Norsk filminstitutt

Norsk film vil bli vist over hele verden. Blant annet  Hva vil folk si, Thelma, Elias og Storegaps hemmelighet og premiereklare Den 12. mann er norske filmer som selger godt internasjonalt.

Hva vil folk si bilde.jpg
Publikumssuksessen Hva vil folk si er en av flere norske filmer som er solgt internasjonalt

Thelma kan forventes å få kinopremiere i hele 95 land, blant dem Canada, Frankrike, Østerrike, England, Nederland, Hellas, Argentina, Egypt og Sør-Afrika. Den er allerede satt opp på kino i USA der den går nå. 

Thelma åpnet årets filmfestival i Haugesund og vant kritikerprisen før den norske kinopremieren 15. september 2017. Filmen handler om Thelma som flytter fra sin religiøse familie for å studere i Oslo, der hun blir kjent med Anja og samtidig plages av mystiske anfall. Thelma er skrevet av Eskil Vogt og Joachim Trier og produsert av Thomas Robsahm for Motlys. Filmen hadde internasjonal premiere på filmfestivalen i Toronto, etterfulgt av filmfestivalene i blant annet New York, London og Sevilla. Thelma er årets norske Oscar-kandidat i kategorien Beste ikke-engelskspråklige film.

Hva vil folk si har blitt solgt til USA, Frankrike, Spania, Italia, Tyskland, Belgia, Nederland, Sverige og Danmark.

Hva vil folk si hadde norsk kinopremiere 6. oktober 2017 og har allerede blitt sett av nærmere 80.000 nordmenn. Filmen handler om 16 år gamle Nisha som blir sendt til slektninger i Pakistan mot sin vilje. Filmen er skrevet og regissert av Iram Haq, og produsert av Maria Ekerhovd for Mer Film. Hva vil folk si hadde verdenspremiere i september på filmfestival i Toronto, og har siden blitt vist på en rekke filmfestivaler over hele verden. Filmen vant nylig publikumsprisen under Nordic Film Days i Lübeck.

Den 12. mann har allerede blitt solgt til blant annet Nord-Amerika, Tyskland, Kina, Korea, Italia, Tyrkia og Tsjekkia.

Den 12. mann har norsk kinopremiere 25. desember og handler om krigshelten Jan Baalsruds legendariske flukt fra nazistene under andre verdenskrig. Filmen er regissert av Harald Zwart, og har blant annet Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers og Marie Blokhus i sentrale roller. Filmen er produsert av Aage Aaberge for Nordisk Film Production AS.

Elias og Storegaps hemmelighet har blitt solgt til blant annet Belgia, Nederland, Tyskland, Italia, Tyrkia, Russland, Japan, Sør-Korea, Australia og New Zealand.

Elias og Storegaps hemmelighet er den siste animasjonsfilmen om den lille redningsskøyta. I Storegaps hemmelighet kaster Elias loss mot ukjente farvann. Han får jobb som redningsskøyte i storbyen hvor han møter både fristelser og farer - og blir nødt til å bevise at han er en helt! Filmen er regissert av Simen Alsvik og Will Ashurst, med blant annet Samsaya, Markus og Martinus og Ravi i sentrale roller. Filmen hadde norsk kinopremiere 6. oktober 2017 og har til nå blitt besøkt av over 55.000 på kino. Produsert av Sigurd Slåttebrekk for Animando.