Wanda løper. Regi Denise Hauser, Klipp og Lim AS

Tilskudd til syv kortfilmer

Publisert:06.06.2014

Vi kan se frem til både musikkfilm, animert barnefilm og filmer om kjærlighet, drømmer, frykt og savn etter at syv kortfilmer har mottatt tilskudd til produksjon fra Norsk filminstitutt.

Ja vi elsker, 2014, regi: Hallvar Witzø

Hederlig omtale til Ja vi elsker

Publisert:24.05.2014

Den norske kortfilmen Ja vi elsker av Hallvar Witzø fikk «special mention» - hederlig omtale - av kortfilmjuryen på filmfestivalen i Cannes. Og den svensk-norske spillefilmen Turist fikk juryens spesialpris.

Super Scrap Squad utvikles av Plus Point AS.

Utviklingstilskudd til ti nye spill

Publisert:16.05.2014

Mystiske landskap, drømmeverdener, magi, megasverd, søppelmonstre, racerbiler, pirater, ninjatvillinger og heftige beats skal friste ivrige spillere etter at Norsk filminstitutt har gitt tilskudd til utvikling av ti nye spill denne uken.

Maria Bonnevie til Un Certain Regard-juryen i Cannes

Publisert:12.05.2014

Skuespilleren Maria Bonnevie har blitt valgt ut til å sitte i Un Certain Regard under filmfestivalen i Cannes som åpner onsdag 14. mai.

Tvangsarbeidere, De norske naziprofitørene, Foto: Romsdalsmuseet

Tilskudd til fem nye dokumentarer

Publisert:09.05.2014

To dokumentarer for barn hvor dans og relasjoner står sentralt, historien om de jødiske barnehjemsbarna i Oslo under 2. verdenskrig, en dokumentar om de norske naziprofitørene under krigen, samt en film om drapet på Sergei Magnitsky og de påfølgende politiske implikasjonene, er tildelt tilskudd.

Dyrene i Hakkebakkeskogen, regi Rasmus Sivertsen, produsert av Qvisten Animasjon AS

Tilskudd til filmer og tv-serier

Publisert:25.04.2014

Animasjonsfilm om Dyrene i Hakkebakkeskogen, familiedrama fra Joachim Trier, en dokumentarfilm om regissørens oppveksthistorie samt nye sesonger av henholdsvis TRIO, Neste Sommer og Kasim Bæder har mottatt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt denne uken.

Årets Producer on the Move

Publisert:23.04.2014

Norsk filminstitutt har valgt ut den Stavanger-baserte produsenten Teréz Hollo-Klausen til å være årets norske Producer on the Move i Cannes. Hun har blant annet produsert kinofilmen Jørgen+Anne=Sant, som i 2011 åpnet Generations-programmet under Berlinalen.

Yes We Love, 2014, Dir: Hallvar Witzø

Ja vi elsker og Turist til Cannes

Publisert:17.04.2014

Den Oscar-nominerte regissøren Hallvar Witzøs Ja vi elsker skal som eneste nordiske film delta i kortfilmkonkurransen i Cannes. Den svenske samproduksjonen Turist av Ruben Östlund er invitert til Un Certain Regard.

Nye veier april 2014. Charlotte Thiis-Evensen, Håvard Bustnes, Camilla Figenschou og Jørn Ranum

Nye veier-tilskudd april 2014

Publisert:04.04.2014

Charlotte Thiis-Evensen, Håvard Bustnes, Camilla Figenschou og Jørn Ranum har mottatt tilskudd til prosjektutvikling, og Kristoffer Borgli, Hallvar Witzø, og Mathias Rygh/Matias Nordli Eriksen har mottatt tilskudd til idéutvikling spillefilm innen talentprogrammet Nye veier.

Bjørnøya, regi: Inge Wegge og Edda Grjotheim, Turbin Film AS

Produksjonstilskudd til fem kinofilmer

Publisert:28.03.2014

Filmer om en løvekvinne, surfing på Bjørnøya, Tordenskiold, metorittleting i Finnmark, samt et gjensyn med folkene i den lille bygda fra Så som i himmelen, har mottatt produksjonstilskudd.