Izer Aliu med verdenspremiere i Toronto

Publisert:23.08.2016

Regissør Izer Alius første langfilm, Hunting Flies, er tatt ut til Discovery-seksjonen ved filmfestivalen i Toronto. Dette er seksjonen for debutfilmer av fremtidens regissører med et særskilt filmtalent.

Erik Skjoldbjærg til Toronto med Pyromanen

Publisert:16.08.2016

Pyroman i regi av Erik Skjoldbjærg får sin internasjonale premiere på filmfestivalen i Toronto i begynnelsen av september. Thrilleren, basert på Gaute Heivolls prisbelønte bok Før jeg brenner ned, skal vises i seksjonen Contemporary World Cinema.

NFIs nye dokumentarfilmkonsulenter

Publisert:05.07.2016

Åremålstillingene til Norsk filminstitutts to dokumentarfilmkonsulenter er snart over, og i den neste fireårsperioden er det Helle Hansen og Lars Løge som tar over konsulentrollene.

Handlingsplan for kjønnsbalanse i film

Publisert:29.06.2016

Norsk filminstitutts mål er å skape en stabil og vedvarende kjønnsbalanse i norsk film. 50 % kvinneandel innen ordninger for talentutvikling – og moderat kjønnskvotering innen rammefinansiert utviklingstilskudd og markedsordningen – er blant tiltakene som foreslås for å få til dette. NFI vil også ha et større fokus på kvinnelige hovedroller i kinofilm.

Magnitsky night club

Verdenspremiere på The Magnitsky Act

Publisert:24.06.2016

Produksjonsselskapet Piraya Film har lagt premierevisningen av den mye omtalte dokumentarfilmen The Magnitsky Act – Behind the Scenes, til Filmens Hus i Oslo lørdag 25. juni kl. 13.30.

Produksjonstilskudd til 19 prosjekter

Publisert:02.06.2016

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til hele 19 prosjekter; fem kinofilmer, seks kortfilmer, seks dokumentarer og to Nye veier-filmer.

Utviklingstilskudd til ni spill

Publisert:13.05.2016

Norsk filminstitutt har gitt utviklingstilskudd til ni spill. Blant prosjektene finner vi et førsteperson-skrekkspill sterkt inspirert av forfatteren Lovecrafts verker, og ett hvor vi følger Leif - en ensom og deprimert mann i 50-årene, som lever på autopilot i en nordnorsk fiskebygd.

Produksjonstilskudd til tre prosjekter

Publisert:04.05.2016

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til tre filmer: én kinodokumentar for barn om kameler i Arktis fra regissør Karl Emil Rikardsen, og to Nye veier-kortfilmer fra regissørene Marianne Ulrichsen og Halfdan Ullmann Tøndel.

Fire Nye veier-tilskudd

Publisert:28.04.2016

Fire nye prosjekter er tildelt tilskudd til prosjektutvikling av film under 60 minutter under talentprogrammet Nye veier. I tillegg er fire regissører tildelt tilskudd til idéutvikling av kinofilm under Nye veier.

Sørfond med tilskudd til ni produksjoner

Publisert:27.04.2016

For femte gang gir SØRFOND produksjonstilskudd til prosjekter i utviklingsland med norske co-produsenter. SØRFOND er finansiert av Utenriksdepartementet og forvaltes av Norsk filminstitutt og Stiftelsen Film fra Sør. Fondet bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjon i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre produksjoner.