Norsk filminstitutt

NFIs filmkonsulent for spillefilm og dramaserier Silje Riise Næss er ansatt som ny spillefilmkonsulent ved Det Danske Filminstitut i København. 

Silje Riise Næss farge (2).jpg
Silje Riise Næss Foto: Ida Meyn/NFI

NFIs filmkonsulent for spillefilm og dramaserier Silje Riise Næss er ansatt som ny spillefilmkonsulent ved Det Danske Filminstitut i København. 

- Først og fremst vil jeg gratulere Silje med en ny og svært spennende jobb ved det danske filminstituttet. Jeg vil også gratulere filminstituttet og filmbransjen i Danmark som får en svært dyktig og engasjert filmkonsulent. Samtidig er vi i NFI lei oss for å miste en flink konsulent og en god kollega, men vi har full forståelse for at hun ønsker seg nye utfordringer i et nytt land. Vi ønsker Silje all mulig lykke til i sin nye, viktige jobb i dansk film, sier direktør Sindre Guldvog i NFI.

Silje Riise Næss ble ansatt som filmkonsulent ved Norsk filminstitutt i 2015, i et åremål på fire år. Hun kom da fra jobben som programansvarlig ved Litteraturhuset i Oslo. Silje er universitetsutdannet i Oslo og Stockholm innen litteratur, film og medier, og har jobbet med kulturformidling i Norge i en årrekke. Nå gleder hun seg til å ta fatt på nye utfordringer i den danske filmbransjen.

- Jeg er opptatt av at alle filmer, både de kunstnerisk kompromissløse og krevende og de mer målgrupperettede, underholdende sjangerfilmene skal bety noe for sitt publikum. At filmskapere, produsenter og distributører sammen gjør seg opp tanker om hvordan film kan oppnå den nødvendige gjennomslagskraft, både i jungelen av kulturtilbud og i den aktuelle samfunnsdebatten. Min erfaring er det å ha oppmerksomhet på publikum ikke trenger å stå i veien for den kreative prosessen og den kunstneriske friheten - tvert imot kan det være med på å rendyrke et prosjekts kunstneriske egenart og styrke kvaliteten i det ferdige resultat, sier Silje Riise Næss.


Direktør for Det Danske Filminstituttet Claus Ladegaard betrakter den nye konsulentens brede kulturelle bakgrunn som en stor styrke:

- Silje Riise Næss kommer hit med friske øyne, og har allerede inngående kjennskap og kjærlighet til dansk film. Hun har en vesentlig innsikt i kreative prosesser, og har samtidig en stor forkjærlighet for formidling. Det er en stor glede at vi har kunnet tiltrekke oss en kapasitet  som Silje – og vi ser frem til at hun bringer sine erfaringer og sin innsikt med seg hit til Danmark, sier Ladegaard. 

Silje Riise Næss tiltrer sin nye stilling i Danmark 1. januar, og fortsetter som filmkonsulent ved Norsk filminstitutt ut året. Vi utlyser derfor ledig stilling som ny filmkonsulent for spillefilm og dramaserier: 

Les mer og søk stillingen her