Magnitsky night club

Verdenspremiere på The Magnitsky Act

Publisert:24.06.2016

Produksjonsselskapet Piraya Film har lagt premierevisningen av den mye omtalte dokumentarfilmen The Magnitsky Act – Behind the Scenes, til Filmens Hus i Oslo lørdag 25. juni kl. 13.30.

Produksjonstilskudd til 19 prosjekter

Publisert:02.06.2016

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til hele 19 prosjekter; fem kinofilmer, seks kortfilmer, seks dokumentarer og to Nye veier-filmer.

Utviklingstilskudd til ni spill

Publisert:13.05.2016

Norsk filminstitutt har gitt utviklingstilskudd til ni spill. Blant prosjektene finner vi et førsteperson-skrekkspill sterkt inspirert av forfatteren Lovecrafts verker, og ett hvor vi følger Leif - en ensom og deprimert mann i 50-årene, som lever på autopilot i en nordnorsk fiskebygd.

Produksjonstilskudd til tre prosjekter

Publisert:04.05.2016

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til tre filmer: én kinodokumentar for barn om kameler i Arktis fra regissør Karl Emil Rikardsen, og to Nye veier-kortfilmer fra regissørene Marianne Ulrichsen og Halfdan Ullmann Tøndel.

Fire Nye veier-tilskudd

Publisert:28.04.2016

Fire nye prosjekter er tildelt tilskudd til prosjektutvikling av film under 60 minutter under talentprogrammet Nye veier. I tillegg er fire regissører tildelt tilskudd til idéutvikling av kinofilm under Nye veier.

Sørfond med tilskudd til ni produksjoner

Publisert:27.04.2016

For femte gang gir SØRFOND produksjonstilskudd til prosjekter i utviklingsland med norske co-produsenter. SØRFOND er finansiert av Utenriksdepartementet og forvaltes av Norsk filminstitutt og Stiftelsen Film fra Sør. Fondet bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjon i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre produksjoner.

El Clasico, 2015, Regi: Halkawt Mustafa
El Clásico, 2015, Dir: Halkawt Mustafa

Beste foto-pris til El Clásico i Tribeca

Publisert:21.04.2016

El Clásico og fotograf Kjell Vassdal fikk prisen for beste foto under prisutdelingen på Tribeca-festivalen I New York.

Strønstad er Producer on the Move

Publisert:21.04.2016

Produsent Benrik Heggen Strønstad er valgt ut til å være blant de 20 europeiske Producers on the Move på årets filmfestival i Cannes. Nåløyet for å bli utvalgt blir stadig smalere, og Strønstad fikk invitasjon takket være sin deltagelse i internasjonale co-produksjoner og at hans norske produksjon har blitt vist internasjonalt.

Produksjonstilskudd til ti prosjekter

Publisert:07.04.2016

Norsk filminstitutt har gitt ti nye prosjekter produksjonstilskudd; fem tv-serier og fem filmer.

Dugma - The Button, 2016, regi: Pål Refsdal

Fem norske filmer til Hot Docs

Publisert:23.03.2016

De fem dokumentarfilmene Dugma, Brødre, The Crossing, Dans for livet og Mot nord er invitert til Nord-Amerikas største dokumentarfilmfestival Hot Docs i Toronto.