Norsk filminstitutt har tildelt produksjonstilskudd til seks dramaserier. Tilskuddene fordeler seg på én samproduksjon med utenlandsk hovedprodusent og fem produksjoner av dramaserier etter konsulentvurdering.  

Wisting
Wisting / Foto: Yellow1

- Norsk dramaserieproduksjon er inne i en gullalder, noe som gjenspeiles i denne søknadsrunden hvor NFI har valgt å støtte hele seks prosjekter med større og mindre beløp. Til sammen favner seriene bredt, fra ulike variasjoner over krimsjangeren, via en europeisk barneserie med høy produksjonsverdi, til komedie og drama om kjærlighet, samliv og de nære ting, sier spillefilm- og dramaseriekonsulent Silje Riise Næss.

- Vi ser også til vår glede at likestillingen i norsk drama er bedre enn noensinne. Kvinneandelen i funksjonene manus, regi og produsent var 49 prosent i de innkomne søknadene, mens den i tilskuddene ligger på 52 prosent. Blant regissørene, der mannsdominansen til tider har vært stor, er kvinneandelen på hele 58 prosent.

Følgende dramaserier mottok tilskudd:

Wisting

Cinenord Drama AS, serieskaperne Trygve Allister Diesen og Katrine Valen Zeiner og regissørene Katarina Launing og Trygve Allister Diesen er tildelt 10.500.000 kroner i produksjonstilskudd til dramaserien Wisting. Da etterforskningslederen Wisting kjemper med karrierens største seriemordersak, krysser han spor med datteren Lines nyhetssak. Samtidig blir han utsatt for en grov anklage som setter karrieren på spill.

Twin

Nordisk Film Production AS med serieskaper og regissør Kristoffer Metcalfe og regissør Erika Calmeyer er tildelt 8.300.000 kroner i produksjonstilskudd til dramaserien Twin. Med Kristofer Hivju og Rebekka Nystabakk i hovedrollene handler Twin om Erik som ved et uhell tar livet av sin tvillingbror, og må ta hans identitet for å skjule forbrytelsen.

Kvinner & Cava

Ape&Bjørn AS med serieskaperne Liv Karin Dahlstrøm og Thorkild Schrumpf er tildelt 3.100.000 kroner i produksjonstilskudd til dramaserien Kvinner & Cava, som handler om tilværelsen 47 år gamle Merethe møter når ungene flytter hjemmefra og livet må fylles med ny mening.

De mistenkte

Monday Scripted AS med serieskaper og regissør Ole Endresen og medforfatter Amy Black Ndiaye er tildelt 2.600.000 kroner i produksjonstilskudd til dramaserien De mistenkte, der vi møter Kripos-etterforsker Stephanie som kjemper for å løse en masselikvidering av en uvanlig sammensetning mennesker, der hennes store kjærlighet, en undercoveragent, er en av de fem mistenkte.

Nattens barn

Maipo Film AS med manusforfatterne Maria von Heland og Mette M. Bølstad er tildelt 1.900.000 kroner i produksjonstilskudd til dramaserien Nattens barn, der vi møter unge vampyrer på et skip, et sted i Europa, der vampyrene har samlet seg i kampen mot utryddelse. Det er nå opp til Alisa (14) å redde artens overlevelse. 

En natt

Viafilm AS med serieskaperne Øystein Karlsen og Kristopher Schau er tildelt 1.200.000 kroner i produksjonstilskudd til dramaserien En natt, der vi møter Elisabeth og Jonas en kveld, på en date, en natt og starten på det som kan bli deres fremtidige liv.  

 • Silje Riise Næss
  • Silje Riise Næss

  • Filmkonsulent spillefilm og dramaserier
  • Telefon: +47 22 47 80 46
  • Mobil: +47 957 25 513
  • E-post: silje.riise.naess@nfi.no