Norsk filminstitutt

Den skandinaviske samproduserte dokumentarfilmen Cold Case Hammarskjöld, med Bjarte Mørner Tveit som norsk samprodusent, er invitert til Sundance-programmet World Cinema Competition.

Cold Case Hammarskjold - Piraya film.jpg
Cold Case Hammarskjöld - foto: Piraya Film

Dokumentarfilmen undersøker det mystiske dødsfallet til FNs generalsekretær Dag Hammarskjöld som døde i en flystyrt i Kongo i 1961. Filmen er støttet av NFI og det er altså Bjarte Mørner Tveit fra produkjonsselskapet Piraya som er samprodusent på denne.

Tredje gang til Sundance 

Piraya Film har deltatt i det internasjonale konkurranseprogrammet på Sundance to ganger før. On a Tightrope var første norske dokumentarfilm i konkurranseprogrammet på Sundance (2007). On a Tightrope var regissert av Peter Lom og produsert av Torstein Grude for Piraya Film. Den andre norske dokumentaren som har deltatt der er den russlands-kritiske dokumentarfilmen Russian Lessons, regissert av Andrei Nekrasov og produsert av Torstein Grude. Den var i World Cinema Documentary Competition i 2010.

Den norske filmfotografen Tore Vollan er filmens DOP. Kaada er komponist. Tom Chr. Lilletvedt i Hinterland gjør color grade og visuell postproduksjon, så det norske bidraget på denne filmen er betydelig. 

Regissør Mads Brügger har tidligere deltatt på Sundance med to filmer, Det Røde Kapell og Ambassadøren. Det Røde Kapell vant World Cinema Jury Prize Documentary i 2010, mens Ambassadøren var nominert til samme pris i 2012.

 

 

 

 

 

 

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no