Norsk filminstitutt

Ifølge NTB foreslås det en økning på 50 millioner kroner til ulike filmformål fra saldert budsjettet for 2018 til budsjettforslaget for 2019 som legges frem 8. oktober. Veldig gledelig, sier NFI-direktør Sindre Guldvog.

Trine Skei Grande.jpg
NFI-direktør Sindre Guldvog er veldig glad for filmpakken som regjeringen ved Kulturminister Trine Skei Grande  (avbildet)legger frem som i forslaget til statsbudsjettet.
Foto: Charlotte Wiig

 – Vi legger fram en egen filmpakke i budsjettet. Film- og serieproduksjonen i Norge er på vei opp, og henter hjem internasjonale priser. Vi ser også at filmbesøket i Norge er enormt. Norske filmer går godt. Det er moro å støtte en næring med et slikt driv, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) til NTB torsdag 4. oktober.

Mer til filmfondet, dataspill og regionene

Regjeringen vil blant annet styrke rammen for tilskuddsordningene under Filmfondet med 30,9 millioner kroner. 5,1 millioner kroner av tilskuddet til Filmfondet er øremerket internasjonal satsing på dataspill

Regjeringen vil også øke tilskuddet til insentivordningen for internasjonale film- og serieproduksjoner i Norge med 10 millioner kroner, og vil opprette en nasjonal filmkommisjon der det i budsjettforslaget er satt av 3 millioner kroner til dette tiltaket. Eller skal de de regionale filmfondene styrkes med 2 millioner kroner til en samlet bevilgning på 23,3 millioner kroner. Bygdekinoen foreslås styrket med 2,5 millioner kroner, Internasjonalt Samisk Filminstitutt med 600.000 kroner og ungdomshuset Tvibit i Tromsø med 1 million kroner.

Strålende nyheter

- Dette er strålende nyheter for den norske filmbransjen og det film- og spillinteresserte norske folk. Vi er glade for økningen og vi ser på det som en anerkjennelse av det gode arbeidet norsk film, tv- og spillindustri gjør. Vi i Norsk filminstitutt vil bidra til at dette økte tilskuddet til filmfondet gjør at det norske folk får enda flere og bedre spill, filmer og dramaserier i fremtiden også, sier Sindre Guldvog, direktør i Norsk filminstitutt. 

 

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no