Norsk filminstitutt

 Det norske bidraget på verdens viktigste dokumentarfilmfestival, IDFA 2018, er både filmer og folk. The Privacy of Wounds vises i konkurranseprogrammet for mellomlange dokumentarer mens Ingvil Giske og Kristine Ann Skaret er jurymedlemmer.

The privacy of wounds.jpgThe Privacy of Wounds, regissert av Dalia Al-Kury og produsert av Jonathan Borge Lie for UpNorth Film skal vises i konkurranseprogrammet for mellomlange dokumentarfilmer, der vinneren blant de 15 filmene på 40 til 70 minutter mottar 10.000 Euro.

The Privacy of Wounds handler tre flyktninger som tidligere har vært politiske fanger i Syria og som gjennom å bli plassert i en rekonstruert fengselscelle gjenopplever deres smertefulle tid der.

Samproduksjoner 

Den norske dokumentarfilmbransjen er svært internasjonalt orientert, og samproduksjoner med norske minoritetsprodusent skal også vises under festivalen.

The Trial of Ratko Mladic – norsk co-produsent Ida Bruusgaard, Sant & Usant As 

Hamada - norske co-produsenter Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson, Fuglene As - 

Angels Are made of Light – norsk co-produsent Torstein Grude, Piraya Film as 

 

To kvinnelige norske dokumentarister i juryer

IDFA har også fått øynene opp for kvinnelige norske dokumentaristers kvaliteter som jurymedlemmer, så Ingvil Giske skal være medlem i juryen for barnedokumentarfilmer,

mens Kristine Ann Skaret skal være medlem i Amsterdam Human Rights Award Jury.

To og en halv film i Forum 

En av grunnen til at IDFA regnes som så viktig innen dokumentarfilmbransjen er at mye finansiering innhentes her. IDFA Forum er en møteplass for dokumentarister, produsenter, filmfond, private finansiører og her skal to – og en halv – norsk film presenteres. Det er:

Kids Cup – regi Line Hatland produsent Ingvil Giske og Mari Monrad Vistveen for Medieoperatørene

Sisters on Track – regi Corinne Van der Borch og Tone Grøttjord-Glenne, produsent Anita Rehoff Larsen for Sant & Usant

 I tillegg til: 

Hidden Letters – kinesisk film, regi Violet Du Feng og Zhao Qing; produsent Violet Du Feng, norsk co-produsent Mette Cheng Munthe-Kaas for Ten Thousand Images.
Så vidt Norsk filminstitutt er bekjent, er dette den første kinesisk-norske co-produksjonen noensinne.

Om IDFA 

IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam, foregår i år mellom 14. Og 25. november og regnes som verdens viktigste dokumentarfilmfestival. Tidligere norske filmer som har hentet priser fra IDFA er Nowhere to hide som vant hovedprisen i 2016 og Tvillingsøstrene som vant publikumsprisen i 2013.