Norsk filminstitutt

Norges eneste gullpalmevinner Bobbie Peers har fått sin nye kortfilm To Plant A Flag invitert til Toronto.

To Plant A Flag
To Plant A Flag med Jason Schwartzman og Jake Johnson i hovedrollene er tatt ut til filmfestivalen i Toronto.
Regissør og forfatter Bobbie Peers har blitt invitert til kortfilmprogrammet på Nord-Amerikas viktigste filmfestival, Toronto International Film Festival, med sin nye kortfilm To Plant A Flag. 

Den handler om at NASA på tidlig sekstitall gjennomførte en rekke treningsturer til Island som forberedelse til den første månelandingen. I denne filmen møter vi to astronauter i romdrakter kjørende i en månebil over et goldt og ørkenaktige landskap. De skal nå en destinasjon der de skal plante det amerikanske flagget for så å returnere til basen. Den islandske naturen og kulturen byr på uforutsette hindringer som de må kjempe hardt for å overvinne.

Rollene som astronauter bekles av Jason Schwartzman og Jake Johnson, og Schwartzman er en skuespiller som blant annet tidligere har spilt i store filmer som The Grand Budapest Hotel og Scott Pilgrim vs. the World.

Den femten minutter lange kortfilmen er produsert av Ruben Thorkildsen og Henrik Hofstad for Ape&Bjørn. Regissør og manusforfatter Bobbie Peers er for øvrig Norges eneste gullpalmevinner fra Cannes, en pris han fikk for filmen Sniffer i 2006.

- Kortfilmen To Plant A Flag er en underfundig og morsom film som jeg tror vil gjøre det bra i Nord-Amerika, sier Toril Simonsen, fagleder lansering kort- og dokumentarfilm utland ved Norsk filminstitutt.  

 

 

 

 

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no