Norsk filminstitutt

De to norske spillene Mørkredd og Pode har fått priser under årets Game Connection konferanse i San Fransisco.

Pode.png
Pode

I mars 2018 arrangeres Game Connection og Game Developers Conference i San Francisco, og i år tok to norske spill med seg hjem priser fra Game Connection Development Awards.

Game Connection Development Awards deles ut årlig, og i 11 kategorier. Både konsoll-spill, mobilspill, sosiale spill og casual games kan delta, uansett sjanger, platform eller distribusjonsmetode.

Se alle prisvinnerne her.

Henchman & Goon vant «Best casual Game» for spillet Pode, og Hyper Games fikk pris for «Most original game» og «Best social game» for Mørkredd.

- Dette ble veldig bra start på uken, hvor mange norske spill presenteres her i San Francisco, sier Kaja Hench Dyrlie, seksjonsleder produksjon i NFI.

- Dette ble veldig bra start på uken, hvor mange norske spill presenteres her i San Francisco, sier Kaja Hench Dyrlie, seksjonsleder produksjon i NFI.

Mørkredd

Mørkredd er et atmosfærisk utforskningsspill hvor skygger dreper. I spillet samarbeider 1-4 spillere om å komme seg gjennom en mørk og farefull verden. Hvis en spillkarakter havner i skyggen, enten fra omgivelsene eller fra andre spillere, dør karakteren umiddelbart. 

Første demo av spillet ble laget på under en uke til NM i Gameplay 2016, og ble en av finalistene der. Siden da har Hyper Games også vunnet Nordic Game Indie Sensation Award for spillet. Mørkredd har tidligere fått totalt ca 1,9 millioner kroner i tilskudd fra NFI

Se trailer her

Om Hyper Games

Hyper Games ble etablert i 2012, og holder til i Oslo. Selskapet og er delvis eid av byrået Hyper. Siden de startet opp har de lansert mange spill, men er mest kjent for Eggggg, som mottok pris for "Årets spill - liten skjerm" fra Spillprisen 2016, og barnespillet "Hokus Pokus Albert Åberg".

Pode

Se trailer her

Pode er et Puzzle-eventyr om samarbeid og vennskap som fokuserer på positive handlinger og en avslappende atmosfære. Det handler om steinen Bulder som hjelper den falne stjernen Stella finne veien hjem. For å komme nærmere stjernehimmelen legger de to ut på en reise opp gjennom innsiden av et enormt fjell og må lære å jobbe sammen for å nå toppen.

Henchman & Goon

Henchmann & Goon AS er et spill- og animasjonsselskap fra Bergen, etablert i 2012. Selskapet utvikler egne spill, interaktive produksjoner for andre selskaper og siden oppstarten har selskapet jobbet med utvikling av visualiseringsprodukter for olje- og offshoreindustrien og har også utviklet applikasjoner for blant annet Akvariet i Bergen.

Nintendo offentliggjorde denne uka at Pode kommer til Nintendo Switch.

Mørkredd.png
Mørkredd

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder
    • Spill
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no