Norsk filminstitutt

Regissørene Jorunn Myklebust Syversen, Yngvild Sve Flikke, Gunnar Hall Jensen og serieskaperne Jakob Rørvik og Kathrine Valen Zeiner fikk utviklingstilskudd til Nye veier-prosjekter i siste tildelingsrunde i 2017. Blant prosjektene er det to spillefilmer, to dramaserier og én dokumentar. 

Disco 16x9.png
Illustrasjonsbilde fra Disco

I beslutningen om tilskudd til utvikling gis også intensjonsbrev om tilskudd til produksjon for de fem prosjektene. Følgende prosjekter fikk tilskudd:

Disco

Mer Film AS og regissør og manusforfatter Jorunn Myklebust Syversen er tildelt 800 000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen Disco, som er et gripende drama som en ung gutts forsøk på å frigjøre seg selv.

Fallteknikk

Motlys AS og regissør Yngvild Sve Flikke er tildelt 800 000 kroner i utviklingstilskudd til spillefilmen Fallteknikk, som er en upolert romantisk komedie om å plutselig bli voksen.

Hand Made

Tordenfilm AS og serieskaper Kathrine Valen Zeiner er tildelt 420 000 kroner i utviklingstilskudd til dramaserien Hand Made, som er et humoristisk skråblikk på barnløshet.

Dates in Real Life

Maipo Film AS og serieskaper Jakob Rørvik er tildelt 357 500 kroner i utviklingstilskudd til dramaserien Dates in Real Life, der Ida (22), ukysset og dumpet av sin nettkjæreste, starter sin reise for å finne både en partner og seg selv i det virkelige liv.         

Oh, it Hertz!

Agitator AS og regissør Gunnar Hall Jensen er tildelt 620 000 kroner i utviklingstilskudd til dokumentaren Oh, it Hertz!. En amerikansk avant garde-musiker ønsker å forstå hvordan vi påvirkes av lyd. Det hun ikke ante var at nazistene kunne være involvert.