Norsk filminstitutt

Filminstituttene i de fem nordiske landene relanserer sin samarbeidsorganisasjon som The Five Nordics

Rosa bakgrunn og hvit tekst der det står The Five Nordics

Det er to grunner til navneendringen. For det første er det for å signalisere arbeidet organisasjonen gjør med audiovisuelle prosjekter utenfor film, inkludert serier og spill. For det andre er det for å bedre representere Finland og Island, to nordiske land som faller utenfor Skandinavia-begrepet.

The Five Nordics er et samarbeid mellom filminstituttene i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Målet er å fremme samarbeid om audiovisuelle prosjekter mellom de fem landene, samt å promotere nordiske prosjekter på større markeder og festivaler.

Fokusområder

The Five Nordics kommer til å ha fokus på bærekraft, dataanalyse, mangfold og inkludering, og kunstnerisk frihet.

Lik sin forgjenger Scandinavian Films blir The Five Nordics først og fremst en promoteringsorganisasjon, så de vil ikke direkte finansiere eller produsere filmer.

Den nye organisasjonen vil være til stede på neste måneds Cannes Filmfestival (14.-25. mai) i Nordic House, som ligger rett overfor festivalpalasset.

Nordiske produksjoner i den offisielle utvelgelsen i år inkluderer Magnus von Horns The Girl With The Needle og Ali Abbasis The Apprentice, begge i konkurranse, og Halfdan Ullmann Tøndels debut Armand og Runar Runarssons When The Light Breaks, begge i Un Certain Regard.

 

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no