Fra venstre: Kari Anne Moe, Aasne Vaa Greibrokk og Halkawt Mustafa

VIP-stipend til tre nye regissører

Publisert:26.09.2016

Regissørene Aasne Vaa Greibrokk, Kari Anne Moe og Halkawt Mustafa er tildelt hvert sitt VIP-stipend på 200 000 kroner fra Norsk filminstitutt.

Tilskudd til polfarer og jordskjelv

Publisert:09.09.2016

Torsdag 8.september ble det vedtatt produksjonstilskudd til to markedsvurderte kinofilmer; en film om eventyreren Roald Amundsen, og en om et jordskjelv lagt til hovedstaden. Det ble også gitt produksjonstilskudd til ett Nye veier dokumentarprosjekt.

Kongens nei er Norges Oscar-kandidat

Publisert:08.09.2016

Erik Poppes Kongens nei er valgt ut som Norges kandidat i kategorien Best Foreign Language Film – Oscar for beste ikke-engelskspråklige film.

Årets norske Oscar-kortliste

Publisert:31.08.2016

De tre norske langfilmene Kongens nei i regi av Erik Poppe, Pyromanen i regi av Erik Skjoldbjærg og Rune Denstad Langlos film Welcome to Norway er kortlistet som årets norske Oscar-kandidater.

Izer Aliu med verdenspremiere i Toronto

Publisert:23.08.2016

Regissør Izer Alius første langfilm, Hunting Flies, er tatt ut til Discovery-seksjonen ved filmfestivalen i Toronto. Dette er seksjonen for debutfilmer av fremtidens regissører med et særskilt filmtalent.

Erik Skjoldbjærg til Toronto med Pyromanen

Publisert:16.08.2016

Pyroman i regi av Erik Skjoldbjærg får sin internasjonale premiere på filmfestivalen i Toronto i begynnelsen av september. Thrilleren, basert på Gaute Heivolls prisbelønte bok Før jeg brenner ned, skal vises i seksjonen Contemporary World Cinema.

NFIs nye dokumentarfilmkonsulenter

Publisert:05.07.2016

Åremålstillingene til Norsk filminstitutts to dokumentarfilmkonsulenter er snart over, og i den neste fireårsperioden er det Helle Hansen og Lars Løge som tar over konsulentrollene.

Handlingsplan for kjønnsbalanse i film

Publisert:29.06.2016

Norsk filminstitutts mål er å skape en stabil og vedvarende kjønnsbalanse i norsk film. 50 % kvinneandel innen ordninger for talentutvikling – og moderat kjønnskvotering innen rammefinansiert utviklingstilskudd og markedsordningen – er blant tiltakene som foreslås for å få til dette. NFI vil også ha et større fokus på kvinnelige hovedroller i kinofilm.

Magnitsky night club

Verdenspremiere på The Magnitsky Act

Publisert:24.06.2016

Produksjonsselskapet Piraya Film har lagt premierevisningen av den mye omtalte dokumentarfilmen The Magnitsky Act – Behind the Scenes, til Filmens Hus i Oslo lørdag 25. juni kl. 13.30.

Produksjonstilskudd til 19 prosjekter

Publisert:02.06.2016

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til hele 19 prosjekter; fem kinofilmer, seks kortfilmer, seks dokumentarer og to Nye veier-filmer.