Foto/Copyright: Håvard Schei/ Paradox AS

Tilskudd til fire spillefilmer

Publisert:01.09.2015

Norsk filminstitutt har denne uken gitt tilskudd til fire spillefilmer etter markedsvurdering: Tre barnefilmer og en spenningsfilm fra Svalbard.

Her er Oscar-kortlisten

Publisert:27.08.2015

De tre norske langfilmene Å vende tilbake i regi av Henrik Martin Dahlsbakken, De nærmeste i regi av Anne Sewitsky og Roar Uthaugs premiereklare katastrofefilm Bølgen er kortlistet som årets norske Oscar-kandidater.

Bølgen/The Wave, 2015, dir: Roar Uthaug

Fem norske filmer til Toronto

Publisert:19.08.2015

Toronto International Film Festival har invitert fem norske filmer til årets festival. Tidligere annonserte Louder Than Bombs får selskap av Bølgen i Special Presentations-programmet, og De nærmeste blir presentert i Contemporary World Cinema-programmet. Kortfilmene Fuglehjerter og Oslos rose vises i Short Cuts-programmet.

Filmhøsten

Filmhøsten 2015

Publisert:11.08.2015

Årets filmhøst byr på den første norske katastrofefilmen, komedie fra Bølers skyggesider, historier om å være ung fortalt gjennom både fiksjon- og virkelighetsportretter, skrekkfilm og flere filmer for hele familien.

Louder Than Bombs til Toronto

Publisert:29.07.2015

Joachim Triers Louder Than Bombs fortsetter sin reise i den anerkjente filmfestivalsirkelen. Etter verdenspremieren i konkurransen i Cannes er filmen invitert til Special Presentation-programmet ved Toronto International Film Festival i september.

Oversikt over lenker til forskrifter i Lovdata med direkete relavns får søknadsprosessen og våre tilskuddsordninger

Endringer i forskrift om tilskudd

Publisert:01.07.2015

Norsk filminstitutt (NFI) informerer om at Kulturdepartementet har vedtatt endringer i forskrift om tilskudd til audiovisuelle produksjoner, med virkning fra 1. juli 2015. NFI har samtidig foretatt endringer i forskrift om etterhåndstilskudd til kinofilm og forskrift om tilskudd til utvikling og produksjon av kinofilm etter kunstnerisk vurdering.

The Tower i regi av Mats Grorud for tenk.tv AS

Eurimages-støtte til norsk film

Publisert:22.06.2015

Eurimages har tildelt filmstøtte på 350.000 euro til den animerte kinofilmen «The Tower», med norsk hovedprodusent Tenk.tv AS i samproduksjon med svenske Cinenic Film AB, franske Les Contes Modernes og polske WJTeam.

Ny kortfilmsamling: Norsk kort 2015

Publisert:11.06.2015

Norsk filminstitutt lanserer sin nyeste kortfilmsamling, Norsk kort 2015, lørdag 13. juni under Kortfilmfestivalen i Grimstad. Norsk kort 2015 er tilgjengelig på Blu-ray, og filmene i samlingen kan også strømmes via tjenestene filmarkivet.no og filmrommet.no.

Pontus og tryllestaven, 2014, regi: Morten Evelid
Pontus and the Magic Wand, 2014, Dir.: Morten Evelid

Photo: Ken Robert Haltvik

Ny kortfilmpakke klar for kinoene

Publisert:28.05.2015

Norsk Filminstitutt presenterer for tredje gang kortfilmpakken Kult & Kort. Pakken er en gratis kortfilmsamling for kinoer, og inneholder seks nye kortfilmer. Tema for Kult & Kort III er animasjon.

Et hav imellom

Nye tilskudd i mai

Publisert:28.05.2015

Norsk filminstitutt har denne uken gitt tilskudd til produksjon av seks kortfilmer, tre dokumentarfilmer og en spillefilm for. I tillegg ble det tidligere i måneden tildelt produksjonstilskudd til en dokumentarserie for fjernsyn samt to dokumentarfilmer.