Mot naturen, 2014, regi: Ole Giæver

Naken mann til Toronto

Publisert: 12.08.2014

Det nordamerikanske publikummet blir det første til å nyte Ole Giævers nye dramakomedie Mot naturen når filmen får sin verdenspremiere i programmet Contemporary World Cinema på filmfestivalen i Toronto i september.

1001 gram, 2014, regi: Bent Hamer
1001 Grams, 2014, Dir: Bent Hamer

Bent Hamers 1001 gram til Toronto

Publisert: 30.07.2014

Bent Hamers nye drama 1001 gram får verdenspremiere i programmet Masters på filmfestivalen i Toronto i september.

Miss Julie, 2014, Dir: Liv Ullmann

Liv Ullmann og Frøken Julie til Toronto

Publisert: 22.07.2014

Frøken Julie, med Liv Ullmann som regissør og Jessica Chastain og Colin Farrell i hovedrollene, er invitert til filmfestivalen i Toronto i september. Festivalen er en av verdens største publikumsfestivaler, og har blitt et viktig springbrett for norske filmer internasjonalt.

Jannicke Systad Jacobsen har regi og manus på Pontus Halmstrøms etterlatenskaper, produsert av Maipo Film AS.

Tilskudd til Systad Jacobsen

Publisert: 26.06.2014

Regissør Jannicke Systad Jacobsen er blitt tildelt produksjonstilskudd etter kunstnerisk vurdering til kinofilmen Pontus Halmstrøms etterlatenskaper under Norsk filminstitutts siste vedtaksmøte før sommeren.

Wanda løper. Regi Denise Hauser, Klipp og Lim AS

Tilskudd til syv kortfilmer

Publisert: 06.06.2014

Vi kan se frem til både musikkfilm, animert barnefilm og filmer om kjærlighet, drømmer, frykt og savn etter at syv kortfilmer har mottatt tilskudd til produksjon fra Norsk filminstitutt.

Ja vi elsker, 2014, regi: Hallvar Witzø

Hederlig omtale til Ja vi elsker

Publisert: 24.05.2014

Den norske kortfilmen Ja vi elsker av Hallvar Witzø fikk «special mention» - hederlig omtale - av kortfilmjuryen på filmfestivalen i Cannes. Og den svensk-norske spillefilmen Turist fikk juryens spesialpris.

Super Scrap Squad utvikles av Plus Point AS.

Utviklingstilskudd til ti nye spill

Publisert: 16.05.2014

Mystiske landskap, drømmeverdener, magi, megasverd, søppelmonstre, racerbiler, pirater, ninjatvillinger og heftige beats skal friste ivrige spillere etter at Norsk filminstitutt har gitt tilskudd til utvikling av ti nye spill denne uken.

Maria Bonnevie til Un Certain Regard-juryen i Cannes

Publisert: 12.05.2014

Skuespilleren Maria Bonnevie har blitt valgt ut til å sitte i Un Certain Regard under filmfestivalen i Cannes som åpner onsdag 14. mai.

Julekongen - Full rustning. Regi: Thale Persen, for Storm Films AS.

Tilskudd til kinofilmer og kortfilm

Publisert: 30.01.2014

Spillefilmene Doktor Proktors tidsbadekar, Julekongen, Kongens nei, Pyromanen, Dukken i taket, Staying Alive og animasjonskortfilmen Verdens mellomste fisk er tildelt produksjonstilskudd.

Tvangsarbeidere, De norske naziprofitørene, Foto: Romsdalsmuseet

Tilskudd til fem nye dokumentarer

Publisert: 09.05.2014

To dokumentarer for barn hvor dans og relasjoner står sentralt, historien om de jødiske barnehjemsbarna i Oslo under 2. verdenskrig, en dokumentar om de norske naziprofitørene under krigen, samt en film om drapet på Sergei Magnitsky og de påfølgende politiske implikasjonene, er tildelt tilskudd.