Sindre åpner Dokfilmvåren 2016

Dokfilmvåren 2016

Publisert:18.01.2016

For fjerde gang arrangerte Norsk filminstitutt Dokfilmvåren, og presenterte ti utvalgte norske dokumentarfilmer som skal vises på tv og nett i løpet av våren. Tematikken i vårens filmer spenner fra krigshistorier til selvmordsbombere og fra black metal til motgangssupportere.

Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa
Regi: Rasmus A. Sivertsen

Solan og Ludvig – herfra til Berlin

Publisert:13.01.2016

Den norske publikumssuksessen Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa er tatt ut til Berlin internasjonale filmfestivals barnefilmkonkurranse, og det unge tyske kinopublikummet har noe å glede seg til.

Produksjonstilskudd til Supervention 2

Publisert:11.01.2016

Norsk filminstitutt har gitt produksjonstilskudd til kinodokumentaren Supervention 2 – oppfølgeren til den populære førstefilmen fra 2013.

Arven, 1979, Regi: Anja Breien
Next of Kin, 1979, Dir: Anja Breien

Norske filmkvinner til Bangladesh

Publisert:07.01.2016

Regissør Anja Breien er æresgjest på Dhaka International Film Festival i Bangladesh når de holder en hommage og presenterer åtte av hennes langfilmer. Festivalen har også et nordisk fokus hvor de norske filmskaperne Nefise Özkal Lorentzen, Elsa Kvamme og Hilde Haug vil presentere sine filmer.

Gratis kortfilm på årets korteste dag

Publisert:15.12.2015

21. desember er både årets korteste dag og Verdens kortfilmdag. Norsk filminstitutt markerer at det går mot lysere tider igjen med gratis tilgang til de aller beste kortfilmene, hentet fra samlingen Norsk kort 2015.

Bølgen åpner i Les Arcs

Publisert:10.12.2015

Franske Les Arcs har valgt Bølgen til å åpne festivalen den 12. desember. 20 norske spillefilmer, seks kortfilmer og en stor norsk delegasjon er til stede når de nå har fokus på filmlandet Norge. Anders Danielsen Lie sitter festivaljuryen.

El Clásico åpner Dubai filmfestival

Publisert:08.12.2015

Den norske filmen El Clásico av regissør Halkawt Mustafa er valgt ut til å åpne filmfestivalen i Dubai 8. desember, og får dermed verdenspremiere under festivalen i De forente arabiske emirater.

Tilskudd til tv-serier og dokumentar

Publisert:27.11.2015

Norsk filminstitutt ga denne uken produksjonstilskudd til to tv-serier, og tre dokumentarer som ikke er kinofilm. I tillegg ble det tildelt utviklingstilskudd til ti dokumentarer i oktober og november.

Filmbib er her!

Publisert:18.11.2015

Nå kan alle låntakere ved norske bibliotek se kort- og dokumentarfilm gratis via den nye strømmetjenesten Filmbib. Statsråd Thorild Widvey stod for den offisielle åpningen på Deichmanske Hovedbibliotek tirsdag denne uken, og vi fikk mulighet til å filme åpningsarrangementet.

Seks nye filmer i Nye veier

Publisert:12.11.2015

Regissørene Arild Østin Ommundsen, Eirik Svensson, Matias Ryg, Mathias Nordli Eriksen, Halfdan Ullmann Tøndel, Tommy Gulliksen og Trond Kvig Andreassen har mottatt tilskudd til nye filmprosjekter fra talentordningen Nye veier.