Frikjent, manusforfattere Siv Rajendram Eliassen og Anna Bache-Wiig, foto: Birgit Solheim

Tilskudd til fire fjernsynsserier

Publisert: 30.10.2013

En sørsamisk barneserie, en dramaserie om en frikjent mann som likevel er dømt, en co-produksjonsserie om kulturelle katedraler samt en barneserie med portretter av barn med flerkulturell bakgrunn, har mottatt produksjonstilskudd.

Rosa Armageddon, regi: Tetyana Kryvytska Stang Lund, Parabel Film AS

Tilskudd til to kinofilmer og ni kortfilmer

Publisert: 27.02.2014

To spillefilmer og ni kortfilmer er tildelt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt,blant annet en romantisk komedie og et feelgood-drama for kino, en ballett/dansefilm koreografert av Jo Strømgren, en barnefilm om rosa fanatisme og en animasjonsfilm om en selvdestruktiv robot.

Ekkofilm-Alliert-og-Alene-Rømmer-fra-flammer

Tilskudd til forbudt kjærlighet og svik

Publisert: 21.03.2013

Norsk filminstitutt har 21. mars 2013 gitt produksjonstilskudd til kinofilmen Hjemlengsel av regissør Anne Sewitsky og dokumentarserien Alliert og alene, en tre episoders tv-serie basert på hendelser fra starten av Andre verdenskrig.

Blind, 2014, regi: Eskil Vogt

Distribusjonspris til Blind på Berlinalen

Publisert: 14.02.2014

Eskil Vogts debutfilm Blind mottok fredag 14. februar Europa Cinemas Label-pris i Berlin. Prisen fra Europa Cinemas Network gir filmen ekstra mulighet til promotering og insentiver for kinoer til å vise filmen lenger.

Cricketing the streets of Oslo, regi: Ritchie Cavander-Cole og Mamdooh Afdile, Sant & Usant AS

Tilskudd til fem dokumentarer

Publisert: 14.02.2014

Dokumentarer om dødsfall av ukjent årsak i psykiatrien, pønkens historie i Norge, dyrelivet i Oslo, et ikke så dyktig cricketlag og et kunstprosjekt til havs, har fått støtte til produksjon under vedtaksmøtet i Norsk filminstitutt denne uken.

Presseteneste

Publisert: 11.05.2010

Informasjonsavdelinga i Norsk filminstitutt har det overordna ansvaret for intern- og ekstern informasjon i tillegg til marknadsføring, statistikk og analyse.

Love-City-Jalalabad, 2014, regi: George Gittoes

13 norske dokumentarer til Eurodok

Publisert: 05.02.2014

13 norske dokumentarer er tatt ut til dokumentarfilmfestivalen Eurodok 2014, som arrangeres 19.-23. mars. Festivalen inneholder blant annet 5 verdenspremierer og 3 Norgespremierer.

Brev til Kongen, 2014, regi: Hisham Zaman

Millionpris til Brev til kongen

Publisert: 03.02.2014

Dragon Awards-utdelingen på Gøteborg International Film Festival kåret lørdag kveld Brev til kongen som årets beste nordiske film. Prisen består av en million svenske kroner på deling mellom regissør Hisham Zaman og produsent Alan R. Milligan fra Film Farms.

Brev til kongen, 2014, regi: Hisham Zaman

15 norske filmer til Gøteborg

Publisert: 30.01.2014

Hele 15 norske filmer skal vises under årets filmfestival i Gøteborg som åpner 24. januar. To norske filmer er med i hovedkonkurransen, Iram Haqs Jeg er din og Hisham Zamans Brev til Kongen.

Blind (regi: Eskil Vogt, 2013)

Manusprisen til Blind i Sundance

Publisert: 26.01.2014

Lørdag natt mottok Blind prisen for beste manus på filmfestivalen i Sundance. Det gir filmen et svært godt utgangspunkt før filmens europeiske premiere i Berlin.