Eurimages Logo

Europeisk filmstøtte til norske filmer

Publisert:19.12.2014

Eurimages har tildelt filmstøtte på 270.000 Euro til den nederlandsk/norske samproduksjonen Disappearance og 250.000 Euro til den norsk/belgiske samproduksjonen Natta pappa henta oss.

Operasjon Arktis, 2014, regi: Grethe Bøe-Waal

Operasjon Arktis til Sundance

Publisert:17.12.2014

Den populære norske familiefilmen Operasjon Arktis skal vises i det nystartede programmet Sundance Kids på den anerkjente amerikanske filmfestivalen Sundance i januar.

Miss Julie, 2014, Dir: Liv Ullmann

Norsk filmfokus og ærespris i Gøteborg

Publisert:09.12.2014

Filmfestivalen i Gøteborg skal i 2015 ha fokus på norske filmer, og skuespiller og regissør Liv Ullmann tildeles Nordic Honorary Dragon Award.

Anne Sewitsky tilbake til Sundance

Publisert:03.12.2014

Regissør Anne Sewitskys nye spillefilm, De nærmeste, er invitert til hovedkonkurransen på Sundance Film Festival i januar 2015.

Trio - Keplerdiamantene i regi av Arne Lindtner Næss og Morten Hovland, produsert av NordicStories AS

Tre norske serier til KidScreen Awards

Publisert:02.12.2014

De tre norske tv-seriene for barn Kampen, Trio – Odins gull og Sommeren med Pappa er nominert til den prestisjefylte KidScreen Awards.

Kari Moen Kristiansen

Kari Moen Kristiansen til NFI

Publisert:27.11.2014

I februar neste år går åremålsstillingen som kortfilmkonsulent i Norsk filminstitutt ut, og vi har gleden av å informere om at Kari Moen Kristiansen er ansatt i denne stillingen fra 1. februar 2015.

Torborg fra Torborg og Mildrid, regi: Aslaug Holm og Olaug Spissøy Kyvik, produsent: Fenris film  AS

Tilskudd til dokumentar og Nye veier

Publisert:20.11.2014

Norsk filminstitutt har tildelt produksjonstilskudd til tre dokumentarer. Samtidig har de fem regissørene Borgli, Zaman, Pedersen, Myklebust Syvertsen og Rørvik blitt tildelt tilskudd til prosjektutvikling innenfor Nye veier-programmet.

Norsk filminstitutt beklager

Publisert:19.11.2014

Norsk filminstitutt beklager på det sterkeste de konsekvensene filmen Syrian Hero Boy kan få for hjelpearbeidere og journalister som jobber i konfliktområder.

The Stargazer Experience, Dwarf Cavern AS

Utviklingstilskudd til ni spill

Publisert:29.10.2014

Lek med tall, Kaptein Sabeltann, eventyrlandskap, norrøn mytologi, romskip og planeter, stjernehimmelen og roboter kan glede nye og erfarne spillere etter at Norsk filminstitutt har gitt tilskudd til utvikling av ni spill denne uken.

Tipp-topp. Regi: Jan Otto Ertesvåg. Copyright Hammerhai as

Tilskudd til syv kortfilmer

Publisert:28.10.2014

Det er tildelt tilskudd til syv kortfilmer med temaer som spenner fra blant annet forholdet mellom russere og nordmenn, drapsdømte menn som får brev, ensomhet og depresjon blant unge, miljøproblemer, makt og maktesløshet, kunsten og kjærligheten.