Mogadishu Soldier. Regi: Torstein grude for Piraya Film AS

Rekordstor norsk dokumentardeltagelse på IDFA

Publisert:10.10.2016

De ni norske dokumentarene Mogadishu Soldier, Nowhere to Hide, Sealers, Når jeg hører fuglene synge, Thea, Liberation Day, Dugma, Ambulanse og Husker du meg? skal vises på IDFA, den prestisjefylte dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam. Dette er det høyeste antallet norske filmer på festivalen noensinne.

Ståle Stein Berg er ny langfilmkonsulent

Publisert:07.10.2016

Norsk filminstitutt har ansatt Ståle Stein Berg som ny langfilm- og tv-drama-konsulent. NFI har også ansatt Fridrik Mar som ny produksjonsrådgiver

Fra venstre: Kari Anne Moe, Aasne Vaa Greibrokk og Halkawt Mustafa

VIP-stipend til tre nye regissører

Publisert:26.09.2016

Regissørene Aasne Vaa Greibrokk, Kari Anne Moe og Halkawt Mustafa er tildelt hvert sitt VIP-stipend på 200 000 kroner fra Norsk filminstitutt.

Tilskudd til polfarer og jordskjelv

Publisert:09.09.2016

Torsdag 8.september ble det vedtatt produksjonstilskudd til to markedsvurderte kinofilmer; en film om eventyreren Roald Amundsen, og en om et jordskjelv lagt til hovedstaden. Det ble også gitt produksjonstilskudd til ett Nye veier dokumentarprosjekt.

Kongens nei er Norges Oscar-kandidat

Publisert:08.09.2016

Erik Poppes Kongens nei er valgt ut som Norges kandidat i kategorien Best Foreign Language Film – Oscar for beste ikke-engelskspråklige film.

Årets norske Oscar-kortliste

Publisert:31.08.2016

De tre norske langfilmene Kongens nei i regi av Erik Poppe, Pyromanen i regi av Erik Skjoldbjærg og Rune Denstad Langlos film Welcome to Norway er kortlistet som årets norske Oscar-kandidater.

Izer Aliu med verdenspremiere i Toronto

Publisert:23.08.2016

Regissør Izer Alius første langfilm, Hunting Flies, er tatt ut til Discovery-seksjonen ved filmfestivalen i Toronto. Dette er seksjonen for debutfilmer av fremtidens regissører med et særskilt filmtalent.

Erik Skjoldbjærg til Toronto med Pyromanen

Publisert:16.08.2016

Pyroman i regi av Erik Skjoldbjærg får sin internasjonale premiere på filmfestivalen i Toronto i begynnelsen av september. Thrilleren, basert på Gaute Heivolls prisbelønte bok Før jeg brenner ned, skal vises i seksjonen Contemporary World Cinema.

NFIs nye dokumentarfilmkonsulenter

Publisert:05.07.2016

Åremålstillingene til Norsk filminstitutts to dokumentarfilmkonsulenter er snart over, og i den neste fireårsperioden er det Helle Hansen og Lars Løge som tar over konsulentrollene.

Handlingsplan for kjønnsbalanse i film

Publisert:29.06.2016

Norsk filminstitutts mål er å skape en stabil og vedvarende kjønnsbalanse i norsk film. 50 % kvinneandel innen ordninger for talentutvikling – og moderat kjønnskvotering innen rammefinansiert utviklingstilskudd og markedsordningen – er blant tiltakene som foreslås for å få til dette. NFI vil også ha et større fokus på kvinnelige hovedroller i kinofilm.