Norsk filminstitutt

Lars Løge er (42) ansatt som ny avdelingsdirektør for utviklings- og produksjonsavdelingen (UPA) ved Norsk filminstitutt.

Lars Løge.jpg
Lars Løge. Foto: Ida Meyn/NFI

Lars Løge er i dag dokumentarfilmkonsulent i NFI, en jobb han har hatt siden januar 2017. Løge er utdannet fra Fjernsynsproduksjon ved Universitetet i Bergen, og har tidligere jobbet i 16 år som produsent i Flimmer Film AS og Volt Film AS, sistnevnte nå en del av UpNorth Film AS.

Noen av de rundt 25 produksjonene han har produsert er Drone, Den Norske Islamisten, Sunshine Superman (Co-produsent) og Fjorden Cowboys. Løge har erfaring med produksjon for TV, kino og nett, for det nasjonale og internasjonale markedet, i enkeltstående, helaftens og serieformat, som hovedprodusent og co-produsent. Han har også vunnet flere priser for sine produksjoner. Løge har sittet i styret for Bergen Internasjonale Filmfestival, Sørnorsk Filmsenter og Norske Film- og TV- Produsenters Forening.
 
- Etter ett og et halvt år i UPA som dokumentarfilmkonsulent er jeg imponert over kompetansen, profesjonaliteten og dedikasjonen i avdelingen. Jeg tar på meg denne oppgaven med ydmykhet og ambisjon overfor både kolleger og bransjen. Avdelingens stimulerende effekt på filmbransjen er svært sterk, og må forvaltes med forståelse for bransjens behov og utvikling. Bransjen opplever i dag rask endring i sine markeder, og NFI har med sine ressurser viktige oppgaver i dette nye landskapet, sier Lars Løge.
 
- Vi er svært glade for å få Lars Løge på plass som ny avdelingsdirektør i UPA. Han har lang erfaring som produsent før han kom hit til NFI som konsulent, og kjenner bransjen godt fra begge sider. Jobben som avdelingsdirektør i UPA er viktig for norsk film og filmproduksjon, og jeg har stor tro på at Lars vil forvalte dette ansvaret på en god måte, sier direktør Sindre Guldvog i Norsk filminstitutt.
 
Lars Løge tiltrer stillingen som avdelingsdirektør 1. august. I en overgangsperiode vil han også fungere som dokumentarfilmkonsulent.