De tøffeste gutta, 2013, regi: Christian Lo

Til verdens største barnemediefestival

Publisert: 12.09.2013

Den kinoaktuelle barnefilmen De tøffeste gutta og Karsten og Petra er invitert til konkurranseprogrammet på Cinekid, verdens største mediefestival for barn.

Kon-Tiki er en av filmene som presenteres på Blått Lerret 9. mai.

Kon-Tiki åpner filmfestivalen i Gøteborg

Publisert: 11.12.2012

Årets norske Oscar-bidrag, Kon-Tiki, får æren av å åpne den 36. filmfestivalen i Gøteborg fredag 25. januar 2013.

De umoralske, regi: Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen

Umoralsk verdenspremiere i Toronto

Publisert: 14.08.2013

Lars Daniel Krutzkoff Jacobsens nye dramakomedie De umoralske får verdenspremiere i programmet Contemporary World Cinema på filmfestivalen i Toronto i september.

Kari Anne Moe regisserer dokumentaren Til ungdommen.

To nominasjoner til Prix Europa

Publisert: 09.09.2013

Prix Europa deles ut i flere klasser til de beste kringkastingsproduksjonene fra hele Europa, både innenfor tv, radio og nett. I år har to norske dokumentarfilmer blitt nominert – begge produsert av Sant & Usant.

Fire norske filmer til London

Publisert: 05.09.2013

Erik Skjoldbjærgs Pionér, Eirik Svenssons En som deg, Arne Skouens Ni liv og Joachim Rønning og Espen Sandbergs Kon-Tiki er tatt ut til BFI London Film Festival.

Norwegian Oscar Short list 2013

Oscarløpet er i gang

Publisert: 28.08.2013

De tre norske langfilmene Eventyrland i regi av Arild Østin Ommundsens, Jeg er din av Iram Haq og Erik Skjoldbjærgs Pionér er kortlistet som årets norske Oscar-kandidater.

Invitert til Fantastic Fest

Publisert: 05.09.2013

Detektiv Downs og Gåten Ragnarok er invitert til den amerikanske sjangerfilmfestivalen Fantastic Fest i Austin, Texas. Begge filmene har dermed valgt å legge verdenspremieren på sine filmer til Texas, under USAs største sjangerfilmfestival.

Tusen ganger pris Montreal

Juryens Grand Prix i Montreal

Publisert: 03.09.2013

Under prisutdelingen i Montreal natt til tirsdag 3. september, kunne en overveldet, stolt og sjokkert regissør Erik Poppe motta kveldens Grand Prix for Tusen ganger god natt.

Juliette Binoche ATTGN picture

Tusen ganger god natt til Montreal

Publisert: 06.08.2013

Erik Poppes stjernespekkede drama Tusen ganger god natt (A Thousand Times Good Night) med Juliette Binoche i hovedrollen får sin verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Montreal i slutten av august.

Alle regissører, produsenter og skuespillere fra Filmhøsten 2013 samlet på ett brett.

Filmhøsten 2013

Publisert: 13.08.2013

13 norske filmer har premiere på kino denne høsten. Aktørene på lerretet spenner fra veldig små barn til volleyballspillere på 98 år - og temaene har like stor spennvidde. Se oversikt over alle filmene her