Maria Bonnevie til Un Certain Regard-juryen i Cannes

Publisert:12.05.2014

Skuespilleren Maria Bonnevie har blitt valgt ut til å sitte i Un Certain Regard under filmfestivalen i Cannes som åpner onsdag 14. mai.

Tvangsarbeidere, De norske naziprofitørene, Foto: Romsdalsmuseet

Tilskudd til fem nye dokumentarer

Publisert:09.05.2014

To dokumentarer for barn hvor dans og relasjoner står sentralt, historien om de jødiske barnehjemsbarna i Oslo under 2. verdenskrig, en dokumentar om de norske naziprofitørene under krigen, samt en film om drapet på Sergei Magnitsky og de påfølgende politiske implikasjonene, er tildelt tilskudd.

Dyrene i Hakkebakkeskogen, regi Rasmus Sivertsen, produsert av Qvisten Animasjon AS

Tilskudd til filmer og tv-serier

Publisert:25.04.2014

Animasjonsfilm om Dyrene i Hakkebakkeskogen, familiedrama fra Joachim Trier, en dokumentarfilm om regissørens oppveksthistorie samt nye sesonger av henholdsvis TRIO, Neste Sommer og Kasim Bæder har mottatt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt denne uken.

Årets Producer on the Move

Publisert:23.04.2014

Norsk filminstitutt har valgt ut den Stavanger-baserte produsenten Teréz Hollo-Klausen til å være årets norske Producer on the Move i Cannes. Hun har blant annet produsert kinofilmen Jørgen+Anne=Sant, som i 2011 åpnet Generations-programmet under Berlinalen.

Yes We Love, 2014, Dir: Hallvar Witzø

Ja vi elsker og Turist til Cannes

Publisert:17.04.2014

Den Oscar-nominerte regissøren Hallvar Witzøs Ja vi elsker skal som eneste nordiske film delta i kortfilmkonkurransen i Cannes. Den svenske samproduksjonen Turist av Ruben Östlund er invitert til Un Certain Regard.

Nye veier april 2014. Charlotte Thiis-Evensen, Håvard Bustnes, Camilla Figenschou og Jørn Ranum

Nye veier-tilskudd april 2014

Publisert:04.04.2014

Charlotte Thiis-Evensen, Håvard Bustnes, Camilla Figenschou og Jørn Ranum har mottatt tilskudd til prosjektutvikling, og Kristoffer Borgli, Hallvar Witzø, og Mathias Rygh/Matias Nordli Eriksen har mottatt tilskudd til idéutvikling spillefilm innen talentprogrammet Nye veier.

Bjørnøya, regi: Inge Wegge og Edda Grjotheim, Turbin Film AS

Produksjonstilskudd til fem kinofilmer

Publisert:28.03.2014

Filmer om en løvekvinne, surfing på Bjørnøya, Tordenskiold, metorittleting i Finnmark, samt et gjensyn med folkene i den lille bygda fra Så som i himmelen, har mottatt produksjonstilskudd.

Norwegian South Film Fund/Sørfond

Sørfond gir støtte til fem filmer

Publisert:13.03.2014

SØRFOND er finansiert av Utenriksdepartementet og forvaltes av NFI og Stiftelsen Film fra Sør. Fondet bevilger økonomisk tilskudd til filmproduksjon i utviklingsland, som av politiske eller finansielle grunner har vanskeligheter med å gjennomføre produksjoner.

Myriad, Bifrost Entertainment AS

Utviklingstilskudd til ti spill

Publisert:10.03.2014

Norsk filminstitutt har gitt utviklingstilskudd til ti nye, norske dataspill denne uken. Til sammen ble det delt ut 6.275.000 kroner i denne vedtaksrunden.

Rosa Armageddon, regi: Tetyana Kryvytska Stang Lund, Parabel Film AS

Tilskudd til to kinofilmer og ni kortfilmer

Publisert:27.02.2014

To spillefilmer og ni kortfilmer er tildelt produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt,blant annet en romantisk komedie og et feelgood-drama for kino, en ballett/dansefilm koreografert av Jo Strømgren, en barnefilm om rosa fanatisme og en animasjonsfilm om en selvdestruktiv robot.