Norsk filminstitutt

Fun Run 3 er nå inne på 15. plass på lista over mest populære spill i amerikansk App Store, mens My Child Lebensborn er på magasinet New Yorkers liste over de beste spillene fra 2018.

fun run 3.png
Det norske spillet Fun Run har nå godt over 100 mill nedlastinger totalt, og har hatt en eventyrlig suksess. Fun Run 3 ble lansert for tre år siden, og er nå inne på en 15. plass over alle spill lastet ned fra amerikanske App Store - og der er konkurransen enorm. Bergensselskapet Dirtybit har hatt kjempesuksess med sine Fun Run spill, der det første ble lansert i 2012, det neste i 2014.

Fun Run er et sanntids multiplayer plattformspill der flere personer kan spille samtidig. Hensikten med spillet er å styre noen tegneserieaktige figurer som løper avsted på skjermen, og aller helst komme først i mål.

I mars fikk Dirtybit 700.000 kroner i utviklingstilskudd til et nytt spill med arbeidstittel FunF, og jobber videre med å ta det populære Fun Run universet ut i en ny og spennende retning. 

My Child Lebensborn, eller Mitt barn: Lebensborn, som er den norske tittelen, ble lansert på frigjøringsdaagen 8. mai i år, og har allerede vakt stor oppmerksomhet. Spillet utvikles av Sarepta Studio og produseres av Teknopilot. Og nå er altså det norske spillet inne på The New Yorkers liste over de beste spillene fra 2018 - sammen med gigantiske internasjonale suksesser som Red Dead Redemption 2 og God of War.

Mitt barn: Lebensborn er et spill som gir innblikk i livet til et krigsbarn - en tyskerunge - i Norge etter 2. verdenskrig. I dette simuleringsspillet skal du ta vare på et Lebensborn-barn. Barnet skal mates, stelles, lekes med og må beskyttes fra omverdenen. Det vil vise seg å være en både vanskelig og hjerteskjærende oppgave. For spillet baserer seg på faktiske hendelser fra etterkrigstiden, hvor mange barn opplevde å være nærmest fritt vilt i sine lokalsamfunn fordi de bar genene til sine tyske soldatfedre.

Spillet ble også forrige uke nominert til beste storyline for Mobile Game Award, som deles ut i januar. 

Samtidig skjer det mye spennende her hjemme - snart lanseres spillet Draugen fra Red Thread Games, som har fått 4 millioner kroner i tilskudd fra NFI. Se fersk teaser for spillet her.

I februar lanserers dessuten Degrees of Separation, fra Moondrop AS, som ble laget til og vant NM i Gameplay i 2016.

Og allerede 5. januar er det klart for nytt NM i Gameplay på Filmens hus i Oslo.

Mitt barn Lebensborn.jpg
Mitt barn: Lebensborn

  • Kaja Hench Dyrlie
    • Kaja Hench Dyrlie

    • Seksjonsleder
    • Spill
    • Telefon: +47 951 46 912
    • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no