to Hide, Sealers, Når jeg hører fuglene synge, Thea, Liberation Day, Dugma, Ambulanse og Husker du meg? skal vises på IDFA, den prestisjefylte dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam. Dette er det høyeste antallet norske filmer på festivalen noensinne.

Ståle Stein Berg er ny langfilmkonsulent

Publisert:07.10.2016

Norsk filminstitutt har ansatt Ståle Stein Berg som ny langfilm- og tv-drama-konsulent. NFI har også ansatt Fridrik Mar som ny produksjonsrådgiver