The Tower i regi av Mats Grorud for tenk.tv AS

Eurimages-støtte til norsk film

Publisert:22.06.2015

Eurimages har tildelt filmstøtte på 350.000 euro til den animerte kinofilmen «The Tower», med norsk hovedprodusent Tenk.tv AS i samproduksjon med svenske Cinenic Film AB, franske Les Contes Modernes og polske WJTeam.

Ny kortfilmsamling: Norsk kort 2015

Publisert:11.06.2015

Norsk filminstitutt lanserer sin nyeste kortfilmsamling, Norsk kort 2015, lørdag 13. juni under Kortfilmfestivalen i Grimstad. Norsk kort 2015 er tilgjengelig på Blu-ray, og filmene i samlingen kan også strømmes via tjenestene filmarkivet.no og filmrommet.no.

Pontus og tryllestaven, 2014, regi: Morten Evelid
Pontus and the Magic Wand, 2014, Dir.: Morten Evelid

Photo: Ken Robert Haltvik

Ny kortfilmpakke klar for kinoene

Publisert:28.05.2015

Norsk Filminstitutt presenterer for tredje gang kortfilmpakken Kult & Kort. Pakken er en gratis kortfilmsamling for kinoer, og inneholder seks nye kortfilmer. Tema for Kult & Kort III er animasjon.

Et hav imellom

Nye tilskudd i mai

Publisert:28.05.2015

Norsk filminstitutt har denne uken gitt tilskudd til produksjon av seks kortfilmer, tre dokumentarfilmer og en spillefilm for. I tillegg ble det tidligere i måneden tildelt produksjonstilskudd til en dokumentarserie for fjernsyn samt to dokumentarfilmer.

Among the Sleep, Krillbite Studio

To spillpriser under Nordic Game

Publisert:22.05.2015

DOS Studios ble tildelt prisen for Best Nordic Handheld Game for «Size DOES Matter», og Krillbite Studio mottok den gjeve prisen Best Artistic Achievement for «Among the sleep» under gårsdagens Nordic Game Award i Malmø.

Oljefondet, Zwart Arbeid AS

Tilskudd til film, TV-serier og spill

Publisert:30.04.2015

Vi kan se frem til én ny film, fem nye TV-serier og 12 spill etter ukens vedtaksrunde i NFI: En kinofilm hvor adopsjon står i fokus, og i tillegg til en spennings-serie for barn, får vi TV-serier om advokater, livet på innsiden av Oljefondet, en komedie om å få livet på rett kjøl etter samlivsbrudd, samt livet til tre venninner på terskelen til voksenlivet. Vi kan óg se frem til 12 spill med stor bredde i tematikk.

Silje Riise Næss

Ny tv-drama- og langfilmkonsulent

Publisert:29.04.2015

Silje Riise Næss har startet opp som ny tv-drama- og langfilmkonsulent i NFI. Hun etterfølger Lars Gudmestad.

Norske co-produksjoner i Cannes

Publisert:24.04.2015

Sørfond-filmene «Lamb» og «Cemetery of Splendour» er begge invitert til det prestisjetunge sideprogrammet Un Certain Regard ved Cannes filmfestival. Filmene er regissert av henholdsvis Yared Zelekes og Apichatpong Weerasethakul, og er samprodusert av de norske selskapene Film Farms og Tordenfilm. Film Farms ved Alan R. Milligan er i tillegg eksekutiv produsent på den islandske filmen Rams, som er tatt ut til det samme programmet.

Norwegian South Film Fund/Sørfond

Sørfond støtter syv filmprosjekter

Publisert:21.04.2015

For fjerde gang gir SØRFOND produksjonsstøtte til filmprosjekter i utviklingsland med norske co-produsenter. Fondet bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjon i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre produksjoner.

Kjetil Omberg er Producer on the Move

Publisert:21.04.2015

Produsent Kjetil Omberg scoret høyest i konkurransen om å bli årets norske Producer on the Move i Cannes. Nytt av året er at utvelgelsene baserer seg på poeng, som utledes av erfaring som produsent/samprodusent, internasjonale salg, distribusjon av filmer, deltagelse på festivaler og priser.