Kari Anne Moe regisserer dokumentaren Til ungdommen.

To nominasjoner til Prix Europa

Publisert: 09.09.2013

Prix Europa deles ut i flere klasser til de beste kringkastingsproduksjonene fra hele Europa, både innenfor tv, radio og nett. I år har to norske dokumentarfilmer blitt nominert – begge produsert av Sant & Usant.

Fire norske filmer til London

Publisert: 05.09.2013

Erik Skjoldbjærgs Pionér, Eirik Svenssons En som deg, Arne Skouens Ni liv og Joachim Rønning og Espen Sandbergs Kon-Tiki er tatt ut til BFI London Film Festival.

Norwegian Oscar Short list 2013

Oscarløpet er i gang

Publisert: 28.08.2013

De tre norske langfilmene Eventyrland i regi av Arild Østin Ommundsens, Jeg er din av Iram Haq og Erik Skjoldbjærgs Pionér er kortlistet som årets norske Oscar-kandidater.

Invitert til Fantastic Fest

Publisert: 05.09.2013

Detektiv Downs og Gåten Ragnarok er invitert til den amerikanske sjangerfilmfestivalen Fantastic Fest i Austin, Texas. Begge filmene har dermed valgt å legge verdenspremieren på sine filmer til Texas, under USAs største sjangerfilmfestival.

Tusen ganger pris Montreal

Juryens Grand Prix i Montreal

Publisert: 03.09.2013

Under prisutdelingen i Montreal natt til tirsdag 3. september, kunne en overveldet, stolt og sjokkert regissør Erik Poppe motta kveldens Grand Prix for Tusen ganger god natt.

Juliette Binoche ATTGN picture

Tusen ganger god natt til Montreal

Publisert: 06.08.2013

Erik Poppes stjernespekkede drama Tusen ganger god natt (A Thousand Times Good Night) med Juliette Binoche i hovedrollen får sin verdenspremiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Montreal i slutten av august.

Alle regissører, produsenter og skuespillere fra Filmhøsten 2013 samlet på ett brett.

Filmhøsten 2013

Publisert: 13.08.2013

13 norske filmer har premiere på kino denne høsten. Aktørene på lerretet spenner fra veldig små barn til volleyballspillere på 98 år - og temaene har like stor spennvidde. Se oversikt over alle filmene her

Limbo, regi: Maria Sødahl (2010). På bildet: Line Verndal.

Limbo til hovedkonkurransen i Montreal

Publisert: 12.08.2010

Maria Sødahls spillefilmdebut, Limbo, får sin internasjonale premiere i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Montreal. Line Vernedal, kjent fra Himmelblå, og den australske skuespilleren Bryan Brown (Tornfuglene, Australia) reiser sammen med regissøren og produsentene Gudny Hummelvoll og Petter Borgli til Montreal i slutten av august.

Pioner, Friland film, foto: Erik Aavatsmark

Pionér til filmfestivalen i Toronto

Publisert: 23.07.2013

Pionér med Aksel Hennie i hovedrollen er invitert til filmfestivalen i Toronto i september. Festivalen er en av verdens største publikumsfestivaler, og har blitt et viktig springbrett for norske filmer internasjonalt.

Portrett av regissør og manusforfatter Joachim Trier (Foto: Nils Vik)

Tilskudd til Triers Louder than Bombs

Publisert: 20.06.2013

Norsk filminstitutt gir 13.300.000 kr i produksjonstilskudd til Motlys nye spillefilmprosjekt Louder Than Bombs som skrives og regisseres av Joachim Trier.