Europen Children’s Film Association  har tildelt regissør Robin Jensens og animasjonsfilmen Det trygge huset «The ECFA Award 2018 for Best European Documentary for children of 2017».

Det trygge huset.jpgDet trygge huset er produsert av Mikrofilm AS ved Lise Fearnley. I filmen møter vi barn som har søkt tilflukt på krisesenteret i Salten, Nordland, etter å ha rømt fra vold og utrygghet. 

Det trygge huset hadde premiere under Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni 2017. I høst vant den pris for beste barnedokumentar under filmfestivalen i Duisburg, og det er denne prisen som har kvalifisert den til ECFAs hovedpris. Det trygge huset har vunnet fram i konkurranse med alle ECFA-vinnere fra ulike europeiske festivaler i 2017 og altså blitt stående som fjorårets aller beste europeiske barnedokumentar.

Om regissør Robin Jensen

Robin Jensen studerte animasjon og dokumentar ved Høgskulen i Volda,og har en mastergrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøyskolen i Oslo. Han jobber som regissør, manusforfatter, illustratør og animatør og har regissert 15 kortfilmer og Akortdokumentarer.

Om produksjonsselskapet Mikrofilm AS

Mikrofilm ble etablert i 1996 og er blant Norges mest erfarne animasjonsprodusenter. I 2007 vant Mikrofilm og regissør Torill Kove Oscar for beste animerte kortfilm med Den danske dikteren, og ble nominert igjen i 2015 med Koves Moulton og meg.

Om ECFA

ECFA ble etablert i 1988 og retter seg mot filmskapere, produsenter, distributører, festivaler, filmutdanninger og TV-kanaler med interesse for kvalitetsfilm for barn. ECFA består av over 100 medlemmer fra 36 land, hovedsakelig produksjonsselskaper og organisasjoner.

 • Jakob Berg
  • Jakob Berg

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Kommunikasjon, innsikt & internasjonale forhold
  • Telefon: +47 22 47 45 91
  • Mobil: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg@nfi.no