Silje Riise Næss

Ny tv-drama- og langfilmkonsulent

Publisert:29.04.2015

Silje Riise Næss har startet opp som ny tv-drama- og langfilmkonsulent i NFI. Hun etterfølger Lars Gudmestad.

Norske co-produksjoner i Cannes

Publisert:24.04.2015

Sørfond-filmene «Lamb» og «Cemetery of Splendour» er begge invitert til det prestisjetunge sideprogrammet Un Certain Regard ved Cannes filmfestival. Filmene er regissert av henholdsvis Yared Zelekes og Apichatpong Weerasethakul, og er samprodusert av de norske selskapene Film Farms og Tordenfilm. Film Farms ved Alan R. Milligan er i tillegg eksekutiv produsent på den islandske filmen Rams, som er tatt ut til det samme programmet.

Norwegian South Film Fund/Sørfond

Sørfond støtter syv filmprosjekter

Publisert:21.04.2015

For fjerde gang gir SØRFOND produksjonsstøtte til filmprosjekter i utviklingsland med norske co-produsenter. Fondet bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjon i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre produksjoner.

Kjetil Omberg er Producer on the Move

Publisert:21.04.2015

Produsent Kjetil Omberg scoret høyest i konkurransen om å bli årets norske Producer on the Move i Cannes. Nytt av året er at utvelgelsene baserer seg på poeng, som utledes av erfaring som produsent/samprodusent, internasjonale salg, distribusjon av filmer, deltagelse på festivaler og priser.

Nye veier-tilskudd

Publisert:17.04.2015

Fire nye prosjekter av regissørene Lars Petter Gallefoss, Marianne Ulrichsen, Sunniva Sundby og Charlotte Røhder Tvedt er tildelt tilskudd til prosjektutvikling av film under 60 minutter i talentprogrammet Nye veier. I tillegg er fire regissører tildelt tilskudd til idéutvikling av langfilm.

Trier i hovedkonkurransen Cannes

Publisert:16.04.2015

Joachim Triers tredje spillefilmen Louder Than Bombs er som eneste nordiske film invitert til hovedkonkurransen i Cannes. Filmen skal konkurrere om en av verdens mest ettertraktede filmpriser – Gullpalmen – på filmfestivalen som finner sted i Cannes i mai måned.

Odd er et egg

Nye tilskudd i mars

Publisert:27.03.2015

Publikum kan glede seg til nye kortfilmer, dokumentarfilmer og kinofilmer etter siste vedtaksrunde ved Norsk filminstitutt. Tematikk og handling spenner fra blant annet massemord, heksejakt, hevn og fattigdom til barndom, meningen med livet og frykten for å ikke bli sett.

Norske filmer ut i verden på elleve språk

Publisert:25.03.2015

En samling nyere norske filmer kommer nå i en unik Blu-ray- og DVD-pakke, Film Collection 2015-2016, til bruk for norske ambassader og utestasjoner.

Something Better to Come, 2014, regi: Hanna Polak

Vinner av Eurodok-prisen 2015

Publisert:22.03.2015

Den dansk/polske dokumentaren Something Better To Come fikk juryens hovedpris da Eurodok 2015 ble avsluttet søndag 22. mars. Publikum stemte frem Wim Wenders dokumentar Jordens salt (Salt of the Earth) som sin favoritt, og samme film mottok også hederlig omtale fra juryen.

Primus Motor, regi Rune Denstad Langlo for Motlys AS.

Tilskudd kinofilm, dokumentar, spill

Publisert:25.02.2015

Tre kinofilmer og fire dokumentarfilmer har mottatt tilskudd til produksjon, og åtte spill har mottatt utviklingstilskudd fra Norsk filminstitutt.