Bølgen/The Wave, 2015, dir: Roar Uthaug

Fem norske filmer til Toronto

Publisert:19.08.2015

Toronto International Film Festival har invitert fem norske filmer til årets festival. Tidligere annonserte Louder Than Bombs får selskap av Bølgen i Special Presentations-programmet, og De nærmeste blir presentert i Contemporary World Cinema-programmet. Kortfilmene Fuglehjerter og Oslos rose vises i Short Cuts-programmet.

Filmhøsten

Filmhøsten 2015

Publisert:11.08.2015

Årets filmhøst byr på den første norske katastrofefilmen, komedie fra Bølers skyggesider, historier om å være ung fortalt gjennom både fiksjon- og virkelighetsportretter, skrekkfilm og flere filmer for hele familien.

Louder Than Bombs til Toronto

Publisert:29.07.2015

Joachim Triers Louder Than Bombs fortsetter sin reise i den anerkjente filmfestivalsirkelen. Etter verdenspremieren i konkurransen i Cannes er filmen invitert til Special Presentation-programmet ved Toronto International Film Festival i september.

Oversikt over lenker til forskrifter i Lovdata med direkete relavns får søknadsprosessen og våre tilskuddsordninger

Endringer i forskrift om tilskudd

Publisert:01.07.2015

Norsk filminstitutt (NFI) informerer om at Kulturdepartementet har vedtatt endringer i forskrift om tilskudd til audiovisuelle produksjoner, med virkning fra 1. juli 2015. NFI har samtidig foretatt endringer i forskrift om etterhåndstilskudd til kinofilm og forskrift om tilskudd til utvikling og produksjon av kinofilm etter kunstnerisk vurdering.

The Tower i regi av Mats Grorud for tenk.tv AS

Eurimages-støtte til norsk film

Publisert:22.06.2015

Eurimages har tildelt filmstøtte på 350.000 euro til den animerte kinofilmen «The Tower», med norsk hovedprodusent Tenk.tv AS i samproduksjon med svenske Cinenic Film AB, franske Les Contes Modernes og polske WJTeam.

Ny kortfilmsamling: Norsk kort 2015

Publisert:11.06.2015

Norsk filminstitutt lanserer sin nyeste kortfilmsamling, Norsk kort 2015, lørdag 13. juni under Kortfilmfestivalen i Grimstad. Norsk kort 2015 er tilgjengelig på Blu-ray, og filmene i samlingen kan også strømmes via tjenestene filmarkivet.no og filmrommet.no.

Pontus og tryllestaven, 2014, regi: Morten Evelid
Pontus and the Magic Wand, 2014, Dir.: Morten Evelid

Photo: Ken Robert Haltvik

Ny kortfilmpakke klar for kinoene

Publisert:28.05.2015

Norsk Filminstitutt presenterer for tredje gang kortfilmpakken Kult & Kort. Pakken er en gratis kortfilmsamling for kinoer, og inneholder seks nye kortfilmer. Tema for Kult & Kort III er animasjon.

Et hav imellom

Nye tilskudd i mai

Publisert:28.05.2015

Norsk filminstitutt har denne uken gitt tilskudd til produksjon av seks kortfilmer, tre dokumentarfilmer og en spillefilm for. I tillegg ble det tidligere i måneden tildelt produksjonstilskudd til en dokumentarserie for fjernsyn samt to dokumentarfilmer.

Among the Sleep, Krillbite Studio

To spillpriser under Nordic Game

Publisert:22.05.2015

DOS Studios ble tildelt prisen for Best Nordic Handheld Game for «Size DOES Matter», og Krillbite Studio mottok den gjeve prisen Best Artistic Achievement for «Among the sleep» under gårsdagens Nordic Game Award i Malmø.

Oljefondet, Zwart Arbeid AS

Tilskudd til film, TV-serier og spill

Publisert:30.04.2015

Vi kan se frem til én ny film, fem nye TV-serier og 12 spill etter ukens vedtaksrunde i NFI: En kinofilm hvor adopsjon står i fokus, og i tillegg til en spennings-serie for barn, får vi TV-serier om advokater, livet på innsiden av Oljefondet, en komedie om å få livet på rett kjøl etter samlivsbrudd, samt livet til tre venninner på terskelen til voksenlivet. Vi kan óg se frem til 12 spill med stor bredde i tematikk.