Norsk filminstitutt

To kortfilmer og to korte dokumentarer har fått tilskudd gjennom NFIs Nye veier-ordning. I tillegg har en dokumentarserie fått tilskudd til utvikling.

Odelsguten og fantefølget.jpg
Fra Odelsguten og Fantefølget
Nye veier er en del av Norsk filminstitutts talentsatsing, og tilskudd gjennom Nye veier-ordningen skal oppfordre regissører og produsenter til nyskaping og kunstnerisk vågemot, og gi en mulighet til å forske og eksperimentere innen de forskjellige filmformatene. Kortfilm og kort dokumentar har vært ute av ordningen en stund, men er nå tilbake.
- Vi er veldig glade for å ha både kortfilmen og den korte dokumentaren tilbake i Nye veier, noe flere i bransjen har etterspurt og bidratt til. Nå ser vi fram til å jobbe videre med fire spennende og egenartede prosjekter som får tilskudd i denne runden, sier talentrådgiver i Nye veier, Kari Moen Kristiansen.
I denne runden var det totalt 27 søkere. I beslutningen om tilskudd til utvikling gis også intensjonsbrev om tilskudd til produksjon for de fire prosjektene. Følgende prosjekter fikk tilskudd:

Kort dokumentar:

Indie Film AS og regissør Even G. Benestad har fått 688.500 kroner i tilskudd til Lille Dudes versjon - en animert kortdokumentar for barn.

Stray Dog Productions AS og regissør Merethe Offerdal Tveit har fått 515.069 kroner i tilskudd til kortdokumentaren Odelsguten og Fantefølget, historien om et omstridt kunstprosjekt.

Kortfilm:

4 ½ fiksjon AS og regissør Gunhild Enger har fått 487.620 kroner i tilskudd til kortdokumentaren Schengen – en absurd komedie om europeisk kulturpolitikk.

True Fiction AS og regissør Maria Lloyd har fått 328.500 kroner i tilskudd til DepenDANCE - en kortfilm som blander fiksjon med dans og figurer.

nye veier.jpg
Nye veier er en del av NFIs talentsatsing

Tilskudd til utvikling av dokumentarserie:

Denne uka har også en ny dokumentarserie fått tilskudd til utvikling gjennom konsulentordningen: Norsk Fjernsyn AS og regissør Tommy Gulliksen har fått 500.000 kroner i tilskudd til dokumentarserien Mannen som falt.