Norsk filminstitutt

Eirin Gjørv er ansatt som ny filmkonsulent for dokumentarfilm i Norsk Filminstitutt.

eirn gjørv.jpgNFI har denne uka ansatt Eirin Gjørv (50) som ny dokumentarfilmkonsulent etter Lars Løge.

- Vi er svært glade for å få inn Eirin Gjørv som ny dokumentarfilmkonsulent i NFI. Ikke bare har hun viktig bransjeerfaring som både regissør og produsent, hun har også jobbet konkret opp mot norske dokumentarfilmskapere for å bidra til å tydeliggjøre filmenes identitet og strategi. Dette er oppgaver som blir viktig i jobben som ny dokumentarfilmkonsulent, sier Sindre Guldvog, direktør i NFI. 

Lang bransjeerfaring

Gjørv har lang erfaring fra norsk filmbransje, både som regissør, produsent og impactstrateg. Hun kommer fra selskapet Sant & Usant der hun har jobbet som produsent i flere år, de senere årene som frilanser. Hun har også ledet Stipendkomiteen for filmkunstnere og co-ledet utviklingsprogram ved Viken Filmsenter og DocPoint Impact i Finland.

- Norsk dokumentarbransje står sterkt med filmer som som setter agenda, vinner priser og oppnår stor synlighet nasjonalt og internasjonalt. Vi har kompetanse, lidenskap og muskler til å bygge videre på. Vi har et mangfold av nye og etablerte filmskapere som viser kunstnerisk vågemot. Det å være med å videreutvikle og dyrke markante registemmer for å fortsette å nå et stort publikum her hjemme og internasjonalt ser jeg som viktig, sier Gjørv.

Eirin Gjørv er utdannet ved regilinja på Den norske filmskolen på Lillehammer, og har også studert religionshistorie, sosialantropologi og u-landsgeografi ved Universitetet i Oslo.

Regi og produksjon

Hun har regissert, produsert og co-produsert flere dokumentarfilmer, blant annet Ørkenslottet, Cricketing The Streets of Oslo, Fra Barn til Borger og The Borneo Case. I rollen som produsent er hun nå aktuell med dokumentarfilmene Syndebukken og  Exit - sistnevnte hadde verdenspremiere i konkurranseprogrammet under CPH:DOX (Copenhagen International Documentary Film Festival)  i vår.

NFIs nye dokumentarfilmkonsulent har de siste årene gjennomført flere internasjonale kompetansebyggende kurs, blant annet Britdocs Impact Producer Lab og Eurodoc. Hun har også jobbet med å utrede ulike forretningsmodeller, knyttet opp til outreach og impact, inkludert alternative distribusjonsformer og plattformer.

Gjørv har også co-ledet et program med fokus på å hjelpe dokumentar-team og prosjekt med å tydeliggjøre filmenes identitet og strategi.

Eirin Gjørv tiltrer stillingen som dokumentarfilmkonsulent 1. januar. Stillingen er et åremål på fire år.