Yes We Love, 2014, Dir: Hallvar Witzø

Ja vi elsker og Turist til Cannes

Publisert: 17.04.2014

Den Oscar-nominerte regissøren Hallvar Witzøs Ja vi elsker skal som eneste nordiske film delta i kortfilmkonkurransen i Cannes. Den svenske samproduksjonen Turist av Ruben Östlund er invitert til Un Certain Regard.

Nye veier april 2014. Charlotte Thiis-Evensen, Håvard Bustnes, Camilla Figenschou og Jørn Ranum

Nye veier-tilskudd april 2014

Publisert: 04.04.2014

Charlotte Thiis-Evensen, Håvard Bustnes, Camilla Figenschou og Jørn Ranum har mottatt tilskudd til prosjektutvikling, og Kristoffer Borgli, Hallvar Witzø, og Mathias Rygh/Matias Nordli Eriksen har mottatt tilskudd til idéutvikling spillefilm innen talentprogrammet Nye veier.

Bjørnøya, regi: Inge Wegge og Edda Grjotheim, Turbin Film AS

Produksjonstilskudd til fem kinofilmer

Publisert: 28.03.2014

Filmer om en løvekvinne, surfing på Bjørnøya, Tordenskiold, metorittleting i Finnmark, samt et gjensyn med folkene i den lille bygda fra Så som i himmelen, har mottatt produksjonstilskudd.

Norwegian South Film Fund/Sørfond

Sørfond gir støtte til fem filmer

Publisert: 13.03.2014

SØRFOND er finansiert av Utenriksdepartementet og forvaltes av NFI og Stiftelsen Film fra Sør. Fondet bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjon i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre produksjoner.

Myriad, Bifrost Entertainment AS

Utviklingstilskudd til ti spill

Publisert: 10.03.2014

Norsk filminstitutt har gitt utviklingstilskudd til ti nye, norske dataspill denne uken. Til sammen ble det delt ut 6.275.000 kroner i denne vedtaksrunden.

Frikjent, manusforfattere Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig, foto: Birgit Solheim

Tilskudd til fire fjernsynsserier

Publisert: 30.10.2013

En sørsamisk barneserie, en dramaserie om en frikjent mann som likevel er dømt, en co-produksjonsserie om kulturelle katedraler samt en barneserie med portretter av barn med flerkulturell bakgrunn, har mottatt produksjonstilskudd.

Rosa Armageddon, regi: Tetyana Kryvytska Stang Lund, Parabel Film AS

Tilskudd til to kinofilmer og ni kortfilmer

Publisert: 27.02.2014

To spillefilmer og ni kortfilmer er tildelt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt,blant annet en romantisk komedie og et feelgood-drama for kino, en ballett/dansefilm koreografert av Jo Strømgren, en barnefilm om rosa fanatisme og en animasjonsfilm om en selvdestruktiv robot.

Ekkofilm-Alliert-og-Alene-Rømmer-fra-flammer

Tilskudd til forbudt kjærlighet og svik

Publisert: 21.03.2013

Norsk filminstitutt har 21. mars 2013 gitt produksjonstilskudd til kinofilmen Hjemlengsel av regissør Anne Sewitsky og dokumentarserien Alliert og alene, en tre episoders tv-serie basert på hendelser fra starten av Andre verdenskrig.

Blind, 2014, regi: Eskil Vogt

Distribusjonspris til Blind på Berlinalen

Publisert: 14.02.2014

Eskil Vogts debutfilm Blind mottok fredag 14. februar Europa Cinemas Label-pris i Berlin. Prisen fra Europa Cinemas Network gir filmen ekstra mulighet til promotering og insentiver for kinoer til å vise filmen lenger.

Cricketing the streets of Oslo, regi: Ritchie Cavander-Cole og Mamdooh Afdile, Sant & Usant AS

Tilskudd til fem dokumentarer

Publisert: 14.02.2014

Dokumentarer om dødsfall av ukjent årsak i psykiatrien, pønkens historie i Norge, dyrelivet i Oslo, et ikke så dyktig cricketlag og et kunstprosjekt til havs, har fått støtte til produksjon under vedtaksmøtet i Norsk filminstitutt denne uken.