Utviklingstilskudd til ni spill

Publisert:13.05.2016

Norsk filminstitutt har gitt utviklingstilskudd til ni spill. Blant prosjektene finner vi et førsteperson-skrekkspill sterkt inspirert av forfatteren Lovecrafts verker, og ett hvor vi følger Leif - en ensom og deprimert mann i 50-årene, som lever på autopilot i en nordnorsk fiskebygd.

Produksjonstilskudd til tre prosjekter

Publisert:04.05.2016

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til tre filmer: én kinodokumentar for barn om kameler i Arktis fra regissør Karl Emil Rikardsen, og to Nye veier-kortfilmer fra regissørene Marianne Ulrichsen og Halfdan Ullmann Tøndel.

Fire Nye veier-tilskudd

Publisert:28.04.2016

Fire nye prosjekter er tildelt tilskudd til prosjektutvikling av film under 60 minutter under talentprogrammet Nye veier. I tillegg er fire regissører tildelt tilskudd til idéutvikling av kinofilm under Nye veier.

Sørfond med tilskudd til ni produksjoner

Publisert:27.04.2016

For femte gang gir SØRFOND produksjonstilskudd til prosjekter i utviklingsland med norske co-produsenter. SØRFOND er finansiert av Utenriksdepartementet og forvaltes av Norsk filminstitutt og Stiftelsen Film fra Sør. Fondet bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjon i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre produksjoner.

El Clasico, 2015, Regi: Halkawt Mustafa
El Clásico, 2015, Dir: Halkawt Mustafa

Beste foto-pris til El Clásico i Tribeca

Publisert:21.04.2016

El Clásico og fotograf Kjell Vassdal fikk prisen for beste foto under prisutdelingen på Tribeca-festivalen I New York.

Strønstad er Producer on the Move

Publisert:21.04.2016

Produsent Benrik Heggen Strønstad er valgt ut til å være blant de 20 europeiske Producers on the Move på årets filmfestival i Cannes. Nåløyet for å bli utvalgt blir stadig smalere, og Strønstad fikk invitasjon takket være sin deltagelse i internasjonale co-produksjoner og at hans norske produksjon har blitt vist internasjonalt.

Produksjonstilskudd til ti prosjekter

Publisert:07.04.2016

Norsk filminstitutt har gitt ti nye prosjekter produksjonstilskudd; fem tv-serier og fem filmer.

Dugma - The Button, 2016, regi: Pål Refsdal

Fem norske filmer til Hot Docs

Publisert:23.03.2016

De fem dokumentarfilmene Dugma, Brødre, The Crossing, Dans for livet og Mot nord er invitert til Nord-Amerikas største dokumentarfilmfestival Hot Docs i Toronto.

Human, 2015, regi: Yann Arthus Bertrand

Eurodokprisen 2016 til Human

Publisert:13.03.2016

Den franske dokumentarfilmen Human fikk juryens hovedpris da Eurodok 2016 ble avsluttet søndag 13. mars. Publikum stemte frem Kampen om fjordane som sin favoritt, og The Swedish Theory of Love mottok hederlig omtale fra juryen.

Mot nord, regi: Jørn Nyseth Ranum, 2015
Northbound, Dir.: Jørn Nyseth Ranum, 2015

Kortfilmene Mot Nord og Tunnelen til Tribeca

Publisert:09.03.2016

Kortfilmene Mot Nord, om skatere på en strand i Nord-Norge, og André Øvredals fremtidsvisjon Tunnelen er invitert til filmfestivalen Tribeca i New York. Tidligere i dag ble det også kjent at dokumentarfilmen Magnus og spillefilmen El Clásico skal til den viktige festivalen.